A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. október 1., szombat

Októbertől természetben járhat a végkielégítés ( - örömteli fogadtatás, javuló moralitás)


Október elsejétől a 98%-os végkielégítés-különadóval sújtottak akár természetben is kérhetik a munkaadójukat arra, hogy végkielégítse őket.

Bár a végkielégítések után járó különadót legtöbben befizették, a kintlévőség így is tetemes. Ezért az Országgyűlés a napokban tárgyalja azt a tervezetet, ami szerint október elsejétől az elbocsátott munkavállalók természetben kérhetnék a hatalmas végkielégítést.

„Évekig szoptak a munkahelyükön, most szopjon a munkaadójuk!” – ez szerepel annak a javaslatnak az indokolásában, amely ugyanúgy váltaná át a végkielégítés összegét, ahogy a pénzbüntetést a BTK: egy meghatározott összegű napi tétel és a napok számának szorzata adná ki a természetben nyújtott végkielégítést mértékét.

Lennének elbocsátók, akik emiatt decemberig el lennének havazva, ráadásul a javaslat szerint a végeredmény 98%-a ezután is az államot illetné. A javaslattól a kormány azt várja, hogy az elbocsátott munkavállalók adócsalási hajlandósága, és ezzel együtt a közérzetük is jelentősen javul.
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése