A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. július 12., kedd

Bugyi a legdinamikusabb, és a legnagyobb beruházások élvezője ( - de hol van Ócsa)

Moldován Ágnes, az ötmillióból fenntartott Ócsai kisbíró fizetett munkatársa, a Dabasrégió online oldalán "az elmúlt évek legnagyobb gazdasági beruházásai zárultak Bugyin" címmel jelentetett meg írást a mai napon. 


Mi ezekkel a fejlesztésekkel már többször és több helyen foglalkoztunk és mint jó, rendben levő példát emeltük ki Ócsa honpolgárai előtt, hogy lássák, ekként és így is lehet egy települést vezetni, ahogy Bugyin teszik.

(Hogy a korábban megvalósult kerékpárútról most ne beszéljünk.)




Több mint hatszáz millió forintot költöttek két, most elkészült uniós projektre Bugyin; leaszfaltozták a község útjainak egyharmadát és egy új hotel is megnyitja kapuit – közölte a település nagyra becsült polgármestere, Somogyi Béla úr, hétfőn.

Nyolc földút kapott szilárd útburkolatot Bugyi nagyközségben, az Új Magyarország Fejlesztési Terv Közép-Magyarországi Operatív programja keretében megvalósult útépítés során. 

A "Bugyi Nagyközség belterületi úthálózatának fejlesztése" pályázat megvalósítása alatt a település 193 248 300 Ft támogatásban részesült, amelyhez 137 332 206 forint önerőt biztosított a település. A teljes beruházás költsége meghaladja a 322 millió forintot, és utófinanszírozással valósult meg.

A településen a dr. Abay Frigyes utca, a Munkácsy, a Hatház, a Szabadság, a Zrínyi, a Terv, a Vörösmarty, valamint a József Attila utca lakói vehették birtokba a megépült utakat, és a megszépült utcákat. A Duna Aszfalt Kft. munkatársai akadálymentes járdát, csapadékvíz elvezető árkokat is építettek az útburkolat mellet, fákat ültettek, füvesítettek, és padokat, szemétgyűjtőket helyeztek ki az utcákban. 

Az útátadó ünnepségen kerékpáros gyorsasági mérésekkel tesztelhették a fiatalok, hogy mekkora sebességre tudnak felgyorsulni egy adott útszakaszon. A rekord több mint 43 km/óra volt, ami kerékpárral nagyon szép teljesítmény.


Ugyanezen az útszakaszon egy fél órával később motoros kaszkadőr bemutatót tartott Deményi László és Deményi Zsolt, a turai Deményi Team versenyzői. Az extrém motoros és Quad bemutató nagy sikert aratott az utcára sereglett nézőközönség körében.


dr. Lukovich Tamás, a Pro Régió Ügynökség ügyvezető igazgatója és Somogyi Béla polgármester úr együtt vágta át a két motorkerékpár közé kifeszített nemzeti színű szalagot, ami az elkészült útszakaszok hivatalos átadását is jelentette egyben. 


Bizony, Bugyi nem első esetben mutat fityiszt, és nem  először köröz le minket az elmúlt éveket tekintve.   
Somogyi Béla igen jó példát mutat polgármesterségből, amit bizony átvehetne Ócsa eddig nem jeleskedő vezetése.
Szeretnénk végre városlakóként megélni, hogy az amire Bugyi nagyközség képes, azt Ócsa vezetése is képes elérni, és megvalósítani, még akkor is, ha az eddigi helyi gyakorlat ennek sorra ellentmond.
*

1 megjegyzés:

  1. Van aki erre költ, van aki arra. Bugyi az infrastruktúrát az úthálózattal, Ócsa a sajátos laptopokkal javítja.

    VálaszTörlés