A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. július 13., szerda

Az MSZP elhúzódó gyászt emleget az izmusokra ( - pedig csak a horváthizmus emléknapja ez)

Mióta vezető politikusunk kijelentette, hogy összeszámolta, miszerint közel 70 emléknap van egy adott évben, amire azóta mi is nagyobb figyelmet fordítunk. 

Az MSZP szerint amikor  kormánypárti képviselők többségével elfogadta az új jogszabályt a helyi hatalom, az egy "gyásznap" volt. Az egykori kommunista kis-titkár az MTI-nek azt mondta, hogy a szavazás méltatlan volt egy városi házhoz valamint a lelkiismereti szabadsághoz. A szocialisták elhúzódó válsága van az egész történés mögött. ez az izomkodás és húzódás teszi emlékezetessé a dolgot. Nem más így együtt ez, csupán egy rossz izomhúzódás. Napjainkba ágyazott beidegződés.
A fitymált veres politikus úgy fogalmazott, hogy "nem történt más, minthogy a Fidesz frakció leszavazta a kormánypárt által beterjesztett törvényt" a helyi viszonylatban. Június 4.-e vonatkozásában előállt a saját farbájával.  Ennek kapcsán azonban többen emlegettek gyásznapot.
"Számos nem jelentős, de számon tartott eseményeknek adjuk meg a tiszteletet.  Ezért ma egy új napra emlékezünk általa" - hangoztatta a sokra nem tartott politikus, és távoli képviselő, majd bejelentette:
 
-         Ma van az Izomhúzódások világnapja.

A narancstermesztő tudósok csoportja hosszas és beható tanulmányozás után jött rá, hogy nem csak az evés, hanem az ágyból való felkelés is izom-összehúzódásokat generál, ahogy a félresikerült beszéd, és a hülyeségek kimondása akár a nagyvilágban, úgy a testületi üléseken is.
A tudós csoportvezető lovag Luigi  közeli helytartója, és személyes képviselője alias Thomas, a horváthizmus atyja jelentette be a tényleges felfedezés végkifejletét és az ennek okán aktuálissá váló megemlékezést, amit emléknap formájába kívánnak megörökíteni. E napot ennek tiszteletére valamint az Ő  javaslatára testületileg az Izomhúzódások napjává nyilvánították.

Az első napi alkalommal önfeláldozólak önmaguk által szemléltetve mutatták be az izomhúzódásokat, ami némi dirrel-durral járt.  A meghívottak aléltan és lélegzet elállóan fogadták a nem kis károsanyag kibocsátással kísért eseményt.  A meghívottakat csak a nyári szellő mentette meg a kábulattól.
De, Thomas, és az esemény tisztelete nagy tapsot és ünneplést, valamint népi mulatságokat vont maga után, amit azóta is minden emléknapon megismételnek.
Igaz, a kor előrehaladtával már felfedezték ennek ellenszerét, a vény nélkül kapható Buscopant, ami csökkenti a puffasztó érzést és az izomhúzódások okozta görcsöket.
A nap fillingje azonban az emlékeztetés okán marad világraszólón emléknap, ha úgy tetszik, gyásznap Ócsán.

*

1 megjegyzés: