A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2012. szeptember 23., vasárnap

Körözik a macsétás rendőrt ( - a lakosság segítségét kérik)

Továbbra is keresi (a Pest Megyei-) és a Gödöllői Rendőrkapitányság azt a rendőrt, aki szóváltást követően, felfegyverkezve támadt meg egy civilt.

A Gödöllői Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt rendelte el a 30 éves Farkas István  rendőrtiszt, gödöllői lakos körözését.

Blogunk nem először foglalkozik rendőrségi dolgokkal. Számos esetben írásainkkal segítve a hatóság munkáját. Beszámoltunk a kábeltolvajok mozgásáról, a szót emeltünk az útszéli szabálysértő protituáltakról és felhívtuk a figyelmet a járdát, vagy a közterületet szabálytalanul elfoglaló Volán buszokról is. Több esetben sikerült előrelépést elérnünk.  A bűncselekmény, és a cikk írását követően több napon át civil autós fedett rendőri munka folyt a településen, de sok eredményt nem hozott. A kábeltolvajok nyomán indított nyomozásban kéri a blog segítségét a rendőrség. A szabálysértő kurvák esetében a dabasiak is ígéretet tettek, aminek nyomán talán jobban odafigyelnek a rendőrjárőrök rájuk. 

Az önkormányzat több éve sikertelen harca a szabálytalankodó Volánosokkal szemben, kimozdulni látszik. Bár szombat délelőtt még a hamburgeres túloldalán a Kiss Ernő utcában a járdára állva parkolt a sorozatosan szabálytalankodó sofőrünk, de ahogy Bukodi Károly  polgármester levelében nagyon helyesen megírta, a több éves türelmi idő lejárt. Mint fogalmaz, "különböző fórumokon egyre többet foglalkozik Ócsa város lakossága a közterületen tárolt buszok problémájával, mindezt felrovandó az Önkormányzatunk számára ,hivatkozva arra, hogy nem képes betartani az általa hozott rendeleteket"

Most a rendőrség  ismét a segítségünket kéri. Kérik a lakosságot, hogy aki tudomással bír Farkas István gödöllői rendőr tartózkodási helyéről, vagy vele kapcsolatban tud érdemleges információval , hívja a Gödöllői Rendőrkapitányságot a (06-28) 514-655-ös telefonszámon, vagy tegyen bejelentést az alábbi ingyenesen hívható központi telefonszámok: - 107-es, vagy 112-es -  valamelyikén.


A rendőrség készenléti  állományában szolgáló Farkas István - az  eddigi tanúvállomások szerint  - követte el azt a bűncselekményt, amiről a Ócsa város fórumpótló blogja  elsők között számolt be >

A Facebokon az alábbi érdekes bejegyzés olvasható a rendőrtől, amire vonatkozóan az egyik jobboldalhoz köthető oldalon az alábbi komment olvasható:


Azzal még senkinek nem lehetne kifogásolni valója és baja, ha a "jellemtelen" és "lehúzó" jelzőket használja a nyílt fórumon, még akkor sem, ha ezt a fideszesekre teszi, hiszen az még talán belefér a szabad véleménynyilvánításba, (ráadásul ezzel sokan egyet is értenek) még egy rendőrtől is, hiszen nem ő az egyedüli, aki beírogat, de azért egy kicsit durva úgy nyilatkozni a szavazókról, más emberekről, hogy dögöljenek meg... Forrás>


Azért is kell kézre keríteni az ilyen elvetemült alakokat, mert a rendőrség megtisztulása nem fejeződhet be pusztán fejcserékkel, szemlélet- és hozzáállásváltás nélkül. Mert ha az ilyen esetek kapcsán bizonyítottan szükség van a lakosság segítségére, akkor a hétköznapokban és a tanúvallomások felhasználásban is becsüljék meg azt, akinek a közreműködésére, segítségére számítanak. 
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése