A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. július 6., szerda

Ágas-bogas felújítás, vagy egy kis mellékes fakivágás, és károkozás? ( - most kik a balekok)

Mint arról már beszámoltunk, az önkormányzat legutóbbi ülésén Horváth Tamás előadásában megtudtuk, hogy nagy baj van az Ágas-ház körül.


Nosza neki, újabb milliókkal megspékelve sebtiben neki is láttak a megmentésének. A segítőkészség, a gyorsaság, vagy az elhamarkodottság, azonban néha fejetlenségre és eszetlenségekre vezethető vissza. Most viszont nem tudni, hogy ezt a sürgősségi felárat ki fogja fizetni.

 
"Itt a tájháznál a fákat kivágták a maszek melósok, az egyik fa gyökerét mikor kivágták a telefon és a net kábelt elvágták. A Dr Békési Panyik Andor utca végén se telefon se net. Szakemberek kijöttek, de ahogy hallottam eléggé nagy a baj,. a melósok nem tudták hol a vezeték, hiszen nem is szóltak nekik, persze a fát és a kerítést zsebre megkapták." - panaszolják az ott élők.

A megbízott vállalkozó emberei ugyanis kiszedtek majdnem mindent.  Egy koros, de jó állapotú fa állhatta azonban útjukat, amit (remélem engedéllyel) kiaknáztak. Buzgóságuk eredménye azonban nem csak a zöld felület megszüntetése volt, hanem amolyan bónuszként,vagy a már említett sürgősségi felárként a helyi szolgáltató Internet és telefonszolgáltatását is elvágták.  Na ez az a sürgősségi felár, amit nem tudunk, hogy ki térít meg.









 Reggel a polgármester még nem tudott semmit. Nem tudott a "problémáról". Ott mutatták neki a kitépett darabot. Azonnal elkezdett telefonálni. Igazából azt sem tudta, hogy mi van. Azért ez vicces volt.


 A fa elvesztése  még csak a kezdett,  mert a kábelvágás miatt, ha az aszfaltot is meg kell bontani a vezeték megjavítása okán, akkor az önkormányzatnak lehet, hogy nagyon a zsebébe (zsebünkbe) kell nyúlni. (Én mindenesetre szorítok nekik, hogy ne legyen erre szükség, mert nem hiszem, hogy megdicsérnék a főnököt, ha ezt is beszámítanák a felújításba és a lakosságra tolnák rá..)


Aztán, hogy a bajt okozó fa kivágására mi szükség volt, nem tudjuk.
Ahogy azt sem, hogy ennek mi köze az állítólag "életveszélyben" levő  Ágas-ház felújításához.
De arra sincs válasz, hogy mindazt a kárt, amit okoztak, ki fogja megtéríteni ,a fát, a szolgáltatást ki és mikor fogja visszaállítani.  Végül igaza volt az alpolgármesternek, mert valóban baj van a ház körül.

Ez a mostani történet ráadásul emlékeztet arra a barbárságra, amikor az út menti ároktisztítás során átvágták a csatornát a Némedi úton.   Akkor is nagy volt a lakossági felháborodás. Most sem örültek ennek.

A mostani "esetismétlés" némileg rámutat a dilettáns vezetés hű-bele-balázs módszerére.
 *
Ismét köszönjük a  lakossági hozzáállást, a türelmet, a gyors intézkedést, a reakciót, és a képeket.
*

18 megjegyzés:

  1. Miért kellett kivág? Miért, miért... Hát kellett a házhoz,az ág, és ez volt a legolcsóbb. Horváth Tomas is megmondta, hogy a legolcsóbbat választják. Olcsó húsnak meg híg a leve. Nincs ezen mit csodálkozni. Mi választottuk magunk fölé őket.

    VálaszTörlés
  2. Csakhogy az állítólagos olcsó Jánosok, mindig többe vannak nekünk, mint a szakemberek. Így vagyunk a hivatalnokainkkal, pontosabban a fő hivatalnokainkkal megáldva. Másból sem állunk, mint ügyeskedő MEKK Elek mesterekből.

    VálaszTörlés
  3. Bezzeg a laptopokból, nem a legolcsobbat vették. Annak is érdemes lenne utánajárni, hogy a városi teherautó kinek a mijét fuvarozza a határba.

    VálaszTörlés
  4. Meg a sarokház medencéjének feltöltésére ki, és honnan vételez vizet? Nem tudom kifizette-e?

    VálaszTörlés
  5. A Pizzériára gondolsz?

    VálaszTörlés
  6. Nem.Megyénk ispánjának a házára.

    VálaszTörlés
  7. De hiszen nincsen medencéje, csak vagy tíz éve egy kerti dísztava!

    VálaszTörlés
  8. A másik sarokháznál viszont nem dísztó van. Leértékelés volt a tescoban vagy ehhez is úgy jutott hozzá, mint a laptopokhoz.

    VálaszTörlés
  9. Így van, igazad van.Időközben informátoraim is jelezték, hogy (még) nem medencéje, hanem kerti dísztava van.A lényeg, hogy utcai tűzcsapról lett feltöltve-cserélve a vize.Nem tudom, hogy a város ajándéka volt, vagy tudtunk nélkül mi álljuk a cehhet, esetleg (bor)lovagiasan fizetett érte?

    VálaszTörlés
  10. Pont H.T beszél az olcsóságról? Mennyi is volt az a szép piros kis autó?

    VálaszTörlés
  11. Na, ez is megvan. Beszéltem az illetékesekkel. Az egyik elmondta, hogy a szocialista NDK-ban gyártott teherautó vitte a nagy medencét a sarki telekere, mert babazsúr lesz. Az a medence nagyobb, mint ami az Enzoéknál van. A feltöltéséről nincs tudomásom, de már tudom, hogy miért csökkent a csapban a nyomás. A kerti tavas ember a másik, neki a vízhiányt a nem mért városi hálózatról töltötték fel, olcsóságból.

    VálaszTörlés
  12. Akkor már tudom a Karesz mit keresett a víműveknél. Bartel üzletet kötöttek.

    VálaszTörlés
  13. Mit adhatott cserébe?

    VálaszTörlés
  14. Mit?Amit a menyecske kapott az első éjszaka.

    VálaszTörlés
  15. Fallosz ábrázolást?

    VálaszTörlés
  16. Azért vett, csak ekkora medencét, mert a főispán mondat neki, "Karcsikám, az idei évet a megfontoltság és az óvatosság jellemzi"

    VálaszTörlés
  17. Ez olyan magyar módi, hogy a város netes oldalán olvasható. Buksihoz most buszok hordják a fürdőzni vágyókat Üllőről.

    VálaszTörlés
  18. Ismerek Ócsán olyan politikust is, aki a kilencvenes években sok-sok Koccintós és Dankó Pista vedelése után saját mocskában fürdőzött az útszéli árkokban.Hiába, az idők változnak, ezek a fiatalabbak inkább közpénzen feltöltetik tavaikat, medencéiket, és diszkréten Don Perignont kortyolgatnak.

    VálaszTörlés