A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. július 3., vasárnap

Ujabb tőkeinjekció a kómában levő megyei önkormányzatnak ( - Szűcs önhibáján kivűl jól csinálja?)

A kormány az idén több hasonló célú támogatási forma összevonásával és némi keretemeléssel összesen 33 milliárd forintot szánt a bajba került helyhatóságok megsegítésére, ebből mintegy egymilliárdot már rendkívüli eljárás keretében odaítélt a csődközeli helyzetbe került Pest megyei és a Heves megyei önkormányzatok megsegítésére.

Erre több megyének és még több településnek alighanem égető szüksége is van. Köztük számos Pest megyei település is található. Azonban vannak olyanok is akik a nehéz helyzetük ellenére nem mernek pályázni, mert attól tartanak, hogy nem mennek át a rostán. Ugyanis ha hibás gazdálkodásuk okán jutottak nehéz helyzetbe, vagyis nem önhibájukon kívül, akkor elutasítás és ha szankció nem is biztos, de presztízsveszteség biztos hogy éri a testületet. Ennek elkerülése érdekében az önmagukban nem biztos településvezetők inkább a lakossági megszorítások választják a pályázati eljárás és az állami támogatás helyett.

Pest megye önkormányzata azonban biztos magában. Szűcs Lajos elnökölte közgyűlés már többször is pályázott, kért és kapott a kormányzati segítségből. Ezekkel  a támogatásbeli pénzekkel tartják mesterségesen életben a pénzügyi kómában lévő megyei szintű önkormányzatot.

Még szerencse, hogy Szűcs Lajos körül és a vezetése alatt álló hivatal dolgaiban nincs kifogásolni való, vagy a közgyűlésre visszavezethető hiba. Így ők ismét jogosultak  az önhibáján kívül hátrányos helyzetű önkormányzatok megsegítésére létrehozott pénzalapra.
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése