A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. október 27., csütörtök

Népszámlálás: szorít a határidő ( - bírsággal fenyegetve)

Hétfő éjfélig tart a hónap elején kezdődött népszámlálás; a lakás- és személyi kérdőíveket most már csak papíron, számlálóbiztosok közreműködésével lehet megválaszolni, ugyanakkor a korábban önállóan, papíron kitöltött kérdőíveket is nekik kell leadni - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az idei népszámláláson az volt a cél, hogy mindenkit csak egyszer, egy helyen írjanak össze, ott, ahol életvitelszerűen él. Ez alól csak az úgynevezett "kétlakiak" kivételek, akik otthonuktól távol, más településen dolgoznak vagy tanulnak, de rendszeresen hazajárnak. Rájuk két helyen is várnak a kérdőívek, hiszen az ő életük valóban két helyszínen zajlik

A számlálóbiztosok most már csak azokhoz csöngetnek be, akiktől nem érkezett kitöltött kérdőív elektronikusan vagy papíron. Ugyanakkor szakadatlanul járják körzetüket, és fölveszik az adatokat a címlistájukon esetleg még nem szereplő ingatlanokról, lakás céljára használt építményekről, illetve az ott élőkről is, gondoskodva a teljes körű népesség- és lakásösszeírásról.

A személyes interjú keretében zajló válaszadás esetén az adatszolgáltatás tényét a számlálóbiztos jegyzi fel címjegyzékére. Erről az adatszolgáltató is meggyőződhet, azonban a számlálóbiztosoknak nem kell igazolást adniuk erről. A papír alapú kérdőíveket, mint ahogy az elektronikus kérdőíveket is, a feldolgozás után megsemmisítik.

Ha valaki még nem töltötte ki a kérdőíveket, keresnie kell a kapcsolatot számlálóbiztosával, akinek neve és telefonszáma az adatszolgáltatói borítékon található, hogy a válaszadáshoz időpontot egyeztessenek.
   
Ha valaki nem kapott sem adatszolgáltatói borítékot, sem értesítést a számlálóbiztos érkezésének idejéről, illetve valamiért nem tudja, ki az ő számlálóbiztosa, mielőbb jeleznie kell ezt az önkormányzat jegyzőjénél, aki a település adatgyűjtéséért felelős, illetve az ingyenesen hívható zöldszámok (06-80-200-014; 06-80-200-224) valamelyikén, vagy e-mailben az info.nepszamlalas@ksh.hu címen.
   
Az október 1-jén indult népszámlálás kezdetétől, tizenhat napon át, elektronikus adatszolgáltatásra is lehetőség volt. A megadott határidőig interneten összesen 817 ezer címről töltötték ki a népszámlálás lakás- és személyi kérdőíveit; ez a háztartások 18,6 százalékát jelenti. 
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése