A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. december 6., kedd

Ciki-nem ciki, a megyevezér Szűcs nem cicózott ( - most azonban húzza a bőrét)

A megyevezér az Azori szigeteken járt. Lebukott? Á, dehogy. Állítólag nincs ezen az utazáson semmi csodálni való. Mindenesetre jobb volt, ott lenni, mint Gyöngyöspatán. Most mégis menekül a riporter elől a máskor magára oly büszke elnök. Most valahogy nem jött össze a teljes mellszélesség és a gerinces kiállás.

 Pedig máskor hogy szeret nyilatkozni és mikrofon előtt tetszelegni 

Mint arról már többször beszámolt Önöknek, nagy a baj a Szűcs vezette Pest megyei önkormányzatnál, hiszen csődhelyzet állt elő, időnként, és visszatérő rendszerességgel éheznek a nevelőszülők által felkarolt gyermekek. Ennek ellenére az élet zajlik odafönt... 

A megyei önkormányzati elnök, Szűcs Lajos azonban a jelek szerint Gyöngyöspata helyett az Azori szigeteken vitatta meg a romastratégiát. A közgyűlés tagjai megerősítették lapunknak, hogy az adott időpontban megtartott megyei ülésen Szűcs Lajos valóban nem volt ott, őt Wentzel Ferenc alelnök helyettesítette. Arról nincsenek információink, hogy a megyei költségvetésből, vagy valami egészen másból állták-e az utazás költségeit. Íme, az országos sajtó minderről:


Pest megye közgyűlési elnökének titkárságán azt mondták, hogy Szűcs Lajos elnök a közgyűlés időpontjában szabadságon volt. 
A sajtóhírek szerint  Szűcs részt vett az AER közgyűlésén, tehát a Pest megyeiek megoldása egy újabb variáció lenne: ha az Európai Régiók Gyűlése olyan remek helyen tartja közgyűlését, mint az Azori-szigetek, a magyar megyei vezető szabadságot vesz ki, és oda utazik, hogy összekösse a kellemeset a hasznossal.   



Szűcs Lajos az Országháza honlapja szerint 2011 novemberében csak az országgyűlési képviselői javadalmazása alapján 1.089.930,- Ft-t zsebelt be.  
Szűcs Lajos ebbéli javadalmazásán túl még ott van még a megyei elnökségi tisztsége, a MÖOSZ elnökségi posztja és MTSz elnöksége és nem sorolom tovább. Az elnökségi juttatásokat pedig számolja össze ki, ki maga.  Annyit azonban elárulok, hogy az elnökünk egy szerinte öreg, majd, hogy nem lepukkant (6 éves) Lexussal jár.  

Aki mindebben bármi kivetni valót lát, az se dobjon rá követ, hanem inkább számolja össze, hogy neki mi fér bele a 8 órába, majd ehhez viszonyítsa a saját bevételi forrásait. Mert mindettől még lehetne bárki jó ember.
*

6 megjegyzés:

  1. Állítólag nem is létezik páneurópai romastratégia.

    VálaszTörlés
  2. "Arra neveltek, hogy a tudás, a szorgalom és a becsület mindennél fontosabb, mert azt senki sem veheti el az embertől.
    Mióta az eszemet tudom, eszerint próbálok élni."
    Részlet Szűcs Lajos életútjából.

    "Az idei évet azonban egyértelmûen a
    megfontoltság és a különleges óvatosság fogja jellemezni."
    Részlet a Kisbíróban megjelent interjúból.

    VálaszTörlés
  3. Hajrá Dr. Szűcs Lajos 2014-ben is! Győzni fogunk!

    VálaszTörlés
  4. 20:37
    Igaz, hogy a nagyfejűből turisztikai és idegenforgalmi minisztert csinálnak?

    VálaszTörlés
  5. Szerintem inkább az a megnevezés, (kinevezés) illik az Azori szigeti utazókra, ahogyan a sajtóban lehetett olvasni, mégpedig a "Piszkos tizenkettő".

    VálaszTörlés