A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. október 26., szerda

Meleg fogadtatás és jól fizetett állás az elnöknek, hideg tantermek és üres tányér a gyerekeknek ( - Ócsa szégyene)

A Pest megyében kialakult áldatlan állapotokra hívta fel a figyelmet a Jobbik, csütörtök délutáni demonstrációján.

Az esős idő ellenére mintegy 100 fő gyűlt össze a Jobbik által a Pest megyei megyeháza elé szervezett demonstráción. Azzal a céllal gyűltek egybe, hogy felhívják a figyelmet a megyében kialakult áldatlan állapotokra. Az elmúlt napokban látott napvilágot a hír, hogy Pest megyében több mint 40 intézmény maradt, fűtés és meleg vízellátás nélkül.

Ócsáról csak a FÉG vezetéséhez vonultak szervezetten - a gyerekek már nem számítanak

A Fidesz-KDNP 2006 óta vezeti a megyét, így tökéletesen tisztában kellett lenniük a kialakult nehéz helyzettel. Ennek ellenére a kormánynak semmiféle forgatókönyve nem volt, a bajba jutott megyei önkormányzatok megsegítésére. Konszolidáció helyett megvárták azt, hogy a gyerekek fázni és éhezni kezdjenek.   Szűcs Lajos ebbéli szerepevállalása elvitathatatlan.

Röhög az egészen - dől a lé
A Pest megyei közgyűlés fideszes elnöke, Szűcs Lajos az országgyűlési javadalmazása és egyéb tiszteletdíjai mellé, „pofátlan módon”, a megyei közgyűlésben egyedüliként továbbra is felveszi a csőd közelben lévő megyétől a havi 500 ezer forintos fizetését. Úgy teszi mindezt, hogy a gyerekek fáznak és éheznek.

Sajnálatosnak vélik, hogy Szűcs Lajos megyei elnökként annyit nem tudott elérni saját kormányánál, hogy konszolidálják a legnagyobb megyét.  Elképesztőnek tartják, hogy „egy ilyen nyolc év után”, még ők beszélnek arról, hogy mi történik, a megyében és az országban.

A Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége és a Pest Megyei Közgyűlés elnöki posztját betöltő Szűcs Lajos  elnök bemutatkozó beszédében azt mondta: aktív sportmúltja van, hiszen egykor NB I/B-s kézilabdázó volt, s amatőr szinten most is hetente háromszor teniszezik. 

Az előző szerdán 200 fős demonstrációt tartott az MSZP, tiltakozásul a Pest megyében kialakult állapotok ellen.
„A jól fűtött parlamentben a kormánypárti képviselőket nyilván nem érdekli, hogy a gyerekek hideg tantermekben tanulnak”
Az egyes labdarúgócsapatoknak nyújtott milliárdos támogatás helyett inkább a tantermek fűtését és a gyerekek ellátást kellett volna megoldani.  Szűcs ezzel nem foglalkozott.  Inkább a teniszt választotta. 

Sajnálattal tapasztalja az ember, hogy a kormány megyei elnökének minden más fontosabb, mint az ember. 
 Ócsa esete is ezt példázza.
*

36 megjegyzés:

  1. Jó, hogy ezeket az infókat megosztod velünk fo-lak.
    Így legalább mindenki eldöntheti maga, te járatod le őket, vagy ők saját magukat.

    "a megyei közgyűlésben egyedüliként továbbra is felveszi a csőd közelben lévő megyétől a havi 500 ezer forintos fizetését"

    Nála valószínűleg ezt jelenti az óvatosság és a megfontoltság.

    VálaszTörlés
  2. Nyugi, a további 2,5 milliót máshonnan kapja.
    Csak a gyereknek nem jut az ételből vagy a fűtésből.

    VálaszTörlés
  3. Fűtés is van, étel is van. Ha nem hiszed egy telefon valamelyik intézménybe és megtudhatod. Ennyit a hitelességről!

    VálaszTörlés
  4. Miért nem értekeztél akkor, mikor egyik sem volt?
    Akkor hol voltál?
    Te is bujkáltál, mint a Szűcs?
    Megoldották a problémát a főnök helyett és rögtön kinyílik a szád?
    Na ennyit a te hitelességedről.
    bohóc

    VálaszTörlés
  5. Te nagyon hiteles, nagyon hülye! Ha jól tudom, az ebédeltetést még nem rendezte a megye. A Bolyaisok csak úgy ehetnek, ha átmennek a városi fenntartású iskolába és ott étkeznek. Tudtommal a város költségére és nem a megye, vagy a Szűcs kontójára. A megye továbbra sem fizeti az étkeztetést, és máig tartozik azért. A fűtés számlát sem rendezte, csak a Tigáz úgy szolgáltat, hogy az állam garanciát vállalt a fizetésre. A megye pedig szintén. De hogy ezt melyik intézmény eladásából fedezik majd, az egyenlőre nem publikus. Egyszóval az a hiteltelen, aki azt írja, hogy megoldódtak a problémák. Ez nem igaz. A problémák továbbra is adottak, csak a szőnyeg alá seperték azokat. Szűcs Lajos meg egy etikátlan pénzhajhász, hazug alak.

    VálaszTörlés
  6. Ha fűtés is van étel is van, akkor az elnöknek a milliók is kijutnak. Gratulálok ehhez a hozzáálláshoz.

    VálaszTörlés
  7. Az egyik kereskedelmi rádió a napokban fogalakozott hidegben padba ültetett gyerekekkel. A betelefonáló hallgatók nagyon fel voltak háborodva. Szűcsöt akkor is bujtatták, nem nyilatkozott. Amikor felhívta a rádió az önkormányzatot és a fűtés nélküli iskolák kapcsán megkérdezték, hogy tessék már mondani, ott most az irodában működik a fűtés, meleg van? Akkor azt válaszolta a közhivatalnok, hogy erre a kérdésre nem adhat választ!

    VálaszTörlés
  8. 19.36!"Te nagyon hiteles, nagyon hülye!" Nem tudod jól! A diákok étkeztetése másfél hónapja a menzán történik, és nem a város pénzén! Soha nem fizetett a város ezért, még a valóban nehéz helyzetben sem! A fűtés egy hét szüneteltetés után /okt.15-e a fűtés kezdete/, 21-étől üzemel. Hogy milyen megállapodás szerint az a gyerekek szempontjából indifferens.
    Fo-lak "hiteles" bejegyzése október 26-án, szerdán történt. No comment! Ennyit a hiteles blogról!

    VálaszTörlés
  9. Ne hantázz, mert a megye nem fizette az iskolai menzaellátást. A gázt áprilisban kapcsolták le, és tanár, meg képviselő létedre szartál az egészre. Azóta se melegvíz, se fűtés nem volt. A fél ország a megye elcseszett dolgaival foglalkozott. Csak társadalmi nyomással érték el, hogy a hülye tanárok és a lelketlen képviselők semmittevése után a diákság fűtött iskolába járhasson. Nem tudom mit kavarsz, de itt a blogon csak a beszámolót olvasom. A tényeket viszont még névtelenséged ellenére nem cáfoltad. Az adófizetők szempontjából vagy a közpénzek szempontjából nem indifferens, hogy mire költitek a nép vagyonát, hogy mit műveltek, és miként nem biztosítjátok az ellátást. Ezért az is számít, hogy mivel jársz, mit teszel, és miért nem vállalod magad, ha már annyira hitelesnek akarsz látszani. Névtelen mocskolódásaid egy kétes, de közismert szemüveges képviselőre emlékeztetnek.

    VálaszTörlés
  10. Ja, ja, ja... A fűtetlen intézmények miatt még tüntettek is. Mi nem hiteles?

    VálaszTörlés
  11. A tomcsit a suliban nagyrészt elkerülik, másrészt meg utálják.

    VálaszTörlés
  12. Anyádnál van fűtés?

    VálaszTörlés
  13. "Valakivel" összekeversz! Ettöl függetlenül nem a vaóságot írtad!

    VálaszTörlés
  14. 21:23 Tudatlanságod remélem nem primitív személyiségedből fakad?! Ha igen, elnézést! Tanárokat -így általánosítva - csak igen kétes értelmi szinttel megáldott személyek gyaláznak. Sajnálom, hogy hozzászólásodban keveredik a jobbik/párt/ vehemenciája, és a tudatlanság primitivítása.

    VálaszTörlés
  15. Ilyen múlttal amarna, mit keres a Fidesz színeiben?

    Ráadásul minden egyes megszólalásánál hülyét csinál magából.
    Erre a tanár dologra is ráugrott rendesen.
    Persze ő nem az, akiről mindenki tudja, hogy kicsoda valójában.
    Nem vállalja magát, csak akkor, ha szerepelni kell valahol.
    Ezt is megtanulta a nagy mentortól.

    Pedig jó ember ő!
    A lelkét kiteszi a városért és szívén viseli az itt élők sorsát.
    Ha kell, még a kocsmába is elugrik, hogy részt vegyen a közösségi életben és elbeszélgessen a helyi gondokról.
    Így jutott az a felháborító hír is a fülébe, miszerint a suliban nincs fűtés.
    Nosza intézkedett is nyomban és a saját illetményét és laptopjait ajánlotta fel a számla kiegyenlítésére.
    Még kajára is futotta belőle a gyerkőcöknek.
    Na ilyen ember ez a mi derék Tamásunk.
    Az isten éltesse sokáig!

    VálaszTörlés
  16. Ezek szerint Tamásunk több laptopot is lenyúlt?

    VálaszTörlés
  17. Egyet lenyúlt, aztán igényelt másikat helyette az adófizetők pénzéből.
    Persze ez is hiteltelen és, csak mocskolódás.
    Igaz amarna?

    VálaszTörlés
  18. Legyetek hitelesek. Horváth Tamás, ugyanúgy mint az e3őző ciklus többi tízen valahány képviselője, megszavazta magának 20 ezer forintért az önkormányzati laptopokat. Ezeket vették magukhoz programostul. Igaz, hogy azokon még XP és jogtiszta Office volt, ami önmagában is közel 100 ezer gépenként, de sebaj, ezek csak amolyan bónuszok. Az ötletgazda Horváth Tamás gimnáziumi tanár volt. Ezt a nagyra becsült tanárt nem képes kiköpni magából az önmagát egyébként nagyra tartó tanári társadalom. Horváth Tamás további üzelmeket folytatva elintézte, hogy több millióért újabb laptopokat vásároljanak maguknak. A laptoptulajdonos képviselők persze ezt is megszavazták. Az adófizetők megfizették. Horváth Tamásnak így bizony két laptopja van már, saját használatra. De nem ő az egyetlen. Bukodi Károly szintén ezzel büszkélkedhet. Ahogy ez a két lángész elme azzal is dicsekedhetne, hogy felújítás gyanánt egy értékes önkormányzati tulajdont semmisített meg. Persze ezzel nem dicsekszenek, ahogy a múltukkal sem. Ők már csak ilyenek.
    Őrülök, ha a kételyeidet ezzel a kimerítő válasszal el tudtam oszlatni. Ha további bizonytalanságaid lennének, akkor egyeneságon fordulj az érintettekhez, ők sem mondhatnak más, ha csak nem vállalják fel a kertelést és nem keverednek hazugságba.

    VálaszTörlés
  19. Na amarna, erre mit lépsz? Most legyen nagy a szád.

    VálaszTörlés
  20. Gyönyörű ORSZÁG!!!!!Persze minden rendben van ugye?!?!?

    VálaszTörlés
  21. Nem tudom mi éri meg jobban az államnak! Kifizetni a gyerekek ebédjét, az idősek gyógyszereit, vagy befizetni a gázszámlát és fűteni! Most a saját és diák társaim nevében mondom, hogy nekünk semmi közünk nem volt ahhoz, hogy "valaki" nem arra költötte a pénzt amire kellett volna! Vegye észre mindenki, hogy ezért nem a diákokat kellett volna szívatni, esetleg büntetésből lefagyasztani. Inkább fagyott volna oda a képviselőnk segge a hidegben!

    VálaszTörlés
  22. 18:26 Ha te tényleg ócsai diák vagy -amit erősen kétlek -, szégyeld magad, hogy ilyen valótlanságokat írsz! A diákokat senki nem szívatta, a lehetőségekhez képest kinyalták a s....ket! Ha valóban diák lennél tudnád! De te egy egyszerű szarházi provokátor vagy, akinek így névtelenül semmi sem szent! Egyetlen célod bemocskolni másokat! Undorító!

    VálaszTörlés
  23. Nem tudom, hogy kinek az érdekében szólsz, vagy hogy melyik iskolában voltál ott, amikor mi majd megfagytunk, de az biztos, hogy nem vagy tisztában a helyzettel. Hacsak nem egy érdekelt döntéshozó vagy, akin múlott az egész fűtetlenség.
    Amennyiben igazolni szeretnéd magad, akkor légy szíves írd le, hogy mivel provokállak, vagy mivel nyalták ki a hátsónkat? Mert a hideget a langyos tea nem oldja, a ledermedt diákságot pedig a rövidített óra sem kompenzálta. Nehogy ez egy akkor dolog legyen, ami felér egy seggnyalással. Ha pedig igazi tanár lennél, akkor tudnád, hogy ki és miként élték át a történteket. Egyikőjük sem dicsérte a tisztviselőket. Két kivételről tudok, de azokat az egész suli utálja. Őket sem pedagógusnak, sem tanárnak nem tartjuk. Ők az undorítók, meg a soraid. Nem is tudom, hogy miként vélekedhetsz így! Embertelen.

    VálaszTörlés
  24. Ne foglalkozz vele. Az egy rosszindulatú helyi ember, aki részese annak a pénzpocsékolásnak, amiért a fűtést kikapcsolták.
    Egyetlen épeszű tanárt nem ismerek, aki így nyilatkozna önmagával és a diáksággal szemben.

    VálaszTörlés
  25. De jó itt helyi diáknak lenni. Igaz, se fűtés, se kaja, de legalább a seggük ki van nyalva.
    Maradtál volna inkább csendben idióta.

    VálaszTörlés
  26. Sokat ne várj tőle.
    Még az időpontot sem sikerült belőnie amire válaszolt.

    VálaszTörlés
  27. 20:51:Ejnye Bumbóka! Nagyon régen voltál már diák! Talán a nosztalgia?
    9:02 Semmi jogod az ócsai diákság nevében véleményt nyilvánítani! Megnyilvánulásodból egyértelműen kiderül, hogy közöd nicsen hozzájuk!
    9:17 Tévedsz, vagy egyszerűen csak csúsztatsz!

    VálaszTörlés
  28. Ha jól olvasom, akkor a kommentelők a hibásak?
    Még szerencse, hogy más probléma nincs a városban, meg a gimi körül.

    VálaszTörlés
  29. Mit tévedek vagy csúsztatok?
    18:26- kor, semmilyen bejegyzés nem történt.
    Aztán a 9:02- kor történt bejegyzést sem érted.
    A hozzászóló, nem az ócsai diákság nevében beszélt (többes szám harmadik személy) ,csak egy cinikus hozzászólás volt a részéről a te 19:37- es bejegyzésedhez.
    Ismét sikerült hülyét csinálnod magadból.
    Megéri?

    VálaszTörlés
  30. Igazad van. Van itt egy provokátor. Egy olyan személy, akinek érdekében áll a zavarkeltés. Ezért áll ki a fűtetlen tantermek mellett, és ezért támadja a diákokat, a bejegyzés tevőket.
    A hitelességéhez pedig nem kell más, csak elolvasni az általa kritizált, nemlétező 18:26-os bejegyzést.

    VálaszTörlés
  31. 15:28, 16:58! Elnézést, valóban rosszul írtam az időpontot. 18:26 helyett 18:46 a helyes. A lényegen azonban midez semmit nem változtat, csak a hozzátok hasonló értelmezési nehézségekkel küzdő tuskóknak okozhatott gondot.

    VálaszTörlés
  32. Nekem van értelmezési nehézségem?
    Akkor, újra emlékeztetnélek a 9:02- kor keletkezett bejegyzés általad történt értelmezésére.
    Bár a lényegen valóban nem változtat, tényleg sötét vagy.

    VálaszTörlés
  33. Te nagyon "idióta"! Igen, neked van!

    VálaszTörlés
  34. Oké!
    Kérem a következőt!

    VálaszTörlés
  35. A tanárbácsi anyukájának van fűtése?

    VálaszTörlés
  36. Ez a helyzet ne mfog változni a politikusok 99% saját zsebre hajt...Mikor meg mutatják őket ásitozva gyűléseken, egyik újságot olvas a másik meg alszik és így tovább...hát az katasztrófa!

    VálaszTörlés