A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. július 22., péntek

Jeles napjainkról és kevésbé jel(lem)es embereinkről ( - Nándorfehérvár és Trianon kapcsán)

 Kedves olvasónk írta:
"Névtelen írta...
Szia Fo-lak! Mi van a nándorfehérvári diadallal? 555"
*

Ezúton szeretném megnyugtatni,  hogy nem feledkeztem meg róla, és talán tudja is, hogy már tegnap este készen állt a megjelentetésre szánt anyag a sűrűn látogatott gépemen. 

Igaz szívesebben vettem volna, ha jó szándékból nem csak az Én figyelmemet és nem csak 12:55-kor hívja fel, hanem tette volna ezt korábban, akár az önkormányzatban, vagy a KB-ban, esetleg annak elnökénél, hogy netán az általunk fizetett Kisbíróban foglalkozhasson vele Fülöp Krisztina, vagy Moldován Ágnes, ha már a Trianont semmibe véve vagy Frank naplója által kiszorítottan, nem törődtek eddig.
Jószándéka sokkal  hitelesebb lenne, ha mindezt előre megteszi az elkövetkezőkben az érintettek felé. Elvégre mégis csak ők a hivatalosak, és a blog meg csupán a kiegészítő amatőr.  De mint látható, Én készültem. Öntől függetlenül felraktam a leckét: 

 *

Nem tudok elmenni mellette szó nélkül.

Trianon (1920 június 4.-e a magyar nemzet gyásznapja)

Sem az önkormányzat, sem annak Kulturális Bizottsága, sem annak tanári vezetője, sem a városi újság szerkesztői nem tartották fontosnak, hogy idén a Trianon-i megemlékezést (igen így nagybetűvel).  A környező települések, más városok igen . Némelyikük nem is akárhogy. Ott, azokon a helyeken nem maradhatott el ez. Nem is értem. Olyan, mintha valaki az anyja halálát elfelejtené. (Durva, nem durva, de egy hivatalnoknak, egy önkormányzatnak, egy ilyen tisztséget betöltőnek ez hivatali kötelessége. Különösen az, ha ráadásul erre még a kormánya is felhívja a figyelmet a törvénybe foglalással. Ezt felül-überelni csak így lehet.)
Egy kezemen megszámolom a helyi megemlékezéseket. Persze pártok jöhetnek, mehetnek, polgármesterek válthatják egymást, ahogy a bizottságok élére is kerülhet jobb ember, de Trianon örök marad. Ha ebbe beletörődünk, és feledésbe helyezzük, akkor jelképes anyánkat, az anyaföldünkkel nem törődünk, azt feledjük.  Nem kell megjátszani magunkat erdélyi (román) települések testvérkapcsolatával akkor, amikor az ország és az Ő elszakításukról nem szólunk. Nem más ez, mint képmutatás, vagy pénzkeresés egy-egy „ingyenes” közpénzből finanszírozott csereutazás, „látogatás” kapcsán.  Megjátszás az egész. Ha nem fűződik érdekük hozzá, akkor nem törődnek vele. Maguktól meg eszükbe sem jut.
Úgy tesznek, mintha tilos lenne, valahogy nem akarják felvállalni nemzetünk tragédiájának emléknapját. Miért nem lehet közösen, színvonalasan emlékezni Trianonra Ócsán?
Ha a Jobbik Ócsa Szervezete is úgy gondolkodna mint a városi többség, akkor senki nem vállalta volna fel a nemzeti összetartozás napját? Most amikor azok a vezetők, akik a kormánytöbbséget alkotják, azt vallják, hogy a magyarság egy és oszthatatlan és ezért megpróbálják visszaadni az elcsatolt magyarok állampolgárgát, szavazati jogát, akkor Ócsa ugyanazon fideszes vezetése ezt elutasítja? Az, az Ócsa, ahol a megyei elnök, az országgyűlés jegyzője is lakik? Aki ráadásul szívesen tartott itt március 15.-én beszédet, majd augusztus 20.-án a lerombolt ősi házunk romjain átadó megemlékezést, aki arrébb a Nagév megnyitóján munkahelyteremtésről szónokol, miközben a FÉG ügyei körül csak tetszeleg, aki jön, ha az Egészségház szalagját kell átvágni, de ha hozzájönnének, akkor inkább teniszezni van?. De kit vágnak át most ezzel a távoltartással? Minket? Nem hiszem, mert mi megemlékeztünk. Mi ott voltunk. Ők nem voltak, nem emlékeztek és ismét semmit nem tettek annak érdekében, hogy legalább a tisztesség látszatát keltsék.

Ők és Mi ott voltunk - a háttérből a rendőrség "biztosít" - de hol voltak azok akiknek hivatalból itt lett volna a helyük
Most, hogy a nemzeti összetartozás napjává nyilvánították június 4.-ét, már nem fontos számukra.  Majd a választások előtt az lesz. Ismét. (Ne feledjük.)

Nem csak akkor kell megjelenni, tetszelegni, és ezt megtenni, ha közelednek a választások, vagy ismert személyiségek jönnek, amikor lehet virítani, büszkélkedni, dicsekedni. Ezért nem jár nívódíj, mint az elfuserált beruházásért, aminek okán tönkreadóztatják a lakókat. Ez nem ivászattal egybekötött borlovag-avatás.  Nem, ez egy fájdalommal teli esemény, mint az anyaföld, a gyökereink és történelmünk egy részének az elvesztése. Nem ehhez kapcsolódna és nem ezért lenne a testvérvárosi, testvértelepülési kapcsolat ápolás? De igen. Csak ez így erősen visszás, ha a hozzátartozó alapeseményre nem emlékezünk, de a határon kívülrekedtek egy-két emberét keblünkre öleljük. Képmutatás ez így, miközben június 4.-én tojnak az egészre.  Ebbéli hallgatásuk, lapításuk beszédesebb, mint bárminemű képmutató cselekvésük, vagy koszorúküldésük. Bár még erre sem méltatták a napot.

A helyi Jobbik példát statuáltatott. Emlékszem az első áthelyezett kereszt előtti megemlékezésre, Magyar Péter és Ács László szavaira. A kicsit bizonytalanul ott álldogáló emberekre, máig ható bizonytalanságra, amit a háttérben álló, járó motorú rendőrautó és a benne ülők sugalltak. Mint a múltban. Két rendőr, egy civil ruhás. Még a szónokló ügyvéd is kifejezte, abbéli érzését, hogy esetleg a pódiumról viszik el. Ócsa hivatalosan nem képviseltette magát, de még magánszemélyként sem jött el a városházáról, a képviselő-testületből senki. Mintha ők is a legitimitást kérdőjelezték volna meg ezzel, növelve az emberekben évtizedeken át elültetett félelmet. Úgy tűnik az elmúlt több mint húsz év kevés volt a szemlélet váltáshoz. A kommunista nacsalnyikok máig befolyással vannak az emberi érzésekre. Az emberek még mindig valahogy más rendezvényekhez szoktak. Ha nincs ott az „elöljáró” akkor az valami más, és nem biztos, hogy a hivatalnak is tetsző. A hivatal meg nagy úr, mert ha az valamire nem adja az áldását, ha Ő nincs jelen, akkor az neki nem tetsző. Ha meg nem tetsző, akkor abból csak baj lehet, mert mégis csak a hivataltól, tőle, vagyis tőlük függünk. Régi beidegződés, sztereotípia.

A Jobbik volt az egyetlen, aki nem félt felvenni a zászlót. Ő volt az egyetlen, aki továbbvitte a trikolórt.  

Nem kell keseregnünk, mert március 15.-én, amit már felmernek hivatalosan is vállalni az önkormányzatban és központi rendezvény keretében tartanak megemlékezést, bár ez sem volt mindig így. Ott azon a múltitól kisajátított, térnek sem nevezhető helyen, a turul előtt sem tudják még közösen énekelni a Himnuszt, és a Szózatot, pedig akkor sok tanár meg iskolai osztály képviseltette magát.
Itt azonban az áthelyezett Kettős-kereszt árnyékában a csipetnyi csapatnak nem okozott gondot a Himnusz, a Szózat, de még a Székely Himnusztól sem rettentek meg.  Az ünnepség végén nem csak a rendőrök, hanem mindannyian békében, emlékeinkben felfrissülve mentünk haza. Számunkra többet ért ez, mint egy ingyenes képmutató kiruccanás a határon túli testvértelepülésre.

 Nem, nem, soha!

Szép kincses Kolozsvár, Mátyás büszkesége,
Nem lehet, nem, soha! Oláhország éke!
Nem teremhet Bánát a rácnak kenyeret!
Magyar szél fog fúni a Kárpátok felett!

Ha eljő az idő - a sírok nyílnak fel,
Ha eljő az idő - a magyar talpra kel,
Ha eljő az idő - erős lesz a karunk,
Várjatok, Testvérek, ott leszünk, nem adunk!

Majd nemes haraggal rohanunk előre,
Vérkeresztet festünk majd a határkőre
És mindent letiprunk! - Az lesz a viadal -
Szembeszállunk mi a poklok kapuival!

Bömbölve rohanunk majd, mint a tengerár,
Egy csepp vérig küzdünk s áll a magyar határ
Teljes egészében, mint nem is oly régen
És csillagunk ismét tündöklik az égen.

A lobogónk lobog, villámlik a kardunk,
Fut a gaz előlünk - hisz magyarok vagyunk!
Felhatol az égig haragos szózatunk:
Hazánkat akarjuk! Vagy érte meghalunk.

Nem lész kisebb Hazánk, nem, egy arasszal sem,
Úgy fogsz tündökölni, mint régen, fényesen!
Magyar rónán, hegyen egy kiáltás zúg át:
Nem engedjük soha! soha Árpád honát!

/József Attila/
 1922

(Arra meg végképp gondolni sem merek, amit olvasónk jelzett bevetőnkben, hogy  a mai jeles napról is külön megemlékezést tartson a hivatal, vagy azon embere, akinek a mostani is már túlzás. Pedig ezen is egy ország sorsa múlt, anno 555, azaz 1456. július 22.-én)
*

39 megjegyzés:

  1. Ez a bejegyzés szintén állja a helyét.

    VálaszTörlés
  2. Egy helyesírási nehézségekkel küzdő beteg elme "tollából" született zagyvaság ez az egész.

    VálaszTörlés
  3. Na és?A várost meg egy Napoleon komplexusban szenvedő pofátlan alak vezeti, aki előszeretettel dézsmálja a közvagyont.Mi a különbség?

    VálaszTörlés
  4. Szia Fo-lak!
    Nincs ezzel semmi gond, igazad van Te már készültél az írásoddal. A Bukodinét ne emlegesd, nincs miért, súlytalan, (csak az nem értem miért még, a Bizottság Elnöke?). Még rengeteg kijelölt évforduló van, találkozunk itt, Veled összhangban.
    555

    VálaszTörlés
  5. József Attila - a kommunista???
    555

    VálaszTörlés
  6. Megmondom frankón, én nem látok folak írásaiban több hibát, mint akár az Indexben.
    Ezzel sem tudom mi a baj. Ha elemezné valaki...

    VálaszTörlés
  7. Az a lényeg, hogy legalább meglátod benne a hibát: "Minden kezdet nehéz".

    VálaszTörlés
  8. Szerintem az sem mellékes, ahogy folak teszi, úgy mi magunk is kibeszéljük ezeket a dolgokat.

    VálaszTörlés
  9. Becsülendő ahogy teszi! Az a pár beszari seggnyaló követhetné a példát.

    VálaszTörlés
  10. Az a pár beszari, az legalább hibátlan és Grécsi Lászlónak hiszi magát a panaszoltak szerint.

    VálaszTörlés
  11. Nem beszarik és nem jeles emberek ezek, csupán jellemtelenek, ahogy helyesen írva vagyon.

    VálaszTörlés
  12. Nem ismerik a szó jelentését (jellemtelen) Nekik ez a természetes. Nem volt gyerekszoba a környezetükben. Most jól élnek a közpénzből. Úgy hiszik a tehetségük és képességeik miatt ülnek a "trónon". Közben, csak buta és nevetséges figurái a közéletnek.

    VálaszTörlés
  13. És mikor ünnepeljük a Kárpát-medencébe való megérkezésünket???Az akkor itt lakó népek leigázását???
    Illetve meddig menjünk vissza a dicsőséges magyarságunkat hangoztatva???
    A labancok elleni harc bátor kuruc vitézei mit szólnának a mai magyar Vöröskereszt elnökéhez???
    Hány magyar anyanyelvű magyar élt a "Nagy-Magyarország" déli határai környékén???
    Magyarkodjunk,vagy egyszerűen csak legyünk magyarok???Stb,stb...
    Egy "kötözködő"...

    VálaszTörlés
  14. Ez olyan Horváth-osra sikeredett "kötözködő". Ez a tipikus "minden napra találhatnánk valamit, amire emlékezhetnénk", de közben a lényegről megfeledkezik. A Trianon megemlékezésnek legalább akkora szintűnek kellene lennie, mint március 15. vagy éppen október 23. 1000(!) év után, annyi háború után(mint például a nándorfehérvári is), török megszállás után, megvédve és visszaszerezve az országunkat, mely háborúkban milliónyi magyar a vérét áldozta. Erre egy papíron áthúzzák és felosztják az egészet? Akinek ez tetszik, aki erre nem akar emlékezni, az nem tudom milyen ember. Felfoghatatlan.

    VálaszTörlés
  15. A megemlékezésből nem lehet pénzt kivenni, ez a fő probléma.
    Arra inkább áldozni szoktak.

    VálaszTörlés
  16. Légyszíves írd le, hol és kinek a szájából hangzott az általad idézett mondat: "minden napra találhatnánk valamit, amire emlékezhetnénk"?! Idézz egyetlen mondatot, egyetlen sort, amelyből az derül ki, hogy a Horváth vagy valakik "egy papíron áthúzzák és felosztják az egészet?"! /Ez a mondat amúgy is értelmezhetetlen!/Idézz egyetlen sort, amely arra utal, hogy bármelyikük "nem akar emlékezni"! Egyszerűen kiemelt városi nappá nem szavazták meg a javaslatotokat, - egyhangúlag! Lehet ezzel nem egyet érteni, de rágalmazni, csúsztatni, szélsőséges indulatokat gerjeszteni nem elegáns, még a helyi Jobbik elnökétől sem!

    VálaszTörlés
  17. Ezt az egyhangúlag szöveget ne erőltessük, mert abban a környezetben semmi súlya nincs. Inkább hangzik nevetségesnek, mint komolynak.

    VálaszTörlés
  18. Nagyon tévedsz! Ha nem lenne súlya, nem létezne ez a blog és nem lenne hol és miért hisztériáznia egyeseknek!

    VálaszTörlés
  19. Trianon??Háborút nyertünk,vagy vesztettünk?? A végén derült ki,hogy jó oldalra álltunk vagy sem...Kié lett a "2/3" :)?? Másban nincs olyan játékszabály,hogy "a nyertes mindent visz"???
    "Mi" valamikor hogyan szereztünk a területeinket?? Az akkori "őslakosok" - akiktől a területet "szép szóval" elvettük és letelepedtünk ebben a medencében - most előjönnének azzal,hogy "vissza a babaruhát",mert igazságtalan volt...Az ő milliónyi vérük hol van,amikor az addig megszerzett területüket védték???
    Tehát meddig menjünk vissza???
    M.P.! Számomra az a felfoghatatlan,hogy sok mai "divatmagyar" arról álmodozik,hogy a déli határon ismét a tenger hullámai nyaldossa a ...,mert az újra "magyar" lett...Magyar terület volt,vagy az osztrák-magyar monarchiáé???...
    1000 éves határ??? És hol van a 2000 éves magyar határ???
    Ismét tehát...Meddig van az addig???...

    VálaszTörlés
  20. A laptopok lenyúlásánál is megvolt az egyhangú összhang.
    Különben is, milyen dolog már, hogy az adófizető állampolgár "hisztizik", mire költik a közöst.
    Felháborító!

    VálaszTörlés
  21. Ennek a testületnek volna mit tanulni közéleti és politikai kulturáltságból.
    Az, amit megengednek maguknak egyszerűen minősíthetetlen.
    Ez nem vezetőkhöz méltó viselkedés.
    Orbán Úr büszke lehet rájuk.

    VálaszTörlés
  22. Ennyi hülyét egy rakáson csak ez a blog hozhat össze! Szórakoztató, bár szánalmas!

    VálaszTörlés
  23. 2011. július 23. 20:36
    Ilyen zagyva, értelmetlen eszmefuttatást rég nem olvastam. Már a diliházban is laptopokat osztogatnak, hogy lekössék magukat az elmebetegek? Történelmietlen, összevissza keveredett eszetlenségek. Legalább annyira hazafiatlan, mint a Horváth Tamás érvelései.
    Mit végeztél? Marxista-Leninista kurzust? Jelentkezz gyorsan Bukodinénál korrepetálásra.

    VálaszTörlés
  24. Szerintem semmi értelmetlen, történelmietlen vagy hazafiatlan nincs abban, amit a Kisbíróban a Horváth hozzászólásából idéztek. Az Inczeffy Erdélyből települt át, mégsem szavazta meg. Akkor most ki a hazafiatlan?!

    VálaszTörlés
  25. Sajnos nem tudok mit kezdeni veled, ha fel sem fogod vagy rosszul értelmezed az írásomat. Leírtam volna valahova, hogy ez valakinek a szájából hangzott el? A hozzáállás, a megközelítés a probléma. Az a demagóg szöveg, hogy nem akarunk városi szintre lekicsinyíteni egy országos emléknapot az pofátlanság! Csak, hogy pontosítsalak a testület nem egyhangúan leszavazta, hanem egyhangúan gyáván nem merte felvállalni sem az igent, sem pedig a nemet. Egyhangúan tartózkodtak, ami azt jelenti, hogy nincs véleményük a dologról vagy ha van is, akkor azt nem vállalják fel. Horváth alpolgármester úr pedig, ha már ilyen gyönyörű demagógiával élt és ehhez tartja is magát, akkor miért nem szavazott egyértelmű NEM-mel?

    Ezen kívül megkérdezném a véleményét arról is, hogy például egy nálunknál jóval nagyobb város, mint Dunaújváros hogyan "alacsonyíthatta" le magát arra a szintre, hogy városi emléknappá nyilvánítsa június 4-ét? Ott is Fideszes a polgármester.

    A lényeget nem érted megint, mégpedig azt, hogy itt nem a városi emléknappá nyilvánítás volt a fő cél, hanem egy önkormányzati szintű megemlékezés kiharcolása. Ha egy kicsit is végig gondolták volna a javaslatot, akkor rájöhettek volna, hogy önkormányzati szintű megemlékezés esetén kivehetik a Jobbik kezéből ezt a lehetőséget is, így értelmét vesztette volna egy Jobbik által szervezett Trianon megemlékezés. Mivel ezt elszalasztották, így továbbra is mi szervezzük meg ezt a megemlékezést, természetesen újra meghívjuk majd a polgármester urat is, remélve, hogy a délelőtti foci nem húzodik el és részt tud venni a Fidesz kormány által kezdeményezett, az Országgyűlés által hivatalos emléknappá nyilvánított Nemzeti Összetertozás Napján.

    Aki még itt bele írogatott pár "értelmes" dolgot a világháborúval kapcsolatban:
    - Nem csak mi voltunk vesztesek, és mégis tőlünk vették el a legtöbb területet.
    - A németek versaillesi szerződését többször felülvizsgálták és módosították a németek javára.
    -Igen, magyar terület volt, már a Honfoglalás óta, ami később az osztrák-magyar monarchiához tartozott 1867-től.
    -Mivel 2000 éve még nomád, vándorló nép volt a magyar, így nem beszélhetünk akkori államról, magyar területről. Így marad az 1000 éves Magyarország.

    VálaszTörlés
  26. Ráadásul nem csak mi kerestük ekkor és ezt követően a helyünket. Számos nép, birodalom mozgott ekkor a kontinensen és azon át.
    Szóval egy lyukasórát megérne a történelmi ismeretek pótlása.

    VálaszTörlés
  27. Remek ez a József Attila vers.
    Kár, hogy az itteni suliban nem tanították.
    Már megérte, hogy benéztem.

    VálaszTörlés
  28. Magyar Péter! Sajnálom, hogy nem tudod kifejezni magad a magyar nyelv szabályai szerint, ezért valóban előfordulhat, hogy félreérthető, amit leírsz. Felhívom a figyelmedet az idézőjel fogalmára: "Az idézőjel olyan írásjel, amely idézetek, kifejezések ... kiemelésére szolgál." /Magyar helyesírás szabályi 256. pont/ Ergo bármely szövegkörnyezetben való használata egy átlag magyar számára is egyértelművé teszi, hogy a kiemelés idézet, tehát nem a közlő gondolata. Az a megjegyzésed, hogy " nem akarunk városi nappá lekicsinyíteni egy országos emléknapot" nem demagógia, hanem egyszerű hazugság a részedről, tehát valóban pofátlanság, csak más előjellel! A tartózkodás pedig a törvényes véleményalkotásnak egy olyan formája, amely azt fejezheti ki, hogy bár az adott előterjesztés gondolatával egyet ért a szavazó, tartalmi megoldásával azonban nem, vagy fordítva. Nem mindig van csak fekete vagy fehér!
    Sajnos nem tudom értékelni, hogy "itt nem a városi emléknappá nyilvánítás volt a fő cél, hanem egy önkormányzati szintű megemlékezés kiharcolása." Akkor talán ezt kellett volna kérni! Tessék szíves újra elolvasni a saját beadványotokat! A gunyoros személyeskedésed pedig tehetetlen butaságod bizonyítéka!
    Talán mégis jobb lett volna azt a főiskolát elvégezned! Ártani biztosan nem ártott volna.

    VálaszTörlés
  29. Köszönöm ismét névtelen hozzászólásod, de megint csak zagyvaságokat és mosdatást írsz a testület védelmében. Leírod nekem, hogy mire való az idézőjel? Aztán amit írsz, abban saját magad cáfolod meg? Idézetek-KIFEJEZÉSEK VAGY EGYÉB KÜLÖNLEGESSÉGEK kiemelésére szolgál. A demagógiát és félrevezetést, néphülyítést hagyd meg másnak, aki jártasabb ebben...

    Lehet, hogy egy két bort már benyakaltál a presszóban, ezért írsz butaságokat, de ajánlom figyelmedbe az ócsai bértollnokok írását a Kisbíróból (most tényleg idézve!) "Horváth Tamás alpolgármester elmondta....nem támogatja egy országos emléknap városnappá nyilvánítását."

    A főiskolai befejezetlen tanulmányaim is elegek ahhoz, hogy lássam, ki vagy és mit szeretnél elérni. Eddig komolyabbnak hittelek, úgy gondoltam lehet majd vitázni értelmesen egy-két dologról veled, de rá kellett jönnöm, hogy súlytalan, arrogáns, beképzelt vagy. Ez pedig visszaüt majd, hidd el nekem. Kicsit szünetelj, fújd ki magad, mert a stílusodból előbb utóbb még a hülye is rájön ki is vagy valójában.

    VálaszTörlés
  30. Neked tényleg ennyire komoly gondot okoz a szövegértés? Higgadj le és olvastasd el valakivel a korábbi bejegyzéseket, maj kérd meg, hogy magyarázza el. Kicsit segítek!
    A "minden napra találhatnánk valamit, amire emlékezhetnénk", a "nem akarunk városi szintre lekicsinyíteni egy országos emléknapot" és a "nem támogatja egy országos emléknap városnappá nyilvánítását" mondatok között egy érettségizett embernek illik különbséget tenni!
    A következő pohárral az egészségedre iszom! Csatlakozz, élesíti az elmét!

    VálaszTörlés
  31. Valóban van köztük különbség. Neked ebből az jön le, hogy nem teszek különbséget a mondatok között?

    Valóban élesíti az elmét a jó bor, igazad van én is bontok egyet, csak vigyázz, mert a sok meg butít. Ezért mondtam, hogy pihenj egy kicsit, holnap tiszta fejjel nézz vissza, talán addigra a neved is eszedbe jut és bevésheted az írásaid alá.

    VálaszTörlés
  32. Hál' Istennek van.
    Nekem ebből egészen más jön le, de nem akarom elrontani a borozásodat.

    VálaszTörlés
  33. Nézem a képet nagyítva, meg a korábbiakat is, ahol a beszámoló van az egészről, de a "tökös" elnököt sehol nem látom. Charlie komám, miért tartotta magát távol? Csak nem a buksi tolmácsolta kérés volt? Gondolom az egyesület pénzbeni támogatásának bezsákolása felírta a nemzettel való közösségi vállalást.

    VálaszTörlés
  34. Dehogy is.
    Nem táv irányítják és nem nyal segget sem.
    Ez a több évtizedes barátságról szól.

    VálaszTörlés
  35. "...még a hülye is rájön ki is vagy valójában."-
    írta M.P. 24.-én 18:30-kor...
    Az egyik "Névtelen" írásaira teljesen úgy reagált,mint aki rájött,ki a vélemény írója... :) Lehet,hogy együtt szoktak borozgatni??? :)
    Akkor most milyen jelző is illik M.P.-re??? :)

    VálaszTörlés
  36. Jajjj,de jóóó ez a blog!!!

    Lehet vitázni helyesírásról(pl.:idézőjel,"..állójáró motorú rendőrautó.."/lásd fentebb a cikkben/,etc...),történelemről(mikor jöttünk,és hogyan a mostani területünkre;hány magyar lakott a délvidéki tenger közelében;ki volt a nyertes és a vesztes az első vh.után,...etc...), borozgatásról, az egykor "Proletárköltő" titulussal jelzett József Attila dicséretéről...
    Lehet találgatni,ki a csoda rejtekezik megbújva a "Névtelen" álarca mögött mai Belfegorként...
    Szóval mai, "igazmagyar", mélyröptű hozzászólások...
    Tarkítva egy kis személyeskedéssel,a cikk írójával,más hozzászólókkal nem (teljesen) egyetértőket "magyartalannak" ítélő (netán lehülyéző)véleményekkel...
    Szóval csúúúcs ez a blog!!!!

    "Egy magyar,aki nem magyarkodik" -csupán magyarként él Magyarországon...("Névtelenként")

    VálaszTörlés
  37. A Fórumok, már csak ilyenek:)

    VálaszTörlés
  38. Kedves Péter!

    Egyszerű ócsaiként örülök, hogy rábukkantam erre a blogra, és mégjobban örülök, hogy végre valaki-valakik fel merik venni a kesztyűt a helyi politikai elittel. Sajnálom viszont, hogy ezt nem tudja nagyobb nyilvánosság előtt végezni! Sajnos ma még kevesen neteznek a városban, legalábbis azok közül, akiknek véleményük is lenne a témákkal kapcsolatban. Vagy, ha neteznek is, nehezen találnak rá erre a blogra.
    Sok sikert szeretnék kívánni Péter, jó lenne, ha a rossz indulatú gúnyos megjegyzések és provokációk nem szegnék kedvét és továbbra sem adná fel! A blog szerzőjének, íróinak is hasonlóakat kívánok!

    VálaszTörlés
  39. Vagyis akkor
    /a "Névtelen" álarca mögött mai Belfegorként.../
    semmivel nem vagy különb, mint az általad kritizált sokaság.
    Ráadásul semmit nem fogtál fel sem a blogon megjelent "cikk"-ből, sem a 35 hozzáfűzött megjegyzésből. Számodra csupán a kivonatol összevisszaság a lényeg, meg két hozzászóló beírásai. József Attila versének tartalma sem érdekel, csupán, hogy a szocializmusban proletár költőnek titulálták. Így kellett oktatni, beléd is ezt nevelték. De hogy ez a verse egy tabu, amit mondhatni betiltottak, mert nem engedtek megjelenni, már nem érdekel. Ahogy a megemlékezésről történő beszámoló sem. Azt szóval sem illetted, hogy "hosszú vegyesedbe" elfelejtetted bevenni azt, hogy többen saját nevüket vállalva, míg mások nick néven és nem névtelenül szólaltak meg. Igazából az egész nem érdekel, csak a pankráció keltés. Sokkal tartalmasabb, aktívabb ez a blog, bármely más próbálkozással szemben.

    VálaszTörlés