A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. július 26., kedd

Újabb krátérítési perbe hajszolja magát a hivatal, mert Feró új boltot akar. ( - milliós kártértés lehet a vége, ha Horváthéknak sikerülne áterőltetnie, de már most nagy a felháborodás)

2006-ban Ócsa város önkormányzata úgy döntött, hogy a főépítészi feladatok elvégzésével megbízza Horváth Zoltán építészt, aki korábban Búza Attila polgármestersége alatt már ellátta ezt a feladatot.

Most újabb megbízást kapott Horváth Zoltán építész. A feladat, egy nagy alapterületű élelmiszer áruház létesítése,  Ócsa lakó-pihenő övezetének közepén,  Lf 2  besorolás alatti részen. A  besorolás és számozás azt jelenti, hogy falusias lakókörnyezet, aminek meghatározását és paramétereit a helyi építési szabályzat tartalmazza. Most ezt a helyi szabályozást figyelmen kívül hagyva vágott egy újabb peres eljárás kezdetébe a megbízott főépítész úr, mert az előírásokat, tilalmakat félretéve olyan tervezési megoldásokat, kialakításokat alkotott, és nyújtott be a saját foglalkoztatójának, vagyis az önkormányzat Műszaki, Beruházási és Vállalkozási Irodájának, amit ha engedélyeznek, és netán megvalósítanak, akkor újabb pervesztés esetén ismét a lakosságot károsítják meg. Hasonló ügyből kifolyólag, amikor szintén nem vették figyelembe a környezetet és az előírásokat, valamint a birtokos és az ott élők jogait, akkor több milliós kárt szenvedett el a város. Ezt a kártételt a lakossággal fizetették ki azáltal, hogy a közpénzek terhére és nem a kivitelező kárára történt a megítélés.

Jelen esetünkben szintén nyomasztóan hasonlatosan indul a dolog. A terveken jól látszik, hogy ott azon az adott területen szabályosan és mások sérelme, jogvesztése, és hátárnya nélkül, vagyis az előírásoknak megfelelőn, és a jogszabályokat betartva nem épülhet meg a nevezett kereskedelmi egység. Főleg nem olyan mód, és nem úgy ahogy a Horváth  Zoltán, városi főépítész úr elgondolta és papírra vetette! 

Szóval kedves városlakók, ismét egy újabb példája az önkormányzati bujaságnak ez az ügy, ami már most visszaélésgyanús cselekménynek tünik.
Nem is tudom, hogy miként gondolta megbízott főépítészként Horváth úr, hogy a megbízója áltat fizetett, saját maga készítette tervdokumentációt, majd a bírálóbizottságon belül önmaga bíráló javaslatával hagyatja jóvá az önkormányzati irodával?  
Hogy gondolták?   Főleg hogy és miként gondolták a tervek elkészítésekor a vonatkozó előírások figyelmenkívül hagyását? 
Mit gondolták, majd elszabotáljuk valahogy ezt is, mint a Halászy Károly építése körüli visszásságokat? Aztán majd legfeljebb évek múlva, amikor a bíróság úgy ítéli, akkor kifizettetik ismét közpénzből az esetleg megítélt kártérítést? Vagy majd megegyeznek, amikor már szorul a hurok, mint ahogy tették a Vadvirág utcában lakó esetében? Az is a közös pénzvagyon terhére történt.

Nem kedves uraim, nem lehet egyazon folyóba ugyanoda visszalépni. Itt nem lesz több summantás. A lakóközösség összefog, a szomszédban élők nem engedik a törvénysértő eljárás folytatását. Azonnali felfüggesztését, befagyasztását, kérik az építéshatósági eljárásnak.

Egyben kifogásoló panasszal élnek a máris hivatali mulasztást elkövetőkkel szemben, ugyanis az építési tervekről, az eljárás megindításáról túl visszafogottan tájékoztatták az érintetteket. Ezzel minimum egy mulasztásos jogsértést követett el a ludas önkormányzat. Mondhatom, jól indul a helyi érdekeltségű vállalkozó építési ügye, ami nem veszi figyelembe a helyi előírásokat. Felmerül a kérdés, hogy a megbízott városi főépítész, miként tévedhet ekkorát akaratlanul, a városi előírásokkal szemben. 
Ismét.
Miért erőltetnek egy jogszabályt, előírást sértő épületkomplexum felépítését a falusias kertes övezetbe, csupán azért, mert az építető kft megunta a jelenlegi bérlést és arrébb menne. Ismét kérdés, hogy akkor, amikor a jelenlegi boltot fel kívánja számolni a használója, akkor miért nem azzal szemben egy engedélyesebb környezetbe helyezi át jogszerűen? Megtehetné. De nem.  

A főépítész úr meg miként gondolta, hogy egy új gazdasági behajtót, utat vág a lakók orra alá, ahol majd éjjel-nappal, szombat-vasárnap düböröghetnek a több tonnás járművek?    Át a negyed városon, az egyik legsűrűbben lakott és tervezett környezetben.

Pedig komolyan gondolták, ha már a népegészségügyhöz is elküldték az anyagot. Még szerencse, hogy azok nem adták rá áldásukat olyan készségesen, mint az ócsai önkormányzat. Még jó, hogy több mint 35 nap késéssel kaptunk némi információt az inkognitóban zajló ügyről. Most azonban résen kell lennünk, mert ismét nagy baj van. A hatóságokat nekünk is értesíteni kell, mert a tervezett nem felel meg (nem hogy) az előírásoknak, de még az alapvető követelményeknek sem. Ezt tovább engedni, bonyolítani nem szabad.

Különben lassan lehet gyűjtést szervezni, hogy a városatyák ismét kifizettethessék a kódolt kártérítési összegeket a most nem csak intimitást vesztő, de ismét pert nyerő lakosság, az pontosabban az érintett károsultak javára.  Enczi doktor nyomán ez akár több tízmillióra is rúghat, szerény számításunk alapján a megkárosított érintettek figyelembevételével.
Hát így kívánjon az ember nyugodalmas álmokat!
*

17 megjegyzés:

  1. Felmerült, hogy a mögöttes körök az Új Széchenyi tervre pályázva csak pénzeket akarnak lehívni. Aztán majd valami lesz. Ezért sz egész.

    VálaszTörlés
  2. Dehogy is, ők nem olyanok. Nem lopnak és nem csalnak. A mutyizás már a múlt. Szívük lelkük Ócsáé.

    VálaszTörlés
  3. Figyelj, az hogy van mán, hogy a főépítész majd a saját tervét hagyja jóvá, mint a város építésügyi vezetője? Ő nem része a hivatal építési ügyosztályának? Vagy mán ott nem is tudják kicsoda?

    VálaszTörlés
  4. Dehogy nem tudják. Gondolod, majd az irodavezető fel mer lépni az engedélyek kiadása során a főépítészével szemben? Ki van az találva.

    VálaszTörlés
  5. "...és setétség vala a mélység színén..." Mózes Első Könyve A Teremtésről 2.

    VálaszTörlés
  6. A föld pedig kietlen és puszta vala, és setétség vala a mélység színén, és az Isten Lelke lebeg vala a vizek felett.
    És monda Isten: Legyen világosság: ...

    VálaszTörlés
  7. A fény sebessége állítólag 300 000 km/s de Ócsára valahogy csak nem akar megérkezni.

    VálaszTörlés
  8. amarna / az igazi /2011. július 29. 19:18

    Sötétség vala a fejemben és egy notebook a kezemben. Szeretem a vöröset és nagyot tudok esni a sötétben.

    VálaszTörlés
  9. Ajánlom a polgármester és a Horváth meg a ti figyelmetekbe az alábbi helyet. http://www.origo.hu/techbazis/szamitogep/20110330-melyik-laptophoz-jar-a-legjobb-garancia.html
    Itt megmondják, melyik latophoz jár a legjobb garancia.

    VálaszTörlés
  10. amarna akkor jól nézzél körül mikor kiszálsz a szép autódból hogy véletlenül el ne ess

    VálaszTörlés
  11. Gyerekek!Ez a Horváth nem egy cigány zsidó?!

    VálaszTörlés
  12. Csak simán laptop tolvaj. Jó reggelt Tamáska!

    VálaszTörlés
  13. Melyik Horváthra céloztok?

    VálaszTörlés
  14. amarna / az igazi /2011. július 30. 20:46

    Most láttam a neten, egy ürge azért ment benzinkutat rabolni, hogy laptopot vehessen.
    Inkább itt kellett volna képviselőnek lennie. Olcsóbban megúszta volna.

    VálaszTörlés
  15. Valóban. Ócsán Horváth Tamás javaslatára ha jól tudom 18 darab laptopot vittek el 20 ezerért, magáncélra.
    Ebből egyetlen egyet nem ajánlottak fel az iskolának, a rendőrségnek, vagy más társadalmi szervezetnek.
    Visszataszító piszkos képviselői eljárás volt ez. A közpénzek egyfajta elsíbolása.
    Közben ehhez a laptopokhoz olyan személyek jutottak hozzá, mint képviselők és tanárok, akik a választás után ismét hozzájutottak hivatalosan egy másik laptophoz. De részesült ebből a juttatásból olyan volt képviselő is, aki felügyelőbizottsági tagként további juttatásban és részesül. Van olyan tulajdonos, aki nem csak laptopot, hanem havi 30 ezer költségtérítést is kap. Szóval akár mit tesztek, alantas dolgok folynak a ott a Bajcsy környékén. Horváth Tamás a rákfenéje a dolgoknak. Ő távvezérli Bukodi Károlyt.

    VálaszTörlés
  16. Tomas, pedig a szumo harcos Luigi táskahordója, és ölebe. Acsarkodásáért kap is zsíros cupákot rendesen. Mohósága miatt egy kicsit aggódom, egy nap torkán ne akadjon a csont.

    VálaszTörlés
  17. Én nem ismerek semmilyen efféle alakokat. Olyan maffiózó nevek ezek. Csak nem a helyi klán tagjai álnéven?

    VálaszTörlés