A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. október 2., vasárnap

Itt az új őrület: eladósodni forintban ( - csárdahír)


Főleg Svájcban és Németországban egyre több szegényebb fiatal űzi ezt az új extrém sportot. A pszichológusok szerint csak átmeneti a hóbort.


A kevésbé tehetős szülők gyerekei magyar forint alapú, több hónap lejáratú hitelből szórakoztató elektronikai cikkeket, autókat és motorokat vesznek, majd elkezdik visszafizetni a részleteket. "Nem félünk attól, hogy még nagyobb tömegek elkezdnék ezt, ugyanis a törlesztőrészletek minden hónapban feleződnek, és volt már olyan, hogy az utolsó részletet a bank volt kénytelen fizetni az adósnak" - meséli Eberhard Stockhauser analitikus-közgazdász.

Bármennyire is optimista az előrejelzés, a közösségi oldalak még televannak a jachtok és sportautók mellett fotózkodó szegény sorsú svájci fiatalokkal akik az "Ezt forinthitelből vettem" felirattal taggelik a képeiket. Egyre többen közülük klinikákra kerülnek, ugyanis bármit csinálnak, nem tudnak eladósodni és képtelenek mit kezdeni a megvett dolgokkal. De folyamatosan hajtja őket az, hogy a talán a következő vásárlással sikerül elmondani barátaiknak, hogy tönkre tette őket a hitel.
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése