A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2010. szeptember 5., vasárnap

Kerékpárutat adtak át Bugyin

Szeptember 4-én 10:30-kor adták át hivatalosan Bugyin a Beleznay téren az uniós pályázatból létrehozott kerékpárutat, amelyet a bugyi lakosok már a nyár közepén birtokba vehettek. Megnyitó beszédet mondott Somogyi Béla polgármester és Dr. Szűcs Lajos a Pest Megyei Közgyűlés elnöke. Ezután a sportolni vágyók részére látványos kerékpározás kezdődött Bálinté Balogh Mária helyi iskola igazgatóhelyettes és testnevelő tanár vezetésével.

A munkájukat gyalogosan, vagy kerékpárral megközelítő, és egyéb ügyeiket intéző emberek is megelégedéssel veszik tudomásul a kényelmesebb és jóval egyszerűbb közlekedést, mivel a kerékpárút végig folyamatos haladást biztosít a rajta közlekedők számára. Az alternatív közlekedést előnyben részesítők, ezzel a beruházással a község teljes egészén áthaladó közúthálózat mellett 5 km hosszú egybefüggő gyalog- és kerékpárúton közlekedhetnek.

Erről és a Bugyin történtekről más sokat beszéltünk. Én, ócsaiként most kicsit irigykedve, de csak gratulálni tudok az ottaniaknak. Gratulálni azért, mert ők ott tudták mi a dolguk, mi a feladatuk, a szerepük. Ők ott teszik a dolgukat. Ott tesznek és tettek a lakosságért. Felmérték és tudták mi az igény, mi az elvárás. Csak ezt, illetve azt tették, ami az embereknek kell, amire szükségük van, mi számít.

Ők nem parádéztak, nem díszelegtek, nem egy kétszer 300 méter szakaszt dísz burkoltak. Nem. Ők a helyieknek építettek utat, hoztak hasznosat. Hosszan és tartósan használható, kihasználható közutat kaptak a választók. Ma részben ezt ünneplik.

Szerintem nem lesz gond októberben a választási urnáknál sem.

Aztán azt se feledjük, mert legalább egyre büszkék lehetünk, hogy ott a közbeszerzésen nyertes kivitelező cég ócsai. (Munkabíró Kft. 2364 Ócsa Falu Tamás u. 16.) Talán ezért is volt olcsóbb egy kilométernyi szakaszra vetítve az ár, mint nálunk.

Itt, Ócsán ugyanis egy külsős, budapesti cég kapta a munkát a Bajcsy rövid szakaszának drága dísz-burkolatára.

És végezetül még egy mondat erejéig visszatérnék Bugyi község történéseire. A most zajló Krumpli fesztivál keretében a Dabas Rádióban elhangzott, hogy a helyiek már az elkerülő út megvalósításán dolgoznak.

Hol vagyunk, hol tartunk mi, s mikor érjük utol az irányt mutató Bugyi községet? Az ottani fejlettséget, azt az infrastruktúrát? Nem szégyelljük magunkat városi létünkre?

Ébresztő polgártársak! Ébresztő polgármester urak!

Ébredjünk már fel!

Bugyi község lakóinak száma: 5300 fő

Ócsa város népessége: 9100 fő

(Nem hiszem el, hogy az ócsai emberek ezt nem igénylik, hogy nekik erre nincs szükségük.)

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése