A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. július 15., péntek

(Ki)Takarítják a FÉG ZRT telephelyét ( - már fogynak a fák és a raklapok, kérdés, hogy mi marad utána)

A volt FÉG ZRT dolgozóinak szóvivője szerint a kerítésen belül található fa raklapok értéktelenek, ezért "takarítják" ki őket a telepről. 


A FÉG ZRT területén tartózkodók szerint csak rendet raknak, de közben egyeseket a fotók szerint előnyben, míg másokat hátrányban részesítenek. Vagyis az állítólagos értéktelen raklapok egyes személyek tulajdonába kerülve gázt kiváltó fűtő, vagy építőeszközzé válnak.
  
Érdeklődésemre egy raklap-kereskedő elmondta, hogy 300-1200 forintot fizet egy-egy raklapért, állapottól függően. Ekkor megmutattam a képeket és azt mondta, hogy átlagárban és összességében megadja a 300 forintot darabjáért, így a képek után, mert van köztük javítható és érték növelhető, amiből akár 800 Ft-t is kihoz, de van köztük selejt is, aminek darabjait még felhasználhatja egy másik javítására, így annak értékét is több mint megduplázza. Ezért ezt, vagyis ennek, az elmondottak szerinti vételét jó üzletnek tartja. 
 
Szerinte kár eltüzelni és kidobni, mert annál többet ér. Értéket képvisel.  

Nagyításért katt a képre.

A látható darabszámot ha csak 250,- Ft-al szorozzuk, akkor is egy jelentős összeget kapunk, amire szerintem minden egykori dolgozó jogosult, kiváltságok nélkül.

 







Ez már elment, és kint van
Ez meg ott maradt




Ez is, fa az is fa.

Igaz mindegyik más.

Akként is kezelik.
*

16 megjegyzés:

  1. A városházán is lehetne takarítani. Ki lehetne söpörni a szemetet.

    VálaszTörlés
  2. Te is mehetsz velük, legalább megszünne a városban a megosztottság és mindenki közösen a városért tenne.

    VálaszTörlés
  3. Hát az eladott, és visszavásárolt laptopok számát és árát tekintve nem azt látom, hogy megszűnne a megosztottság és mindenki a városért tenne. Aki ezt kitalálta, és aki ezt támogatja, az nem összehozza az embereket, hanem megkülönbözteti.
    Vagy te is részesültél az ebbéli javadalmazásból? Mond, mekkora nyelvpótlékot markolsz fel a befizetéseimből mindezért?

    VálaszTörlés
  4. 20:15 Elmorzsoltam egy könnycseppet, ez annyira megható, amolyan vezetői álszent szöveg.

    VálaszTörlés
  5. Tényleg nem értem, miért személyeskedsz? Ha kérdeztél: én a munkahelyemen semmilyen nyelvpótlékot nem kapok (más sem), ilyen nálunk nincs. Én is szeretnék kérdezni, Te mennyit "befizetsz" a városnak (?), és mennyi "nyelvpótlékot" kapsz a blog írójától (?), várom válaszod! Egy egyszerű hozzászólást tettem, véleményt nyílvánítottam, és Te rögtön a sárba próbálsz gyalázni. Ezért nem érdemes ide látogatni, aki kicsit is más véleményen van mint az itt elvárt "hitvallás" az dögöljön meg, "nyírjuk ki". Inkább nem minősítelek, Te ezt megteszed kéretlenül, ismeretlenül velem kapcsolatban. Szánalmas.

    VálaszTörlés
  6. "A városházán is lehetne takarítani. Ki lehetne söpörni a szemetet."

    Minek, annak annyi értéke sincs, mint a korhadt raklapoknak.

    VálaszTörlés
  7. Ajánlom mindenkinek, hogy a sok névtelen megnyilvánulás helyett válasszon és használjon valamilyen nevet. Ez esetben nem mindenki névtelen hozzászóló, így meg lehet különböztetni a véleményezőket. A sok névtelen közül nem tudom, hogy kinek a véleménye mire vonatkozik, avagy kinek szól. A két legutóbbi hozzászólás alapján csak azt tudom, hogy aki idéz, az melyikre válaszol. De hogy a 20:54-es kire, vagy mire rágott be, azt nem tudom egyértelműsíteni.
    A feladat egyszerű a Megjegyzés írása ablakban a lefelé mutató nyílnál leugró szövegrészben a NÉV/URL címet kell kiválasztani és egy választott nevet beírni, mint pl "Géza" vagy akármi. Ezt követően, ha más nem használja azt a nevet, akkor elvileg egyéni marad és beazonosítható lesz az egyazon, illetve állandóan ezen a néven hozzászóló. Ráadásul a nevesített véleménynek mindig nagyobb súlya van, mint egy ezt sem vállaló névtelennek.

    VálaszTörlés
  8. A személyeskedést a 20:15 hsz így kezdte TE.

    VálaszTörlés
  9. Ha a 20:42-kor elsiratott könnycsepp volt a sértődés oka, akkor abból nem fájhat más, csak az igazság. Aki azt beírta, az találat, süllyedt = "amolyan vezetői álszent szöveg".

    VálaszTörlés
  10. Engem az érdekelne, ha példul Novotny Laci, vagy Mezei Tomi most kimenne a raklaposhoz a címre és megkérdeznék a szorgos embert, hogy mutassa be a vételi jegyet, a tulajdonjogi igazolást a faáruról, akkor magához nyúlna, vagy berágna?
    Netán még kapna egy számlát az önkényes közterület használatról, akkor ma tuti nem aludhatna otthon.

    VálaszTörlés
  11. Ha már nem aludhatna otthon, akkor bűntárs, orvgazda vagy egyszerű tol and vaj kereskedő lenne?

    VálaszTörlés
  12. A raklapok hangfogóként is szolgáltak (amíg még volt munkazaj) - arra ezek a tényleg nem a legújabb raklapok is alkalmasak voltak. Semmi baj, majd ha lesz újra termelés, majd lehet újat venni.
    Amúgy meg elég érdekes, hogy a lopásban / végrehajtási zár törésében (vétlenül?) közreműködő azt állítja, hogy az ellopott tárgy "úgysem ért semmit" - csak akkor miért vitte el?!
    Kevesebb személyeskedéssel is meg lehet vitatni az eltérő nézeteket, csak tisztelettel hallgassuk meg egymást.
    Néma Levente

    VálaszTörlés
  13. A melósok elől lenyúlt raklapokra nem kell közterületfoglalási engedély?
    Ha most ezért bírságot szabnának ki akkor is megérné másokkal szemben hasznot húzni a bezárt telephelyből?
    Várnám az okosok és a mindent tudók véleményét!

    VálaszTörlés
  14. A fent leírtak alapján azt feltételezem, ebben a városban nincsenek szabályok és nem ismeretes a jog fogalma sem. Eltüntetett raklapok, melyek végül az utcán kötnek ki egy ház előtt. Ne értsen félre senki nem sajnálom az illetőtől, csak ne így ebben a formában menjen a buli, mert így sosem lesz rend a városban.

    VálaszTörlés
  15. Annyi biztos, hogy a régi KISZ-nacsalnyikok, az agiproposok új narancsos alakzatban vannak jelen a közéletben, csak a vörös talp helyett kellett egy másik, egy régi-új nyalóka, és ezeknek igen rafináltan a nagytőke pénzszerzőire esett a választásuk. Ma ebből élnek. A mi kárunkra.

    VálaszTörlés
  16. Mekkora egy senki vagy... nevetséges.

    VálaszTörlés