A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. július 26., kedd

Őszinte szánalom, és pedagógusi féltés ( - a névtelenség anatómiája a válasz)

 Kedves olvasónk írta:
Névtelen írta...

Szánalmas vagy, de őszintén (tudom úgy is törölsz), a Bukodinét ne bántsd (bár munkája semmit nem ér), de legalább, ha Téged tanított volna, többre jutottál volna. Te miért nem adsz ki újságot, mondjuk "Alágyújtós" név alatt, tudnánk mire használni!! 
Törőlj ki, légyszi, légyszi!

*
Ismét késztetést éreztem, és muszáj volt írni, még akkor is, a tizede nem áll rendelkezésünkre egy hasonszőrű, vagy annál jobb havi lapra, mint az 5 milliós önkormányzatinak.
A blog, meg nem igényel egyetlen fillért sem, még az olyan kritikusoktól sem, mint amilyen Te vagy.
Ellenben mások és akikről itt szó van, azok nem önzetlenül és fáradhatatlanul teszik azt, amit panaszolunk. 
 De kezdjük az elején.

Ne játszd az agyad. Nem szeretem az ilyen ágyba pisilős, könyörgős, kisfiús figurát.
Aztán a hatás-ellenhatás elve sem jön be, miszerint ha iderinyálsz, hogy töröljelek, akkor tuti, hogy az ellenkezőjét teszem.
Elárulom, hogy eddig sem lett egyetlen bejegyzés sem törölve. Spamként kezelve viszont igen. Ennek lényegét nem részletezem, tudj csak annyit, hogy nincs törlés, és minden bejegyzés meg van.
Bukodinéval kapcsolatos hozzászólásodhoz, van egy kis történetem. 

Walter tanár úr kiváló előadó volt, és talán a szakmáját is értette, de bemutatni soha nem tudta, mert technológiát nem adott át, az előadásai meg mindig a nemi szervek körüli történetek voltak, a fiatalság érdeklő kuncogása közepette. Aztán óra végén meg csak annyit közölt, hogy melyik oldalon mettől meddig kell megtanulni.  Feleltetés ekkor és ekkor.

Macskásy tanár úr roppant rossz előadó volt alig szerette valaki. Nem is szívesen vették a matekórákat, és módszerét a nebulók. Minden óráját úgy kezdte, hogy röpdogát íratott, feleltetés nem volt. Mindegyiket gyorstesztet leosztályozta. Ez adta ki az egész évi osztályzatot. Annyi jegyünk volt, hogy összesíteni sem tudtuk. Akár hogy is, de ezekből a napi feladatokból lemérte, hogy miként abszolváltuk az anyagot és mennyire értjük a tanítottak lényegét. Ha sok volt a karó, akkor pipa volt, de inkább magára, mert nem tudta megértetni velünk a buli lényegét. Ekkor elölről kezdte annak az anyagnak az oktatását, de már részletesebben és jobban belemélyedve. Ezzel időt energiát takarított meg a maga és a mi számunkra is, csak akkor ezt még nem tudtuk. Ráadásul még ofő is volt. Az azonban tuti, hogy a leckét megtanultuk.
Viszont soha nem tudtuk meg, hogy miként vezet autót. Az is lehet, hogy csapnivalóan, akkor, amikor más már a versenyzésen gondolkodott.

A Bukodiné is lehet nagyon jó tanár és hasonlatos  ember is, sőt nagy valószínűséggel az is, már amennyit leszűrhettem beszélgetéseinkből. Mindenesetre őszinte volt adott esetre vonatkozóan. A jelen pillanatban azonban önkormányzati képviselőként, az érdekeink megjelenítőjeként, a kulturális bizottság elnök-vezetőjeként és az újság hozzátartozása szempontjából kétséges, hogy Ő a megfelelő személy ott, ha nem tudja koordinálni, dirigálni és levezényelni a folyamatokat. Ha nem tud érvényt szerezni és szándékot érvényesíteni, választói elvárásokat teljesíteni, akkor maradjon meg annak, amihez ért, amit jól végez, - vagyis oktatónak, pedagógusnak. Így azt végzi, amihez ért, és nem hozza magát az önkormányzatiság által kellemetlen helyzetbe azzal, hogy a rá bízott feladatot kezéből kiengedve hagyja elkóborolni. Csak névhasználatilag bizottságosdit játszani kisded dolog. Főleg akkor, ha olyan erős közérdeklődésre számító drága termék van a nevére írva, mint a közszolgálati helyi újság. Viszont ha azt ténylegesen nem elnökli, nem uralja, akkor gond van. Sőt ha helyette a bizottság leple alatt más birtokolja, akkor még ennél is nagyobb gondban van.  Bukodiné (nem tanárként, hanem képviselőként) amennyiben ezt eltűri és hagyja, akkor jogos kritikával számolhat, ugyanis ez 5 millióba fáj nekünk. Ő mégis ennek tudatában cselekszik, vagyis hagyja kifolyni a dolgokat a kezei közül. Akkor ezzel tisztában van, és számolnia kell a következményeivel. Ha 5 millió elvesztésével még nem is, de az ebbéli kritikával igen. Tehát képviselőként és bizottsági elnökként nem egy kisasszonyképzőt vállalt, hanem olyan közérdeklődésre számító munkát, - amire ha jól tudom esküdött is, - amivel számot kell tudni adnia. Ha mindez netán kínos és kellemetlen, akkor máris baj van. De az újságot a kezünkbe véve, azt lapozgatva és forgatva szintén ez látszik. 


Szóval a kritikai megnyilvánulás nem bántás, hanem időbeni észrevétel, a további bajok megelőzése érdekében. Ezek szerint senki nem bántja a képviselőasszonyt.

Ezek sem lettek javítva, csupán eltüntetve
Utolsó sorban azért vékonyan megjegyezném, hogy a választó pénzét se húzzák ki annak zsebéből csak úri hóbortból és rossz gazdálkodás következményeként, mert akkor a szavazójoggal rendelkező polgár gondolja úgy, hogy többre jut azzal, hogy az ilyen több mint bosszantó esetek elkerülése, valamint azok előidézőinek visszatérésének, ismétlődésének megelőzése érdekében egy jobban felvértezett embert küld a "tanácsba" mérgiben, - azaz másra voksol. 
(Még akkor is és azt is felvállalva, hogy a most vásárolt laptopokat addig, vagy akkor a ciklus végén „lestrapáltan” újra eladják maguknak szőröstül-bőrőstől, vagy 20 ezerért.)

*

7 megjegyzés:

  1. Fo-lak!
    Azt hiszem megkövetlek. Kezdem érteni mondandód lényegét és egyet kell, hogy értsek veled.
    A lefényképezett tábla a hivatal udvarán hever.

    VálaszTörlés
  2. Csak úgy, hogy mi is értsük. Ha lehet...

    VálaszTörlés
  3. amarna /az igazi/2011. július 26. 18:54

    Úgy tapasztalom, valaki sportot űz abból, hogy -mivel a lehetőség sajnos adott- vissza él a nevemmel. Ugyan nem sértő amit ír, mégsem az én véleményemet tükrözi. Ezért addig, ameddig a blogot jegyző fo-lak nem teremti meg annak feltételét, hogy azonos néven ne lehessen bejelentkezni, más szignóval fogom nem mindenki számára tetsző véleményemet közölni.

    VálaszTörlés
  4. Most, akkor honnan lehet tudni hogy te vagy az igaz?

    VálaszTörlés
  5. T. Amarna (amarna)!
    Köszönöm segítő hozzászólásod, és más munkásságod, illetve véleményedet. A sok zavaros dolog kapcsán az ember, mint itt lakó sem találja meg mindig helyesen a lényeget. Sokszor nem ismerik fel az olvasók, irományom mondandóját. Pedig semmi nem alaptalan. Sokan azt hiszik, hogy ez amolyan ellenállási mozgalom, vagy valamilyen kontra dolog, hogy miként lehet bosszantani a hivatalt, és annak vezéralakjait. Nos, ez nem igaz.
    A blog célja nem a polgármester és helyettesének a kikezdése, vagy molesztálása. Ez igaz a képviselőkre és másokra vonatkoztatva is. A cél az élhetőbb, félzárkózásra képes, jobb kondícióban levő város és városkép kialakítása, a szorgosabb és lelkiismeretesebb munka ösztönzése, az építkezés, a fejlődés.
    Amarda ebben a törekvésben jelenthetsz fontos tényezőt.
    A blog számos párhuzamot bemutatott, példát állított mások által úgy hogy azt összehasonlította a helyivel. Azok lényege hogy ha nekik sikerül, akkor nekünk miért nem? Ha máshol működik, akkor nálunk miért nem. Mi itt rossz példát nem állítunk. A rossz példa sajnos Ócsa.
    Ezt a rosszat szeretnénk jobbá alakítani a blog nyilvánossága és olvasottsága által. ebben is fontos szerepet vállalsz, amikor benézem, olvasol, hasonlóságot mérsz, vagy éppen hozzászólsz, véleményt alkotsz, kritizálsz.
    Tény, hogy most a látogatottság növekedésével a hozzászólások is felhígultak egy kicsit. Ez a tendencia sajnos máshonnan szivárgott át. Ennek kiküszöbölése valamint a neveddel történő visszaélések elkerülése érdekében regisztrálj be, mint más helyeken és, akkor úgy fogsz itt megjelenni, mint Moira, ahogy Magyar Péter, vagy úgy mint én, most. Ez nem bonyolult és működik. Akkor tuti, hogy amarna csak egy van, és oszthatatlanul Te vagy és maradsz. Ettől persze még továbbra is maradhatsz névtelen beszóló is, a címkézed hozzá szólásaid neveden jegyzettek lesznek.
    A blogról a névtelen hozzászólások lehetőségét átállíthatom, de ez esetben csupán a bejelentkezett felek szólhatnak hozzá. Tehát visszatértünk az előbbi ponthoz. Ezért kérlek választ a hozzád jobban illőt, lépj be, és anonimitásod megtartásával szavatold nick neved, s ezzel foglald el méltó helyed itt blogon (is).

    VálaszTörlés
  6. Fo-lak, ha megszólítottál, válaszolok:

    "...egy hasonszőrű, vagy annál jobb havi lapra, mint az 5 milliós önkormányzatinak.
    A blog, meg nem igényel egyetlen fillért sem, még az olyan kritikusoktól sem, mint amilyen Te vagy..."
    Nem szeretem az ilyen ágyba pisilős, könyörgős, kisfiús figurát.
    Aztán a hatás-ellenhatás elve sem jön be, miszerint ha iderinyálsz, hogy töröljelek, akkor tuti, hogy az ellenkezőjét teszem.
    Elárulom, hogy eddig sem lett egyetlen bejegyzés sem törölve. Spamként kezelve viszont igen."

    Tudod én szívesen fizetnék........... DE, nem hiszem, hogy Te vagy az, akinek el kell döntenie, hogy melyik hozzászólás spam, vagy nem. Ha viszont Te ragaszkodsz ehhez a "joghoz", egy fillért sem szánnék a megjelenésre:

    "A propaganda megkísérli,hogy az eszmét az egész népre rákényszerítse,a szervezés ezzel szemben csak azokatveszi be keretei közé, akik előreláthatólag nem lesznek lélektani okokból az eszme terjedésének kerékkötői." Ha ez az igazi cél (lásd: spam - ami nem tetszik Neked) tudomásul veszem, csak - kérlek - ne gondold, hogy ettől "ágyba pisilős" vagyok ( Te keménylegény).

    Ne fáraszd magad a forrás keresésével. Adolf Hitler: Mein Kampf (Interseas Editions, 305. oldal). Ja, csak kölcsön kaptam, nem tulajdonom és nem is birtoklom.

    És nyugodtan törölhetsz.
    "pisis"

    VálaszTörlés
  7. A kezdésed eleve rossz, mert nem én szólítottalak meg, hanem Te, akinek a vélekedését bemásoltam. Ott csupán válaszoltam. Most is ezt teszem:
    Nem kell magadra venni, ami nem inged. De megnyilvánulnod sem kell úgy, hogy az jöjjön le belőle, ami.
    Mindezzel együtt, eme hozzászólásod volt eddig a legértelmesebb. Mintha egy ismerősöm írta volna.
    A remekműből én is kiolvasnék némi idézetet, esetleg...
    Kár, hogy nem választasz nicket.

    VálaszTörlés