A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. július 20., szerda

Előre kurvák, éljenek a stricik, jöjjenek a transzvesztiták ( - hamár a meleg büszkeség nem elég)

A feminista lobbi már régen törte a fejét, hogyan lehetne egy, a buzifelvonuláshoz hasonló hacacáréval tovább bomlasztani az egészséges társadalmat, így kapóra jött nekik egy torontói rendőr egyébként teljesen jogos kritikája. Július 20-án kurvák vonulnak fel Budapesten, akik kikérik maguknak, hogy ők kurvák lennének. Tetszik érteni?

Ja, hogy a kedves Olvasó nem figyelte az ilyen fontos híreket? Nos, annyi történt, hogy Torontóban megerőszakoltak egy nőt, részben azért, mert ott is vannak kanos baromállatok, másrészt viszont azért, mert az áldozat olyan helyen és olyan öltözékben tette-vette magát, ahol nem kellett volna. Egy helyi rendőrtiszt az üggyel kapcsolatban azt tanácsolta egy interjúban, hogy aki el akarja kerülni az ilyesmit, ne öltözzön úgy, mint egy ribanc (like a slut). Több se kellett a feministáknak, hatalmas ribilliót csaptak, és "Slut Walk" néven felvonulást szerveztek, amelyen kurvának öltözött nők tüntettek az ellen, hogy kurvának tekintsék őket. A megfelelő körök kapva kaptak az alkalmon, hogy ezt a céltalan és ostoba handabandázást világméretűvé dagasszák, és sorra indultak a Slut Walk-ok a világ különböző országaiban, míg végül Magyarországra is eljutottak. De már rég nem arról van szó, hogy mit mondott egy rendőr Kanadában, mint ahogy a buzifelvonulásoknak sincs semmi közük a Stonewall bárban történtekhez. A valódi cél az egészséges társadalom bomlasztása ezúttal a heteroszexuális oldalról, nevezetesen a "szemét hímsoviniszták" ellen való fellépés, akik nem átallják a nőket nőnek tekinteni, és a nicsakapicsaki-szoknyát húzókat öltözékük kulturális üzenetének megfelelően kezelni. Hiszi-e vagy sem a kedves Olvasó, e lenge öltözetű ribancok - ők nevezik magukat büszkén így - még azt is kikérik maguknak, hogy egy férfi utánuk füttyentsen az utcán, ez is hímsovinizmus tudniillik, s idézve saját weboldalukról: "Ne pisszegj, ne cuppogj, nem akarom tudni, hogy fölizgatlak-e! Ha tudni akarom, azt egyértelműen jelzem!"

Zanzásítva tehát arról van szó, hogy ezek a nők követelik a jogot, hogy úgy öltözzenek, ahogy akarnak, ugyanakkor meg akarják tiltani, hogy a férfiak ezt észrevegyék. Fúj! Mi több, azt is követelik, hogy ők nyugodtan lehessenek kurvák (de facto értve), ugyanakkor fenntarthassák a válogatás jogát. Ismét őket idézve: "A kurva lesz minden nő számára az elérhető szabadság szinonimája!"

Anyádnak esetleg.
Lehet megpróbálni szembemenetelni a világ normális rendjével immár sokadszorra, csak semmi értelme. Ugye ismerjük a mondást, mi történik azzal, aki kurvának áll? Ugyanezen mondás figyelmeztet arra is, hogy a következmény esetén ne tessék sírni. Tessék tudomásul venni, hogy vannak helyek, vannak környezetek és helyzetek, amikor a kurvás viselkedés ilyen következményekkel jár. Ahol a nő felfokozottan adja elő magát, ott a férfi is feljogosítva érzi magát ugyanerre. Mi több, neki is joga van férfiasságát a maga teljességében megélni. Hja, hogy nem tetszik, kedves kurvák? Akkor ne tessék kurvaként viselkedni. Lehet ám tisztességes nőként, nem önállóskodva, fontoskodva, okoskodva, csöcsöt-segget villogtatva élni, nem fájdalmas az sem. Aki a mocsokban megmerítkezik, mocskos lesz maga is, hiába tüntet. De azt kikérem magamnak, hogy ezzel a felvonulással édesanyámnak, páromnak, nem létező kislányomnak, vagy bárki más lányának incselkedve kínálgassák az erkölcstelen, feslett életmódot, valamiféle alapvető jognak bemutatva azt, mi több, a boldogság és női kiteljesedés egyedül üdvözítő útjának tekinteni. Az én lányom, ha lesz - de egy tizenhétéves unokahúgom például most is van - ne rakja ki a valagát, ha az utcára megy, ne hozzon szégyent a családra azzal, hogy mindenféle szeméttel összeáll, hogy majd megöli a gyermekét, ha éppen úgy alakul. Éppen úgy ne legyen kurva, mint betörő, rabló vagy sikkasztó. A kurva semmivel sem jobb annál, aki lefekszik vele. Viszont a kurva ne követelje a társadalom megértését, pláne védelmét, mert az csak a tisztességes nőknek jár, azoknak nem, akik a társadalmon kívül helyezik magukat.

Ne várjuk, hogy kiderül, kik szervezik, pénzelik ezt az új őrületet. A weboldalukon nincsenek nevek. Éppen úgy megfoghatatlan és elérhetetlen fantomtársaságok ezek, mint akik a Meleg Méltóság Menetének elnevezett nemiaberrált-felvonulást is szervezik. Aki kurva akar lenni, jelentkezzen a legközelebbi kínai piacon, ahonnan összkomfortos konténerben elszállítják a Távol-keletre, és ott szabadon megélheti nőiségét.
*

 További abszurd

Négyen megfagytak a grönlandi melegfelvonuláson


Tragédiába torkollott a két hónaposra nyúlt büszkeség napja Grönlandon. A melegszervezetek napnyugtáig meghirdetett felvonulása ugyanis a fehér éjszakák miatt nem ért véget időben.
A tollruhába és színes jelmezekbe öltözött meleg eszkimókra a hirtelen érkezett lehűlés mért végzetes csapást. Sokan már két hete táncoltak egy hókotró tetején, ám a fárdaságtól elaludtak és megfagytak. „Grönlandon a melegeket nem diszkrimináljuk, mivel van, hogy hónapokig nem találkozunk velük. Kimennek halászni, vagy csapdát vetni április környékén és októberben jönnek vissza a városba. Sokszor azt sem tudjuk róluk, hogy mi a keresztnevük.” – mesélte Erik Förgursson, szociális munkás.
A melegség leggyakoribb jele, hogy néhány bundát megtartanak maguknak és a hajukat
bálnaolajjal rögzítik, illetve női nevet adnak a kenujuknak. A Grönlandi Szivárvány Egyesület elnöke maga sem volt még férfival, amióta meleg, ám elmondása szerint aklub segíthet abban, hogy ez egyszer vele is megtörténhet.
A felvonulás is inkább ismerkedési célokat szolgál, mivel a nézők nem jöttek el a hidegre való tekintettel, a szereplőket viszont végre egyszer pufikabát nélkül lehet látni, ami egyébként mindig rajtuk van. A meleg közösség létszámát a felvonulásig 8 főre tették, de ez a tragikus eset miatt megfeleződött.
Grönland fontolgatja import melegek behozatalát a helyi közösség felvidítására, de egyelőre nem találtak jelentkezőket. Egy skót transzvesztitát sikerült szerződtetni 2008-ban három hónapra, de őt 2010 májusában megkéselték egy WHAM!-cd tulajdonlása körül kirobbant vita hevében.
*

9 megjegyzés:

  1. "A valódi cél az egészséges társadalom bomlasztása ezúttal a heteroszexuális oldalról, nevezetesen a "szemét hímsoviniszták" ellen való fellépés.."
    Ezt hogy sikerült megálmodni? igen, utáljuk a hímsovinisztákat, pont annyira mint a nősovinisztákat. Csak egyenlőséget szeretnénk.
    Azt írod: "Ahol a nő felfokozottan adja elő magát, ott a férfi is feljogosítva érzi magát ugyanerre. Mi több, neki is joga van férfiasságát a maga teljességében megélni" tehát ha én kihívó ruhát veszek fel, akkor ő is öltözködhet kihívóan? Hát persze. Joga van ezért fogdosni, molesztálni, erőszakoskodni velem? NEM!
    De éljen az egyenlőség, ha legközelebb meglátok mondjuk egy aszfaltozó munkást, aki atlétában van, vagy urambocsá meztelen felsőtestel, akkor odamegyek, és elkezdem fogdosni. Hiszen ezt akarta elérni, nem?
    Annyiban van csak igazad, hogy vannak dolgok, amiket nem kéne megtenni. Igen, bunkó dolog fölizgatni egy pasit (most nem a kihívó ruhára gondolok, hanem konkrét izgatásra) és az utolsó pillanatban azt mondani, hogy bocsi, most inkább nem. Bunkó dolog, de jogom van hozzá, mint ahogy szex közben is jogom van azt mondani, hogy ez így nem jó, hagyd abba. Mert ha nem teszed, akkor erőszakot követsz el.
    De ha nem értesz egyet velem az sem baj. Ebben az esetben csak annyit képzelj el, hogy a pertnernőd miközben éppen orálisan kényeztet, fájdalmat okoz neked. te megkéred, hogy abba, ő viszont folytatja, hiszen már felizgatatd, ez jár neki. Na, ebben a felállásban is tetszik a dolog?

    VálaszTörlés
  2. Az utolsó mondat helyesen : megkéred, hogy hagyja abba.
    bocs, de kapkodtam

    VálaszTörlés
  3. ,,Négyen megfagytak a grönlandi melegfelvonuláson."
    Nem voltak elégé melegek.

    VálaszTörlés
  4. Moira!
    5 és 6 között aszfaltozunk a városban. Keress meg!:)

    VálaszTörlés
  5. Névtelen: oké, csak akkor a férjem nem tud vigyázni a gyerekeimre, nem baj ha viszem őket is magammal? :-)
    Meg én Bp-n lakom, de ha arra járok felétek, körbenézek, hátha aszfaltoznak éppen valahol :-)

    VálaszTörlés
  6. Gyere én szívesen látlak akár családostul, akár hétvégére, kicsit pihenni, kikapcsolódni, kedvet kapni.
    Van itt pár jó hely, csak nem becsülik. Majd körbeviszlek, ha netán jössz.

    Különben nem aszfaltoznak, hanem kátyúznak - nem tömik, ássák.
    Itt ez (is) van.

    VálaszTörlés
  7. Az már kicsit "perverz", ha pesti anyukák olvassák az ócsai szappanopera forgatókönyvét.

    VálaszTörlés
  8. szappanopera? sorozatból max gyilkolászósokat nézek, az útfelújítás nem érdekel annyira. Bár nálunk is nemrég csinálták meg az utcában a kátyúkat. De ahogy látomnálatok ez komolyabb kérdés :-)

    VálaszTörlés
  9. Ez a vidéki feeling, de azért ne irigykedj érte. Ellenben egy pár helybéli begyökeresedett alakot felküldenék tanulmány útra, hogy magukba szívjanak egy kis kultúrát és igényességet.
    Vállalod a továbbképzésüket?:)

    VálaszTörlés