A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. október 10., hétfő

Menekítés helyett rendkívüli Közgyűlést szeretne az ellenzék Szűcs Lajostól a megye kiárulása okán ( - Ócsán kéne meneszteni őket)

 Menekülnek, vagy megmenekülnek a megyék - Szűcs Lajost ki menekíti? Kinek kell a halmozott adósság (és az elnöke,) s ki kapja a brutális megszorítást? Kik járnak jól?

Október 3-án tartottak Orbán Viktor és Szűcs Lajos, mint a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke közös sajtótájékoztatót tartott a kormány és a megyei önkormányzatok megállapodásáról. Ócsán is több Pest megye által fenntartott intézményt érint ez a döntés.
Orbán Viktor a sajtótájékoztatón bejelentette: a kormány és a megyei önkormányzatok megállapodást kötöttek, s ennek eredményeképpen 2012. január 1-től a kormány átveszi a megyei önkormányzati rendszer feladatait. Az ősz során beterjesztik és megalkotják az ehhez szükséges törvényeket. Mint mondta, bár a megyei közgyűlések az elmúlt években heroikus munkát végeztek a talpon maradásuk érdekében, mégis folyamatosan adósságot termeltek. 

Lajos! - most utoljára kihúzlak a csávából, de ha még egyszer elpuskázod, akkor az Isten se ment meg.
 Pest megye közgyűlésének elnöke, illetve az önkormányzat "kontár fideszes vezetése" katasztrofális helyzetet teremtett a megyében.

A kormánypárton kívüliek viszont sajnálattal tapasztalták, hogy Szűcs Lajos ismételten a megyei közgyűlés hozzájárulása és tájékoztatása nélkül írt alá megállapodást, jelen esetben a kormánnyal, a megyei önkormányzati intézmények átvételéről. 
A kisebbségbe szorultak lényegesnek tartják megjegyezni, hogy míg a Pest Megyei Önkormányzat tulajdonában lévő ingatlanok eladásával, illetve a HunGast Kft. kizárólagos jelzálogjogának ügyében fontosnak tartotta a rendkívüli közgyűlés összehívását a sokak elnöke, addig a gazdaságilag ellehetetlenült Pest Megyei Önkormányzat adósságállományát, feladatköreit és vagyonát érintő döntés meghozatala előtt nem tartotta szükségesnek közgyűlésen tárgyalni a témát.

Ez a Fideszes politikusokra jellemző eljárás jól nyomon követhető Ócsán is. 
Bukodi Károly polgármester és Horváth Tamás alpolgármester (aki érintett megyei képviselőként is és maga is pozíció halmozó) vezette város szintén nem kérte ki a lakosság véleményét a tavaly bevezetett kommunális adó kérdésében. Az adókivetésen túl az  olyan nagy jelentőségű ügyben, mint az alsópakonyi betelepítés, amely súlyosan és nagy mértékben érinti a helyi lakosokat, és mélyen kihat a további életükre, szóval ez ügyben nem hogy megelőző egyeztetést, konzultációt nem folytattak a lakossággal, hanem ugyan úgy ahogy a megyében, úgy a városban is kész tények elé állították az embereket. Pedig többek meggyőződése szerint az alsópakonyi telep kialakítása előtt Ócsán népszavazást kellett volna tartani. 

A kormánypárti politikusok (lásd Szűcs Lajos és társai) továbbá a helybéli döntéshozók  is "elfeledték" megejteni.  Pusztán ezért megérdemelnék, hogy rájuk szavazók mind menesztenék őket  a városházáról.

Ócsa politikai irányítása "a kontár fideszes megyei leképeződése"
*

7 megjegyzés:

  1. a seggnyalás sem ritka, miért éppen Szűcs lenne a kivétel? jó zsíros állás, jó zsíros /megérdemelt?/ fizetés!

    VálaszTörlés
  2. "Nincs fűtés és meleg víz a gyömrői Teleki-kastélyban működő általános és speciális iskolában. A kollégisták más intézmények tornatermeiben fürdenek, a szolgáltató májusban kapcsolta ki a gázt, miután a Pest megyei önkormányzat nem fizette ki a számlákat"

    Gondolom ennél a tisztességes, a munkáját lelkiismeretesen végző alaknál nincs ilyen gond otthon.
    Neki telik az elnöki illetményekből a rezsire.
    Szégyen!

    VálaszTörlés
  3. hát igen.a megszorításokról nem csak papolni kellene.

    VálaszTörlés
  4. Láttam a híradóban a riportot.Ez gyalázat!Remélem a Szűcs úr jól fog aludni.

    VálaszTörlés
  5. le kell törölni a vigyort a pofájáról ennek a mocsoknak

    VálaszTörlés
  6. Horváth is egy nagy ganéj!

    VálaszTörlés
  7. Persze nyilatkozni senki nem akart a megyénél. Mit is mondtak volna, Szűcs "úr" teniszezni ment?

    VálaszTörlés