A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. július 23., szombat

Közzététel a napi véleményalkotók és fórumot formálók okán ( - napzárás)

 Tisztelt ócsai polgár, Kedves látogató és bejegyzést tevő Fórumozó!

Mint látom, aktív, mozgalmas és izgalmas napot zárhatunk e borús és esős szombattal.
A nem éppen kedvező nyáridőben az előretörő széllel és esővel a hangulat is borússá, néha viharossá  vált. Ennek jeleit a hozzászólásokban vehetni észre.
Ez most nem igazán jó utat jelöl. Valaki eltájolta magát, más meg ráugrott. Ezt azért talán nem kéne, mert van gond enélkül is elég. közösségünket alakítani, építeni és nem egy vályogház módjára lepusztítani kell. Sok dolog van még amiről tiszta fejjel értekeznünk kéne. A mindennapok is hozzák a maguk dolgait. Tehát inkább azokkal és a hibák javításával foglalkozzunk.

Tisztában vagyok, vele, hogy mint minden ilyen jellegű munka, mint a fórum, a blog, a véleménynyilvánítás és a közéleti szabadság a demokrácia része. Ezzel nincs is semmi baj. 
Azonban nagyon kérek mindenkit, hogy a kulturált, emberi, vagyis a normális hangvitelt alkalmazza véleményformálásaival. A városunk sorsa, a közpénzek mozgása, a városvezetők viselkedése, kiállása, fontos, közérdeklődésre számító dolog. Ráadásul ezek nem titkos, vagy eltitkolható dolgok, még akkor sem, ha nem tűzik ki a városháza kapujára. A közpénzek felhasználása, a közvagyon alakulása nem történhet titokban. A polgármester, az alpolgármester közéleti és központi személy a hely életében, vagy tágabb környezetében. Ez némi magasabb rendű toleranciát és tűrőképességet igényel. Azért ezzel névtelenül visszaélni nem ildomos. Így kérek minden névtelen és neves bejegyzést tevőt, hogy különböző nézeteit, csak normális keretek közt tegye meg. Az indulatainak mindenki szabjon gátat, hogy azt nekünk ne kelljen külön megtenni.  Más helyeken fellelhető alpári stílust nem kívánok itt meghonosítani. Nem kívánom engedni, hogy a blog bejegyzései közt durva, és fenyegető bejegyzések kerüljenek. Így a továbbiakban nem fogom hagyni az erőszakra való törekvést, mint "hogy főbe lőhesselek - gond nélkül"  vagy akár a "halál mindenkinek", valamint az "én rád szavazok vagy végrehajtom az ítéletet!"  és hasonszőrű társaiét. Ezeket ki fogom venni a hozzászólásokból az elkövetkezendőkben. Ezeknek és az általam meghatározottaknak itt nem lesz helye. Aki itt nem fog tudni okosabban érvelni, annak ez a blog nem fog helyt és teret biztosítani.

Tisztában vagyok vele, hogy sok ember érdeklődésére tart igény a fórumpótló blog. A helyi  híréhséget pótló szegmens vagyunk. Vannak olyan információink, amik még szokatlanok, mert eddig nem jelentek, amiről nem beszéltek, és furcsa, mert nem kerültek nyilvánosságra. Ezzel az új kitárult, demokratikus helyzettel sokan nem tudnak még mit kezdeni. Egyesekből értetlenkedést, másokból hitetlenkedést, a harmadikból meg spontán agressziót vált ki. mert érdekeit,vagy éppen az általa elképzelt nem publikus dolgait boncolgatja. Ez lehet kínos, és lehet jó. De azon, hogy ki miként ítéli meg Trianont, vagy Nándorfehérvárt, ne vesszen össze senki. Főleg ne essen egymásnak egyetlen idegen, vagy névtelen se. Majd lesz lehetőség baráti találkozóra, amolyan blogos összejövetelre is. Most azonban még ez nem aktuális, Ezért a mostani kérés és partnerkeresés. 
Célunk a dolgok bemutatása, feltárása, az önkormányzati munka és annak hátterének bemutatása. Ebben kiemelt szempont a  törvényi keretek közt biztosított közpénzek felhasználása,  a vagyonunk alakulás, az adóforintjainak megtartása, vagy elgurulása.

Ma azért még annyit megígérek, hogy holnap visszatérünk a közvéleményt oly annyira foglalkoztató laptopra, egy hivatalos körbejárással. Ehhez nem ígérek sok izgalmat, de remélhetőleg sikerül felvázolni egy elképzelést arról, hogy mi is történhetett, vagy minek is nevezzem ezt a dolgot. Így ez érinteni fogja a mai napi bejegyzések tartalmát közvagyonról, közigazgatásról, hivatalról, és egyebekről, ahogy névtelen olvasóink sorra felvetették. Remélem ezt követően lenyugszanak a kedélyek, netán végérvényesen pontot tehetünk az ügyre.

Előzetesként pár mondat a bevezetőből:

Szomorú magyarországi közállapotaink egyik jellemzője, hogy szinte nem múlik el nap anélkül, hogy a különböző újságok, hírműsorok bűnügyi tudósításaiban ne szerepeljen egy vagy akár több, nagy felháborodást kiváltó bűncselekmény. Ezek egyre többször nem a média hagyományos érdeklődésére számot tartó és a társadalom érzelmeit sokszor jogosan felkorbácsoló élet és testi épség vagy éppen nemi erkölcs elleni bűncselekmények, hanem jellemzően (de nem kizárólagosan) állami, önkormányzati cégekhez köthető, azok működési körében felmerülő vagyon elleni bűncselekmények, általában sikkasztás vagy hűtlen kezelés gyanúja miatt indult büntető eljárások.

*

9 megjegyzés:

  1. Szia Fo-lak!
    Mi van a Rákóczi nappal?, semmi bejegyzés? Írjam én?
    555

    VálaszTörlés
  2. Ha megkérhetnélek, akkor igen. Nem készültem.

    VálaszTörlés
  3. Azt hiszi magáról a paraszt (555), milyen jópofa.

    VálaszTörlés
  4. Örülök Földesúr, hogy itt vagy! (20.33)Esetleg ha, jártál volna Majk-pusztán (persze ha tudod, holvan, ausztriai vér), vagy tájékozódtál volna a Rákóczi Szövetségtől... Te bunkó, hazafiatlan, a Magyar történelmet hírből sem ismerő - szarházi!!! De nagyon jópofa vagy, a magadfajták (Morvai igaza!) számára!
    paraszt

    VálaszTörlés
  5. Kakukk 20.33, ennyi?

    VálaszTörlés
  6. A Faluvédőegyesületnek, a madenciának kéne bejelentést tenni a laptopos vagyonkijátszásért. Kár hogy ez a két fedőszervezet nem védi a vagyont. Kéz kezet mos.

    VálaszTörlés
  7. Igen az jó lenne, de sajna akik tehetnének erről pont azok támogatják őket.

    VálaszTörlés
  8. Bezzeg mikor a lét kell leszedni a lakókról akkor milyen hamar intézkedik a nekünk nagyon nagyon drága tagság.

    VálaszTörlés