A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. október 30., vasárnap

Vannak gyalázatos pártkasszák ( - Gyurcsány nem erre költi a vagyonát)

Gyurcsány Ferencet új pártja pénzügyi alapjairól faggatta a Hit gyülekezetes Tv.

A műsorvezető a most alakult párt pénzügyi megerősítéséről kérdezte a kétes hírű politikust. Az októberi rendőri vérengzés vezéralakja a tagság adakozására apellált. Szerinte az a legjobb (és előnyösebb) az áldozatokat vállaló (hozó) tagságra hivatkozik. Elmondta, hogy jelenleg az a feladata, hogy  1000 munkavállalójának támasza legyen, ezért nem nyúl a magánkasszájába, hogy támogassa a pártját. 

Gyurcsány azt magyarázta, hogy a válság közepette nemcsak nem szabad, de egyenesen tilos politikai terhet raknia a mindennapok túléléséért küzdelmet folytató vállalkozásaira.

Mire az ATV műsorvezetője megpendítette, hogy a volt miniszterelnök mutat-e példát személyes vagyonelemeinek mozgósításával, de a válasz elutasító volt. Inkább kivárják az állami apanázst.

Elhúzzák e a nótámat?
Neki most az a dolga, hogy mintegy ezer munkavállalójának és családjának támasza legyen, ezért bizonyosan nem nyúl bele a kasszába. Majd azt ecsetelte, hogy új pártja pár ezer forintokat összerakva kíván felépülni, s nem követi azoknak a gyalázatos pártpénztárnokoknak a praxisát, akiket az elmúlt húsz évben volt szerencséje megismerni. Inkább a tisztességes szegénység, mint a tisztességtelen jómód, üzente Gyurcsány Ferenc a tévén keresztül.

És ezt a gondolatot végtelenített formában kellett volna megörökíteni, és csak futtatni, futtatni valamelyik internetes oldalon. Okulás végett. Hogy sírjon mind, aki látja.

Igazán kicsi szépséghibája a történetnek, hogy közreadója múltját - többek között - a Nomentána-ügy, az őszödi villa és a Szalay utcai kormányzati irodaépület különös privatizációja, valamint a Motim megszerzése csúfítja. 
A hülye állam valahogy mindig a rövidebbet húzta akkor, míg ő meg a hosszabbat. 
*

1 megjegyzés:

  1. Gyurcsány Ferenc 3,8 milliárd forintos vagyonával a 138. helyre sorolta a Népszabadság Top 150-es kiadványa. A tavalyi listán egyetlen politikusként még a 150. helyen volt jelen 3,6 milliárddal. Ezek szerint Ő a válság ellenére is gyarapodott.

    VálaszTörlés