A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. július 15., péntek

Előzetes munkalehetőség a városban; - népszámlálókra lesz szükség ( - segítség a munkanélküliségben)

Ne hagyja ki
2011. október 1-31. között kerül sor a 2011. évi népszámlálásra. A népszámlálási adatfelvétel végrehajtásához népszámlálási biztosokra van szükség.
A települések nagyrésze  erre a feladatra felvételt hirdet.

A népszámlálási biztos feladata az adatszolgáltatói csomagok eljuttatása a lakcímekre, az interjúk lebonyolítása, az önkitöltők papírkérdőíveinek összegyűjtése, a címek pontosítása. Számlálóbiztos csak nagykorú, cselekvőképes személy lehet. 

 Ne maradjon le róla, nehogy olyan  bennfentesek töltsék be ezeket az átmeneti posztokat, (pénzszerzési- és munkalehetőséget,) akiknek amúgy van keresete.

2011. évi népszámlálásra várnak jelentkezőket számlálóbiztosi munkakörbe a települések. A feladatra otthon is fel lehet készülni. Egy kérdezőbiztosnak, előreláthatólag, úgy 100 címben  kell gondolkodnia, mer akár ennyit is meg kell látogatnia.


A népszámlálás kulcsszereplői a számlálóbiztosok, mivel ők gyűjtik össze a településeken élők adatait. Feladatukat a Központi Statisztikai Hivatal által készített útmutató alapján kell elvégezniük, amit otthon, önállóan  is megtehetnek, de emellett részt kell venniük a KSH képzésén is. 
Az előrelátó települések hivatalos honlapján megtalálható a  jelentkezési lap,  minden fontosabb tudnivalóval. A kitöltött nyomtatványt legkésőbb július végéig, vagy augusztus első dekádjáig kell a jelentkezőknek eljuttatniuk a polgármesteri hivatal hatósági igazgatóságára, vagy a jegyzőnek, illetve az által megbízottnak.  (Részletek a hivatalos tájékoztatás szerint.)
Ennek pontos meghatározása még nem ismert, mert Ócsa még nem tette közzé ennek hivatalos felhívását. 

A blog, ezzel a híradással előre jelzi és tájékoztatja a dolgozni vágyó helyi lakosokat, a várható feladatra, hogy arra hangolódva felkészülten várják a kihirdetést, hogy jelentkezhessenek.

A kiválasztásnál előnyt jelent:
-          jó kommunikációs készség
-          jó kapcsolatteremtő képesség
-          titoktartási képesség
-          helyismerettel rendelkező állandó helyi lakos


A képzés szeptember 25-e előtt várható, ugyanis maga a munka várhatóan akkor kezdődik és november 8-ig tart. Egy számlálóbiztosoknak körülbelül 100 címet kell felkeresnie, a számukra kijelölt a körzetekben, és átlagosan 200-250 személyt kell megkérdezniük. Az első három helyre állítólag valamennyi számlálóbiztost elkísérnek a felülvizsgáló szakemberek, akik a hibák elkerülése érdekében segítenek a kérdőívek kitöltésében.

Az adatok alapján könnyen kiszámítható, mennyit lehet keresni...

A biztosi munkára számító jelentkezőknek jó kommunikációs készséggel kell rendelkezniük, és elvárás velük szemben a kitartó és odaadó munkavégzés, a megbízhatóság, pontosság, helyismeret, illetve előírás  a középfokú iskolai végzettség. 
A számlálóbiztosok a települési önkormányzattal kötött szerződés alapján, fényképes igazolvánnyal  végzik majd munkájukat.


Amennyiben szívesen vállalná a számlálóbiztosi feladatokat, kérem idejében döntsön, és figyelje a város önkormányzatának ebbéli híreit, közzétételét.  
                       Mi mindenesetre időben és előre jelezzük a várható lehetőséget. 
                                                             * 

6 megjegyzés:

  1. Tudja valaki, hány főre lesz szükség?

    VálaszTörlés
  2. A lényeg, hogy a most munkát vesztett, elszegényedő FÉG dolgozók kapjanak munkalehetőséget, és munkát, ne pedig a haverok haverjai.

    VálaszTörlés
  3. Erről sehol egy hír másutt.

    VálaszTörlés
  4. Önkormányzati újság?

    VálaszTörlés
  5. Viccelsz?
    Abban, csak futtatni szeretik magukat, mint a nyeretlen kétéves.
    B.K.

    VálaszTörlés
  6. Töltsd ki online a népszámlálási kérdőíveket október 1-16 között:
    http://www.facebook.com/pages/N%C3%A9psz%C3%A1ml%C3%A1l%C3%A1s-Ksh/174821675912092?sk=wall

    VálaszTörlés