A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. július 22., péntek

Mitől jobb a távolabbi Dabas, mint a fővárosközeli Ócsa? ( - egy példa erejével illusztráljuk)


Aki Trianont méltó helyén kezeli, az Nándorfehérvárra is azon mód méltón gondol.


Dabas fideszes polgármestere pusztán hazafias érzéseit, magyarságát fejezte ki és élte át a város népével közösen, míg Ócsa fideszes polgármestere egyik esetben sem érezte ezt tisztjének, sőt a városban sem harangozta be ezeket a nagy nemzeti történéseket.


Harangtorony stilisztika és az évforduló számai ( - nekik fontos, nekünk felejtős)
Köszönjük adományát, amellyel hozzájárul, hogy a nándorfehérvári diadal 555. évfordulóján méltóképpen emlékezhessen meg városunk erről a nagyszerű történelmi tettről. Július 22-én, az évforduló napján déltől bárki megtekintheti a torony harangjait a Szent István téren, amelyhez a
Dabasi Hagyományőrző Honvédtüzér Egyesület tagjai díszőrséget állnak.

Este hat órától várjuk Önt, családját és barátait egy megemlékezésre, ahol ünnepi beszédet mond Kőszegi Zoltán polgármester, országgyűlési képviselő; a csata eseményeit pedig dr. Szabó József János hadtörténész alezredes idézi fel.
Ezen kívül egy különleges lehetőséggel is szeretnénk meghálálni adományukat, hiszen mindenkinek lehetősége nyílik arra, hogy monogramját a helyszínen a téglába gravíroztathassa és elhelyezhesse tégláját a torony falán, amelyről egy fotót is készítünk emlékbe.

Július 22-én emlékezzünk együtt a Nándorfehérvári diadal hőseiről.

Tisztelettel:
Dabas Város Önkormányzata


*
Már nem kívánom magamat ismételve újrakezdeni és példálózni, hogy bezzeg Kőszegi Zoltán mennyivel és miben különb városvezető, mint Bukodi Károly, aki mögött ott asszisztál Horváth Tamás, akitől szinte lépni sem tud, vagy hogy itt van, itt strázsál mellette  Szűcs Lajos, akit akár két
meccslabda közt is megkérhetne egy gyors segítségre. Nem, nem érvelünk ezzel, mert a sorolt tények magukért beszélnek. A különbség a két vezetés, a két felfogás és szemlélet közt, a különböző szempontok  a városon is meglátszik.
Lassan nincs miről beszélni. Eddig sem tettünk mást, csak példálóztunk, mintákat mutattunk. Nem, ez sem segítség Ócsának. Lassan azt kezdjük érezni, hogy mi nem is egy országról, egy kormányról és egy ugyanazon párt képviselőiről beszélünk. Mintha itt nem a Fidesz uralná, és vezetné a várost, hanem valami elfuserált bolsevik, vagy ifjukommunista  maradvány (a KISZ) határozná meg az irányt, mint egy rég szocializálódott vadkapitalista, aki a múltszázadból ránk maradt ezen a harmadik-világbeli elátkozott helyen. 
Igen mint látszik és a példák mutatják, Ócsán ez a helyzet. Itt ezért pang az élet.
Itt megállt az idő. A vonat, a busz is lassabb mint másutt. Itt nincs változás, minden a régi. Csak a városi honlapon cseréltek le a neveket és a hozzátartozó laptopokat. Egyébként minden a régi. 
A város még áll, ahogy az infrastruktúra is és a fejlődés megállt. Nincs fejlesztés, nincs előrelépés, és nincs haladás. A haladó szellemiség megállt a fejlődésben, ahogy a város a növekedésben.
A kultúra letapadt, a szabad szelleműség elveszett.
Itt nincs helye Trianonnak, és így nem jut hely Nándorfehérvárnak sem.
Igen ez Ócsa. 

(Ha lett volna este buszjárat oda-vissza Dabasra, akkor átmehettem volna az ottani megemlékezésre és egy avatásra mindezek kapcsán. De itt ezt sem lehet. Mert itt ez sem adatik meg .  
Legalább van min elgondolkodni, ha már tisztesen emlékezni sem vagyunk képesek.)
*

16 megjegyzés:

  1. Nem néznek tükörbe, nem veszik észre magukat?

    Lapítanak a cinkostársak, mint szarkofág a susnyásban.

    VálaszTörlés
  2. A Madencia fórumán is,csak az olvasható,hogy a cigány és a zsidó,mit lopott el.A Bukodi és a Horváth tevékenysége nem zavarja sem ócsaipalesztin sem charlie nevezetű fórumozót.Ilyen jellegű haveri és cinkostársi összefonódás eredménye,hogy ma itt tart ez a város.

    VálaszTörlés
  3. Az fel sem merül csöppnyi agyatokban, hogy nem lopnak, végzik a munkájukat -jól,rosszul, megítélés kérdése-, egyszerűen nem foglalkoznak egy-két agyament jobbikos és fo-lakos ötlettel?
    Ha pedig mégis lopnak, álljon már valamelyikőtök eléjük és kérje számon tőlük. Teljes mellszélességgel támogatom! Ezek a hőbörgések csak egymás heccelésére jók!

    VálaszTörlés
  4. Ez tetszett! "Nem lopnak, végzik a munkájukat"
    Ezt te sem gondoltad komolyan ügye?
    Te szerinted, kimondottan ilyen jellegű munkavégzésre jogosították fel őket a választók, nem?

    Az, meg egyenesen mínősíthetettlen, hogy az itt élők véleményével, ötleteivel nem foglalkoznak.
    Valószínűleg te is egy vagy közülük, ha ennyire jól ismered a gondolkodásukat.
    Sajnos az ő (a te)csöppnyi agyukig még nem jutott el, hogy ők vannak az itt élőkért és nem fordítva.

    A számonkérés miatt, meg ne aggódj, eljön az ideje annak is.

    VálaszTörlés
  5. Susnyás, komolyan Rád szavazok, csak legyél pozicióban, de ha 6 hónap után sem mutatsz fel, érdemlegeset, javasold, hogy főbe lőhesselek - gond nélkül - ez magyar petire és fo-lak-ra is igaz, ha így vállaljátok, rátok szavazok. 6 hónap vagy halál mindenkinek! Várom válaszod! Ismered, hogy az önkormányzati rendszert, vagy, hogy az államigazgatás hogyan működik, de őszintén! Vállald be, és én rád szavazok vagy végrehajtom az ítéletet!

    VálaszTörlés
  6. "ismered, hogy az önkormányzati rendszert, vagy, hogy az államigazgatás hogyan működik"
    A laptoplenyúlást előírja ezek közül valamelyik?

    VálaszTörlés
  7. 2011. július 23. 20:32 Névtelennek.
    Elsőként kérném, nevezd meg magad, ha már konkretizálni akarod a dolgot. Tehát ne a semmiből hőzöng névtelenül.
    Másodikként a "Rád szavazok", melyik névtelen vitapartnernek szól?
    Harmadikként jelzem, a Bukodi nem hat hónapja polgármester. Ráadásul az előző ciklusban is ő vezette a testületet és az ő kezében volt minden döntés, tehát már öt éve van hatalmon, még sem tud a romboláson kívül más felmutatni. Akkor őt most főbelövőd gond nélkül, vagy a testületből lesz "halál mindenkinek"? Nem vagy egy kicsit elszállva, a nagy mellényedben, névtelen senkiként?
    Negyedikként jelezném, hogy zavaros, hibás és rossz fogalmazványodat nehezen lehet értelmezni.Az viszont biztos, hogy az önkormányzati rendszert nem ismered, ahogy az államigazgatást sem. Ezekhez túl primitív vagy. Aztán meg egyik rendszer sem engedi meg, hogy a közpénzt magánzsebekbe helyezzék. Mint a laptopokat.

    VálaszTörlés
  8. Csak egy ilyen sötét alak van a városban. george

    VálaszTörlés
  9. Végre, hogy felfedted magad george. Álszent képmutatásod az egyesületi fórumon már feltűnt. Most majd jól jön folak és hívei számára. amarna.

    VálaszTörlés
  10. 14:00! Mások nevével nem illik visszaélni! A bejegyzés nem tőlem, /amarnától/ származik. Ha van közlendőm, megírom magam!

    VálaszTörlés
  11. Amúgy is beltenyészet ez az egész blog lehet, hogy igazad van! /Ha egyáltalán érted./

    VálaszTörlés
  12. 19:03 eddig is azt tetted, csak nem merted felvállalni. Most vagy igazad van, vagy hazudsz, de hogy rendszeres élvezője vagy folaknak, azt mán tuti. Bebuktad öccse.

    VálaszTörlés
  13. Melyik nem az 21:57 ?

    VálaszTörlés
  14. Kőfejtőbe az összes kőbunkót!

    VálaszTörlés
  15. Kérdezték a franciák, kik maguk? Mondták, ők a nemzeti érzelmű Gój Motorosok. Erre a franciák: miért, maguknál nem mindenki nemzeti érzelmű?

    VálaszTörlés