A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. július 14., csütörtök

Van ahol ezt nyílvánosságra hozzák ( - Ócsa azonban hallgat)

Moldován Ágnes, az ötmillióból fenntartott Ócsai kisbíró fizetett munkatársa, a Dabasrégió online oldalán "Szétosztották az önkormányzati támogatásokat a kakucsi civil szervezeteknek"
címmel jelentetett meg írást a mai napon. Ebben részletesen felsorolja, hogy Kakucs község (2715 lélek) önkormányzata a rendelkezésekre álló közpénzekből mely szervezeteket és mekkora mértékben, miként támogatott.  Ráadásul ott minden pályázó kapott támogatást!

Kakucs az Otthonunk Közhasznú Egyesület  – 305.000,-Ft  vissza nem térítendő támogatás.
Kakucsi Gyerekek Országjáró Köre – 70.000,-Ft  vissza nem térítendő támogatás.
Kakucsi Népdalkör és Borvirág Együttes – 130.000,-Ft  vissza nem térítendő támogatás.
Kakucsi Községi Sportegyesület Asztalitenisz Szakosztálya – 95.000,-Ft  vissza nem térítendő támogatás.
Kakucsi Halvány Őszirózsa Nyugdíjasklub – 125.000,-Ft  vissza nem térítendő támogatás.
Kakucsi Galamb- és Kisállattenyésztők Köre – 75.000,-Ft  vissza nem térítendő támogatás.
„A32” Postagalamb Sportegyesület – 75.000,-Ft  vissza nem térítendő támogatás.
Kakucsi Roma Testvérek Hagyományőrző Egyesület – 45.000,-Ft  vissza nem térítendő támogatás.
Kakucsi Római Katolikus Egyházközség – 435.000,-Ft  vissza nem térítendő támogatás.

 Nem tudom, hogy Moldován Ágnes, netán elmeri-e kérni és Ócsa önkormányzat oda adva közzé meri-e tenni, a Kultúrális Bizottság el tudja-e érni, hogy a nevezett, városlakók pénzéből biztosított újságban megjelenítse, hány kérelmező szervezet mekkora és milyen jellegű támogatásban részesült a közvagyonból Ócsán.
Ne feledjük, a közel négyszer gyérebb Kakucs miként és hogyan járt el az elosztást és a pénzbeli juttatást, valamint a nagyságrendet illetően.  Ott, minden pályázó szervezet kapott támogatást Kakucson az önkormányzattól.

Elvégre ez egy a demokratikus vezetéstről ugyanúgy elvárható cselekedett, mint a közpénzből finanszírozott újságban való megjelenítés. 
*

10 megjegyzés:

  1. Van itt is vissza nem térítendő támogatás a rászoruló, hátrányos helyzetüek számára, laptop formájában.

    VálaszTörlés
  2. Ócsa hallgat, á dehogy lapít.

    VálaszTörlés
  3. Már megint a szokásos félretájékoztatás!
    Ajánlom figyelmetekbe fo-lak és veteránjai a városi újság legújabb számának harmadik oldalán a harmadik hasáb első bekezdését! De a korábbi számokban is megtalálható a támogatások tényszerű leírása!
    A FÉG környéki fakivágások, az ágasház rendbehozatala körüli polémiáitokra tudomásom szerint választ kaptatok írásban! Miért nem közlöd/közlitek le a hiteles tájékoztatás kedvéért?! Talán, mert kiderül, hogy minden vádaskodásotok alaptalan?! "Tudósítassz" az alig öt perces rendkívüli testületi ülésről, de a végén, amikor a polgármester beszámolt az előzőekben említett dolgokról, már sehol sem voltál, értesülésem szerint elhúztad a csíkot kérdés, informásciószerzés nélkül. A másik fél véleménye téged még soha nem érdekelt.

    VálaszTörlés
  4. Mivel semmi valós, vagy tényleges információt nem szolgáltatsz, csak egy névtelen, hazudós kavarógép szerepét töltöd be.
    Ha ott voltál, akkor tudod, hogy mi volt, de ez esetben azt is tudnod kell, hogy az ülést befejezték, bezárták. A Dönti Károllyal és másokkal távoztam. A testületi ülésen túl történtekről igaz van tájékoztatásom, hitelesebb mint az általad leírt, de ott már nem volt teljes a testület, sőt nem is volt hivatalos a tájékoztatás sem. Ha Te személyesen ott voltál, akkor egy beépített kakukk tojás vagy aki a város ellen ágál, az embereknek rosszat akar, miközben kihasználja és visszaél azzal a lehetőséggel, hogy bizonyos információkat fals módon, amúgy sajátosan átkódolva közread. Az ilyen emberekre nem szabad bízni hivatali munkát, mert azzal általában visszaélnek, ahogy látom rajtad is. Az ilyen alakok lopják ki a személyes adatokat, és hazudják le az eget az égről. Szeretném, ha találkoznánk. Bemutatnálak Szabó György jegyzőnek, hogy megbecsülését kifejezhesse számodra. Ezekre az alaktalan, amorf emberekre, mint amilyen vagy nincs szüksége egy rossz helyzetben levő, adóssággal és egyéb bajokkal terhelt közösségnek, és városnak. Több kárt teszel, mint a vezető tisztségviselők összességében. Ja, hogy csak tudd. A fakivágásokkal sokkal több a gond, mint ahogy gondolnád. Kérd meg a jegyzőt, az aljegyzőt, hogy oldja fel azt a köteléket, amit levelében rám helyezett és nyilvánosságra hozom az általa közzé tett hivatalos levelet. ha meg erről sem tudsz, akkor csak a mellékhelyiségbe való vagy. Szóval ennyit a hamisságról, az alaktalanságodról és önmagadról. Ha legközelebb is hasonló agyrémekkel állsz elő, kitöröllek. eddig is túl toleráns voltam veled. pusztán azért hagyom itt a baromságodat, hogy lássák, olvassák a hivatal és a város emberei is, hogy kik vannak ott az önkormányzatban.

    VálaszTörlés
  5. Ez az antipöcs is egy a laptop lenyúlosok közül?Azzal kapcsolatosan nem reklamálja a hiteles tájékoztatást az, az ügy nem bántja az igazságérzetét.
    Álszent, jellemtelen hozzáállás.
    De, mit is várjunk ezektől az "intelligens" emberektől.

    VálaszTörlés
  6. Ja!Az istenített újságban sem írtak róla semmit.

    VálaszTörlés
  7. De hol az újság?

    VálaszTörlés
  8. A szemétben.Oda való.

    VálaszTörlés
  9. fo-lak, a tröbbi névtelent miért nem törlöd?

    VálaszTörlés
  10. Mondhatom,hogy minden településen az ilyen támogatott szervek,de még vállalkozók neve is,a nyert összeggel,vissza vagy nem vissza térítendő jelzéssel folyamatosan jelenik meg.Névtelenül,de rá figyelve küldöm.

    VálaszTörlés