A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. július 4., hétfő

Tizenegy és félmilliárdot kaptak az önkormányzatok ( - Ócsa nem kért)

 11,6 milliárd forintot osztott szét mintegy 1200, önhibáján kívül nehéz helyzetbe került önkormányzat között az erre a célra fenntartott keretből a kormány - közölte a Belügyminisztérium (BM) államtitkára.

 Az államtitkár közleményében az olvasható, hogy az önhibájukon kívül hátrányos helyzetben lévő önkormányzatok megsegítésére elkülönített 31 milliárdos keretből kifizetett támogatásra összesen 1274 önkormányzat nyújtott be igényt. Ezek közül 1182 településen segített a Belügyminisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium. A megítélt támogatások egy összegben jelennek meg a helyhatóságok számláján a jövő hét elején. 


Az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe került önkormányzatok támogatási keretének (ÖNHIKI) az elsődleges célja a 60 napon túli közüzemi díjtartozások, az önkormányzatok intézményi ellátottainak élelmezésével összefüggő adósságok, valamint a közoktatási intézmények fenntartásához kapcsolódó forráshiány rendezése - áll a közleményben.
A települések így rendezhetik a kifizetetlen számlákat, biztonságban vannak az intézmények és az emberek: jut pénz az iskolák, az orvosi rendelők működtetésére, az idősek ellátására, az elesettek segélyezésére és a kisebbségekre is, és a támogatásra szoruló települések pályázói mindegyike megkapta a kért összeget. A támogatás mértéke az önkormányzatok kötelezettségeihez igazodott.


Ócsa nem pályázott, és kért segítséget annak ellenére, hogy a költségvetés óriási hiánnyal küzd, a lakosságra az akkor érvényben levő Szervezeti- és Működési Szabályzatban  (SzMSz) foglaltakkal  ellentétben, jogsértő módon kommunális adót vetettek ki. Közben az önkormányzat más ügybeni pervesztése okán fizetendő kártérítésekre is részletfizetési megállapodást kötött. De nincs pénz a járdahálózat kiépítésére, a vasúti átjárók és a buszmegállók baleset veszélyességének feloldására és  a trianoni békediktátum napján koszorúra, vagy a város díszpolgárának megválasztására sem. Ócsa vezetése vagy hibázott és nem önhibáján kívüli ok folytán adósította el a várost, és ezért vagyunk nehéz helyzetben, vagy a laptopok esete köti meg a vezetést? Ha viszont nem, akkor dilettánsnak, hanyagnak tűnnek ez esetben, hogy nem igényelnek támogatást.  Akár hogy is van, Ócsára ráférne a segítség.  Még akkor is, ha "'csak" 100.000. 000 (százmillió) Ft, jutott volna ebből. 
*

20 megjegyzés:

  1. Ekkora, egy agyilag defektes bandát még soha nem láttam! Ócsa vezetése a Lipótról származik, vagy minimum egy kiscsoportos oviból (bár nem szeretném az ovisokat bántani, mert nekik is több eszük van)! Lassan egy rakás sz.r többet ér, mint a vezetés, mert azzal legalább lehet a földet trágyázni, de ezek semmire nem jók!

    VálaszTörlés
  2. Okos, bölcs, előremutató vélemény egy ekkora mindenttudó seggfejtől!

    VálaszTörlés
  3. Arra gondolsz, hogy okos előremutató vélemény alapján szavazták meg a laptopokat, az új adót, és a seggfejek mi Ócsaiak vagyunk, mert a nem kérnek a pénzügyi támogatásból, amit a Szűcs Laja meg igénybevesz?

    VálaszTörlés
  4. Értelmesen is hozzá tudsz szólni, vagy csak szidalmazol mindenkit. Úgy látom, nálad már valami betegségé kezd válni, ahogy foggal-körömmel védelmezed az érintetteket. Senki sem kényszerít arra, hogy a blogot látogasd. Vegyél elő egy könyvet, vagy vidd el az asszonyt moziba. Lazíts és ne itt görcsölj feleslegesen.

    VálaszTörlés
  5. Figyelj már nagyhangú 13:05-kor!Mi igaz abból hogy az egyik lenyúlt laptopról osztod az igét?

    VálaszTörlés
  6. Nem, azt eladta 50 ezerért. Amiről ír, azt vették több milláért a befizetéseidből. Ez a jó buli, csak ne firtatnád állandóan.

    VálaszTörlés
  7. Azért az is érdekes, ha nem éppen beszédes, hogy a 3200 településből 1274, vagyis több mint az egyharmada igényelte a pénzügyi megsegítést. Ócsa nem volt köztük. Pedig rendesen el van adósodva a város, és lenne hova költeni. Nem is értem, hogy miért nem élt a város ezzel a lehetőséggel. Ócsa miért nem pályázott, ha a települések 1/3-a megtette és többségében megkapta a pénzbeli segítséget. Ma már a város számláján lehetne egy kövérded, vagy egy soványka összeg, amit felhasználhatnának akár az elmaradt kifizetésekre, akár a tartozásokra, vagy hátralékokra.

    VálaszTörlés
  8. Mit vársz ettől a gyámoltalan bukoditól. Se hatalma, se presztízse. Vagy itt ez a harácsoló, pénzsovár Horváth. Szerinted érdekli a saját jólétükön kívül bármi is ezeket?

    VálaszTörlés
  9. Fodor lászló!
    A pénzt otthon fotóztad?

    VálaszTörlés
  10. Bukodi Károly!A laptopod a hivatalból nyúltad?
    A képen látható pénz a befizetett adó,amiből sikerült újakat vásárolni csekély 3 milláért,miután húszezerért lenyúltad a "régit".
    Nemes cselekedett.

    VálaszTörlés
  11. Horváth Tamástól kapta, hogy zárja be a blogot.

    VálaszTörlés
  12. Nana, a Szűcs doktor is befizet ebbe a buliba.

    VálaszTörlés
  13. Tetszik ez a sok jól értesült ember.Látom mindenki tud valamit:)

    VálaszTörlés
  14. Csak annyit tudok mondani, hogy ki tartás.

    VálaszTörlés
  15. A mutyizás korrupció. A korrupció társasjáték, amelyben a mindenható pártelit becsukta a fél szemét, de elvárja, hogy csendben maradj. Cserébe nem nézi a kezedet és a zsebedet. Az összekacsintás magával hozta a törvények semmibevételét, a kiskapukat. A nyilvánosság, a törvényes rendre törekevés zátonyra futtatja a politikai elit ebbéli jólétét, megtorpedózva ezzel az állam, és az emberek becsapását. A laptopozás az államot és az embereket egyaránt károsította.

    VálaszTörlés
  16. Nem azért a 10 fillérért, de Fodor úr nagyon hasznos munkát végez.

    VálaszTörlés
  17. Az erkölcs és ez a blog által kifejett tevékenység az a fék, ami lassíthatja az önkorlátozásra képtelen hatalmi kapzsiságot, az arroganciát.

    VálaszTörlés
  18. Igen, igazad van: ISTEN!

    VálaszTörlés
  19. nem kellene visszaadni a laptopokat? nem telik a több százezres fizúból sajátot venni?
    nektek a másé kell?tolvajok!

    VálaszTörlés