A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2010. november 13., szombat

Például ( - hogy ne csak a saját rossz utunkat járjuk)

Az országos főútvonalak és vasutak által nem érintett, 11.558 hektár területű 5149 lakosú Bugyi nagyközség Budapesttől déli irányban mintegy 30 km-re a régió egyik legdinamikusabban fejlődő települése, mely több pályázaton közel 250 millió forint támogatást nyert, így a KMOP 2.1.2 pályázaton közel 80 millió forinttámogatásban részesültek. Az összeget egy új kerékpárút kialakítására fordították. A kerékpárutat használók száma a forgalomszámlálási adatok alapján jelentősen megnőtt. A közlekedők száma 350 jármű/nap feletti értéket mutat. A projekt eredményeként Bugyin 1320 méter hosszúságú új kerékpárút épülhetett, így a már meglévő kerékpárúttal összesen 2535 méter biciklizésre alkalmas felület áll a környezettudatos életmódot kedvelők rendelkezésére.

A városvezetésnek szintén egyik közelmúltbeli intézkedése volt, hogy a polgármesteri hivatal teljes szoftver állományát ügyviteli valamint adminisztratív rendszerét korszerűsítette. Az új szervezetfejlesztést elősegítő rendszer létrehozásával a város önkormányzata az M27 ABSOLVO Consultingot bízta meg, hogy az egyéni igények figyelembevételével kerüljön benyújtásra a pályázat. A polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése a közép-magyarországi régióban, azaz az ÁROP keretében az önkormányzat 20 millió forintos támogatásban részesült. A támogatásból finanszírozott képzések célja a hivatal eredményesebb és hatékonyabb működésének elérése. Így a gyors belső kommunikáció valamint az adminisztrációs feladatok elvégzése egyszerre biztosított minden alkalmazott számára.

Az óvoda - mely a nagyközségben valamint a szomszédos településeken élő, felnövekvő generációnak nyújt biztonságot - működésének fenntartása és fejlődésének érdekében a KMOP pályázat keretein belül az önkormányzat az M27 ABSOLVO Consulting megbízásával az igényelhető támogatási összegből további 134 millió forintot nyert el. A projektmenedzsmentet is az M27 ABSOLVO Consulting biztosította, melynek eredményeként a közoktatási projektek megvalósításában az elsők között fejeződött be a projekt megvalósítása. Bugyi nagyközségben ma már a meglévő 3 óvodai feladat ellátási helyszínen, 3 korszerűen felújított és bővített épületben, korszerű új eszközökkel folyik az óvodáskorú gyermekek nevelése.

Az elmúlt évek - a változás feszültségei és az átmeneti munkanélküliség problémái ellenére - Bugyi település számára is újabb, minden eddiginél nagyobb fellendülést tartogatott. A nagyközségi önkormányzat hamarosan bebizonyította, hogy tud élni a megnövekedett feladataival, forrásaival és felelősségével, és új fejlődési pályára állította a községet.

Fejlesztési programjainak keretében impozáns tervek fogalmazódtak meg s váltak valóra melyben az M27 ABSOLVO Consulting munkatársai is nagyban hozzájárultak.

*

http://www.m27absolvo.hu/media/tender/Ajanlolevelek/317.pdf

*

Jó lenne már rátalálni minálunk is a helyes útra.

*

5 megjegyzés:

  1. Bukodi már rátalált a helyes útra. Pár évig nincs gond.Legalább is ami a háztartást illeti.A város gondjait nem érzi magáénak,csak az illetmény összegét.Karcsi révbe ért.Polgármestert csináltak belőle. Végre érzi magát valakinek.Csak ettől ő még egy nevetséges seggdugó maradt.

    VálaszTörlés
  2. Amolyan gyurcsányista. Merjünk kicsik maradni.

    VálaszTörlés
  3. Tökéletes bizonyíték egy olyan esetről, ahol az önkormányzat nem a kormánypárt színeit viseli, de mégis fejlődik és sorra nyeri a pályázatokat. Nincsenek pályázati hibák, elfelejtett leadások és nem utolsó sorban mutogatás másokra...
    Ez tényleg egy sikersztori ! Ez_igen!
    Fogadjunk, hogy az elkerülő útjuk hamarabb megépül, mint a mi gerincutunk (pedig később kezdték tervezni, mint itt azt ígérgetni)!

    VálaszTörlés
  4. Abban biztos lehetsz, hogy itt nem tesznek semmit egy darabig.
    Már megnyerték a választást, innentől nincs miért sietni.

    VálaszTörlés
  5. Talán ott hozzá értő emberek irányítják a települést és nem csak dicsekednek.
    Kitürülhetjük vele a pont.pontunkat. Pályázgatunk, pályázgatunk....tervezgetünk tevezgetünk....valakik nagyon jól járnak.......megtömik a zsebüket......ja a bankszámlájukat. HuFttal.

    VálaszTörlés