A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. július 25., hétfő

Érthetetlen ( - mások számára meg felháborító)

A szerb elnök meg van döbbenve a Képíró-ítéleten és az azt követő tapson. Úgy érzi, teheti:  Szerbia hirtelen  – az uniós csatlakozás reményében – „megtalált” néhány délszláv háborús bűnöst. 
Szerinte odaát most minden rendben.

Közben nagy különbség, hogy az újvidékiével szemben az utóbbi vérengzés felelőseit azóta sem találják, igaz nem is keresték sosem. Pedig ha volt embertelen leszámolás, hát az 1944–45-ös délvidéki az volt. Kettéfűrészelt, karóba húzott, elevenen elégetett civilek, falhoz vágott csecsemők…

Itt is lehetett róla olvasni a blogon. (http://ocsa-varos.blogspot.com/2011/06/35-ocsai-kulturalis-napok-naploja-es-az.html)

Biszku Béla és társai meg vígan vannak. Ha őket kérdeznék, még fel is lennének háborodva a gyanúsításon. Lásd az összes alanti (házi-őrizetben) figurát Hagyó Miklóson át Szilvásy Györgyig, hogy a helyi dolgokba most ne is menjünk, hogy mennyire felháborító ez.

A Képíró per tárgyalása után meg még az Anne Frank naplóján nevelkedettek, a Wiesenthal központi ügynökök vonják kétségbe a hazai igazságszolgáltatást, a bírósági függetlenséget, meg a törvényt. (És akkor ne gondolja mindezek mögé a szociál-liberális hazaárulók érdekcsoportjait. Főleg ha az 1956-os forradalmi események elévüléseit vesszük.)

Stohl András ügyében meg persze szintén igazságtalanság született, mert állítólag szigorúan (és nem a BTK szerint) bántak el vele.  ( Császár Előd pedig bedrogozva, részegen, rendezetlen papírokkal, kötelező nélkül száguldó BMW-jével megölt egy XX. századi magyar rendőrt, amiért még házi őrizetet sem kapott, nem hogy letöltendőt! Az pedig csaknem a véletlen cinkos összekacsintása, hogy a Császár védője, volt eddig Stohl ügyvédje is.)
Lehet, hogy mégis csak a jogállamot képviselő tanácselnök bírónak lesz igaza, aki beszólt az őrizeteseknek?

Most akkor hogy is van ez?  A sajtó és a bekiabálók óhaja és kedve szerint folyjék az ítélkezés? 
Magyarországnak, a magyaroknak már (Trianon óta) nincs önrendelkezési joga?

*

3 megjegyzés:

  1. Ebből az írásból leszűrhető, hogy miért káros az, ha egy nemzet nem emlékszik a nemzeti tradícióira, az elvesztett országrészekre, az egységére. Így csak elveszti az ország a tartását, a méltóságát. Ez kívülről is látszik. Izrael, Szerbia, Franciaország, Nagy-Britannia és még sokan mások, ennél sokkal karakteresebb kiállást tanúsítanak. Amíg ez anyaországon belül sem egységes addig bárki beszólhat nekünk. Akár a zsidók, a szerbek, vagy bárki.
    Hiába Orbán és a parlament törekvése a törvényi meghatározás az összetartozás napjáról, ha az ilyen-olyan Horváth Tamások felülírják azt. Ezért nagyon fontos a pedagógusi hozzáállás, az oktatás Magyarországon. Ezért nagyon szégyenletes, mondhatni vállalhatatlan és káros az olyan szedett-vetett tanári és képviselői irányvonal, amit Horváth Tamás képvisel. Az általa kierőszakolt szavazás eredménye elég képmutató mintája az alantas hozzáállásnak. Nagyon nagy a baj ez ott, ahol ráadásul még támogatókat nyer a helyi hivatalban az ilyen nemzetellenes viselkedés.

    VálaszTörlés
  2. Bizalmas információim vannak Horváth Úrral kapcsolatosan, de csak személyesen négyszemközt tudom megosztani veled.

    VálaszTörlés
  3. Trianon volt a magyar 20. századi történelem legnagyobb traumája

    VálaszTörlés