A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. szeptember 13., kedd

Előre be nem jelentett, meghirdetés nélküli rejtett üléseken, nem nyiltan zajlanak az események ( - a francba)

Horváth Tamás KISZ-titkári agi-prop (agitációs és propaganda) ismérveit latba téve teljes gőzzel nyomja a számára kedvezőnek tűnő elképzeléseket. Mostani legújabb  felkarolása alapján az Ócsa-Alsópakony lakóparkot szándékozik meg letuszkolni az egyszerű ócsai ember torkán. Ebbéli elszántsága nem hogy vetekszik a korábbiakéval, amikor "csak" a jogszabályi hátteret, a törvénnyi előírásokat hágták meg, most azonban már az emberekkel is szembemegy és tiszteletlen arroganciával gyakorol hatalmi pressziót. Bukodi Károly közben meg méla tehetetlenséggel szemléli a körülötte és a nevében zajló eseményeket.

Persze mindezt igyekeznek leplezni és a nyilvánosság kizárásával csendben elintézni. A legutóbbi, éppen ezért meg nem hirdetett rendkívüli testületi ülésen szinte titokban, a lakosság kizárásával tárgyalták meg a kormányzati lakópark projektet, amit már kicsit korábban a színfalak mögött Horváth Tamás és Bukodi Károly előkészített és levajazott a kormány számára. Ebben azonban nem csupán az a gusztustalan, hogy a népet, a helyi embert kiskorúnak tekintik és ismét kihagyják ebből is, hanem az, hogy ezzel hülyére is veszik őket, úgy hogy közben rettegnek a nép haragjától. Mégis kiszivárogott. 
Most a városvezetésben a vétkesek végső fegyvere a fenyegető arrogancia, és a titkosítás maradt. Az arroganciát most (is) nem első esetben Horváth Tamás testesítette meg. A tét nem kicsi. Itt nem 3-6 millióról van szó, mint az Ágas-ház, vagy a vasúti aluljáró esetében.  Az alsópakonyi telep nem kis falat. Horváth élete és képviselői pályafutásának legnagyobb kaliberű hazardírozásába fogott. Társa és partnere ebben Horváth Zoltán építész és Bukodi Károly polgármester. Sok mindent erre rakott fel. Ettől vár előrelépést. A mézesmadzagot azonban kormány húzogatja, aki természetesen ismét beveti Szűcs Lajost is a helybéliek puhítására. Az alpolgármester pedig nagyon lojális a közös-többszörös elnökhöz. Nem véletlen, hogy a Mádencia honlapján megjelenő véleményekkel kapcsolatosan is fogta ismeretségi és érdekérvényesítő kapcsolatát és némi személyes ráhatással kihúzta a fitymálók méregfogát. Ha kellett odaszólt a "főnöknek", az illetékesnek, ha szükséges volt, konspiratív találkozóra hívta a "vétkes" fórumozót. Nem véletlen az egykori ifjúkommunista konspiráció benne van az emberben. Néha még a KISZ-titkárok sem kímélik egymást.
Határtalan merészségét az is jellemzi, miszerint a legutóbbi zárt ülésen a szokásos módon előadva magát, olyat állított, aminek ismét nem volt papíron nyoma. (Akár az Ágas-ház, a Lakatosház és sok egyéb esetben, ill. ügyben.)  Most is egy ilyet hablatyolt, amikor az előző ciklus polgármestere rákérdezett, úgymond kérdőre vonta, amire az előadott állítását nem tudta dokumentálni. Ez pedig köznyelven becsapást jelent. Igaz, ez a szó nem hangzott el, de mi helyi és köznapi emberek számtalanszor érezzük, tapasztaljuk a hivatali elöljáróval szemben ezt. Szóval mikor a volt polgármester, jelenlegi képviselő rákérdezett a mostani alpolgármester állításaira, és arra, hogy ez hol van leírva, akkor az, a tőle megszokott irányító mód odaszólt Bukodi Károly polgármesternek, hogy "mond meg már neki, hogy menjen a francba".  (Az eredeti a hangfelvételen, majd a jegyzőkönyvben.) Igaz, a polgármester most nem úgy reagált ahogy többnyire szokott és nem küldte el a korelnököt az irányadó alpolgármester által megjelöltre, de nem is szólt rá cinkostársára. Nem figyelmeztette és rendre sem utasította. A Horváth Tamás által nem csak személyében, hanem tisztségében is megsértett egykori polgármester ekkor jogosan jelentette be, hogy nem kell őt elküldetni, (főleg nem Horváthnak és a Bukodi által,) elhagyja az ülést önmaga saját szántából is. Horváth Tamás alpolgármesterhez, képviselőhöz méltatlan viselkedéséért senki nem mert szólni a jelenlevők közül. Inczeffy Szabolcs ezen az ülésen nem volt jelen. Dönti Károly pedig ezt követően elhagyta azt. Így a hátrahagyott orvos, a női pedagógus, és az elnök sem szólt a méltatlan és prosztó beszólásért. Hogy a polgármester és a jegyző sem figyelmeztette a magából kivetkőző alpolgármesterét, az csupán  azt demonstrálja, hogy ki a hangadótó, meghatározó személy a várásházán.  
Szégyenletes ebben még, hogy a jelenlevő hölgyek sem méltatlankodtak Horváth Tamás kocsmai viselkedése kapcsán. (Ez a stílus ne legyen itt és másokkal szemben már elfogadható, vagy természetes!) Bukodiné, mint képviselő mára annyira elbábosodott, hogy egykori polgármesteréért sem áll ki. Ennek előzménye és bizonyítéka, hogy a Kulturális Bizottság élén sem felel meg feladatának, - de erről majd talán legközelebb.
Most azért végül, ezen a titkosított ülésen szavazta meg a fidesz-párti képviselő-testület az alsópakonyi projekthez kapcsolódó módosításokat, amivel kompromisszum nélküli zöld jelzést adott a kormány elképzeléseinek. Bukodinéval, Kardos Zoltánnal, Gallai doktorral, és Buza Ernővel megsegédelve, az ócsai lakosok ellenében.
A következő lépcsőfok holnap lesz, amikor ismét hirdetmény nélkül összeül az önkormányzat képviselő-testülete, hogy a kormány előtt simára seperje az utat.  Az ülés a szokott helyen 16 órai kezdettel várható.

Az eddigi események ismeretében csak remélni tudom, hogy a heves alpolgármester okán nem fog tettlegességig fajulni a dolog, és nagyobb tisztelettel fog fellépni, valamint megszólalni a képviselői és a lakosság előtt, mint legutóbb.  Mindenesetre elvárható szép gesztus lenne, ha Horváth Tamás egy jegyzőkönyvi bocsánatkérést megemlítene, mert nem csupán oktatóként, hanem tanárként és emberként is méltatlanul viselkedett, ha már az alpolgármesteri és a megyei képviselői titulus nem is számítjuk. Mert ha ez utóbbit is beszámítanánk, akkor nem maradna más választás, és kiüt, mint a lemondásra való felszólítás.  
Jó lenne, ha a polgármester, az alpolgármester úr is tanulna Gyurcsány Ferenc intő példájából, ha már a Fidesz berkeiben politizál, és Ócsa városának lakóit képviseli a városi testület kötelékében.
*

15 megjegyzés:

  1. jó lesz Horváth úr egy kicsit visszavenni az arcból mielőtt nagy baj lesz

    VálaszTörlés
  2. A lakossági fórum is mennyire demokratikus lesz.
    A kérdéseket előre le kell adni névvel ellátva.
    A kedves mama jól van?

    VálaszTörlés
  3. Nincs ebben semmi meglepő.Hozzák a szokásosat.

    VálaszTörlés
  4. Majd válogatnak a kérdések közül, és ami kellemetlen helyzetbe hozná őket, azt egyszerűen kiselejtezik, mint oda nem illőt. Ez aztán demokrácia a javából. Kíváncsi leszek, hogy holnap mennyivel több információhoz jut a lakossági fórumra látogató.

    VálaszTörlés
  5. Névvel ellátva.Ugyan az minek?Az a legfontosabb hogy hívják az akadékoskodó állampolgárt?
    Lehessen majd Horváth módra megfélemlíteni fenyegetni?

    VálaszTörlés
  6. Arra is jó a cédulázás, hogy a gyávábbja ne merjen kérdezni.

    VálaszTörlés
  7. Számomra érthetetlen, hogy miért nem engedik személyesen feltenni ott helyben a kérdéseket. Pedig akkor a szemébe is nézhetne a kérdezőnek a választ adó.

    VálaszTörlés
  8. Szükségük van az adataidra. Így látják, és olvassák, hogy ki akadékoskodik. Annak pedig utána néznek.

    VálaszTörlés
  9. Ha ez így lenne, akkor ugye ezt nem demokráciának hívják?

    VálaszTörlés
  10. Nem, ez már nem arról szól.

    VálaszTörlés
  11. Letudják a kötelezőt a maguk módján, színjáték az egész.

    VálaszTörlés
  12. Remélem egyszer megkapják majd azt amit érdemelnek, amiért Ócsának tett esküjüket megszegve, a pártjukat szolgálják hűségesen és vakon.

    VálaszTörlés
  13. Az adósságoktól nyögő Gallai a legnagyobb k...ög.Lefeküdt nekik, azt beszélik a faluban, hogy megvették kilóra.Ha ő nem szavazna velük, Horváthék elhúzhatnának a sunyiba.

    VálaszTörlés
  14. "Lógni" fogtok gazemberek!

    VálaszTörlés
  15. Ezt azért ne kívánjuk, nekik is van családjuk. Legyünk különbek, mint ők, de ha valami törvénytelenség rájuk bizonyítható, akkor lépni kell, annak megfelelően ami állampolgári kötelességünk is.

    VálaszTörlés