A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. július 14., csütörtök

Dabason odafigyelnek a csapadék elvezetésre ( - Ócsán mit törődnek ezzel)

Moldován Ágnes, az ötmillióból fenntartott Ócsai kisbíró általunk fizetett munkatársa, a Dabasrégió online oldalán  "Odafigyelnek a csapadékelvezető árkok kiépítésére Dabason" címmel jelentetett meg írást.

Július 31-e után ellenőrzik a csapadékelvezető árkok meglétét Dabason. Az Önkormányzat kezelésében lévő burkolt utak hossza megközelíti a 100 kilométert, amelynek jelenlegi értéke 6,2 milliárd forint.

A csapadékvíz elfolyásának megakadályozása, valamint az árok betemetése szabálysértésnek minősül és 50.000 Ft pénzbírsággal sújtható.

Az árkok meglétét és tisztántartását/karbantartását az elsők között azon ingatlanok esetében fogjuk ellenőrizni, ahol a csapadékvizet a telekről a közterületre vezetik akár az udvarról, akár tetőről összegyűjtve!

Ócsa, Városháza, a rossz példák mintaképe - itt se árok, se csatornabekötés, se elvezetés - a többmilliós díszburkolatra engedik a vizet
 A szándékos, vagy gondatlan károkozás esetén kártérítés céljából büntetőeljárást kezdeményez a Hivatal.

Alkalmatlan buszmegálló, hozzá passzoló alkalmatlan vízelvezető árkolással - XXI. század, Ócsa városa.

Sajnos, Ócsa teljesen másként funkcionál, mint egy normális hely. Itt egy esős napon, akár patakokban folyhat a víz a világba, vagy más portájára, ahogy tudósítottunk már róla.



Ócsát tavaly is ellepte az áradat, a vízelvezetési hiányosságok okán.  Itt nem figyelnek oda.









  Idén sem lesz másként? 

Persze van ahol erre is időben gondolnak.
*

1 megjegyzés:

  1. A lényeg, hogy büszkék a díszburkolatra. De az a buszmegálló sem semmi. Gratulálok hozzá. Biztosan sokba kerülhet a rendbetétele. Polgármester úr! Tulajdonképpen ön, miért akart Polgármester lenni?
    Az ígéreteket olvastam, de mi az igazság?

    VálaszTörlés