A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. október 1., szombat

Demonstratíve ismét tüntetnek a rendvédelmisek ( - jogos-jogtalan, jobbszél)

A tüntető rendőrök békésen baktattak a Parlament irányába. Időnként eldobtak egy kézigránátot vagy felgyújtották a parkoló autókat, amiket a kihívott tűzoltókkal közösen körbeálltak, és kacagva figyelték ezt a kis gyerekcsínyt. Egy harmincnyolc éves, rokkantnyugdíjasként leszerelt ex-törzsőrmester vállról indítható rakétát kapott elő, és kilőtte vele a budai vár kupoláját. A sikeres találatot ováció kísérte. A szakszervezeti vezető a menet élén rosszallóan fordult hátra:
– Azt ígértük, megtartjuk a demonstráció békés jellegét. Félek, ha túlzottan elszabadulnak az indulatok, már nem leszek ura a helyzetnek.
– Mi nyugodtak vagyunk, de szerzett jog, az szerzett jog! – kiabáltak a felvonulók felháborodva, és hirtelen tizenhét Molotov-koktélt dobtak az Alkotmány utca házaira.
– Aztán majd jönnek a vágóképek a fideszes híradóban, hogy randalírozunk… - csóválta a fejét egy résztvevő.
– Semmi hézag! Most sincs rajtunk azonosító szám. Emlékszel, mint 2006-ban! Én három szemet lőttem ki, a Jocó csak kettőt. De neki sikerült elvernie egy országgyűlési képviselőt. Igaz, Jocó?
– Az volt még csak a móka. Mennyit röhögtünk utána…
– Most meg van pofájuk elvenni a nyugdíjamat. Csoda, ha ingerült leszek? – kérdezte egy bajuszos rendőr, és véletlenül a viperájával a bokájára ütött egy járókelőnek, aki összeesett. – Mit találtál, fülkeforradalmár? – vigyorgott rá.
– Én igazán higgadt, elemző típusú szakszervezeti vezető vagyok – nyilatkozott az ATV-nek a sor elején az egyik szervező –, de itt a kormány diktatórikus törekvéseinek olyan elburjánzása fenyeget, hogy már magam is hezitálok, őrizzük-e továbbra is a felvonulás békés jellegét. Rajtunk akar bosszút állni az Orbán a sikertelen politikája miatt. Pedig nem egyszerű öt-hat, nemzeti zászlóval felfegyverkezett tüntetőt ártalmatlanná tenni, elvette minden időnket, csoda, hogy a tolvajokra, rablókra kevesebb energia jutott? Most meg kénytelenek vagyunk munka helyett megint demonstrálni. Nehéz a rendőr élete!
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése