A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. október 10., hétfő

Kinába készül a Szűcs? ( - kínjában ásványvízet vásárol a mi elnökünk)

Az együttműködési lehetőségek bővítéséről tárgyalt a Pest Megyei Közgyűlés elnöke a kínai partnerrel a Megyeházán.

Kínai delegáció a Megyeházán
Az ásványvizeket biztos a sajátjából vásárolta a mi Lajosunk ( - ezt nyilatkozta)
A kínai delegációt Xiang Zongxi, a Kínai Népi Tanácsadó Gyűlés Ningxia Hui Autonóm Területi Bizottságának elnöke vezette. A megbeszélésen szó esett Pest megye gazdasági és szociális helyzetéről és az együttműködési lehetőségek bővítéséről.
A hui nemzetiség lakta észak-kínai autonóm terület 66.000 km2 alapterületű, lakosainak száma 6,3 millió, fővárosa Yinchuan.  Ningxia adminisztratív önállóságot 1928-ban kapott és a népesség egyharmadát alkotó hui nemzetiség révén 1958-ban autonóm területté nyilvánították. A Közép-Ázsiából karavánjaikat Kínába vezető és később Kínába kivándorló iszlámkereskedők, telepek leszármazottjainak tartják a huikat.

Dinamikusan fejlődő mezőgazdasággal és iparral rendelkezik, különösen élelmiszer-, textil- és vegyipara jelentős. A Yinchuani Fejlesztési Övezet gazdasági, tudományos és kulturális potenciálja révén különleges szerepet játszik a nemzetközi csere és együttműködés területén, lehetőséget kínálva a kölcsönös befektetésekre, vegyes vállalatok alapítására, technológiai- és tudástranszferre, különösen a mezőgazdaság, ipar és szolgáltatások terén.

Kormányzósága 2004 tavaszán jelezte, hogy szeretnének együttműködést kialakítani Pest megyével. Júniusban Budapesten aláírásra került a megállapodás. E látogatás alkalmából együttműködési memorandumot írt alá a Szent István Egyetem rektora és Ningxiai Egyetem Agrártudományi Főiskolájának főigazgatója is.
2005-ben közös Együttműködési Fórumot rendeztünk a Megyeházán, melyre Ningxiából 33 fő érkezett, köztük 14 üzletember. A fórum után került sor az üzletemberek találkozójára, magyar részről 19 cég 30 képviselője részvételével.
2005-ben Pest megyei fiatalok egy csoportja kiutazott a Ningxiában szervezett nemzetközi ifjúsági táborba.

2007-ben 30 év alatti, képviselőkből álló csoportot küldött Pest megye a ningxiai nemzetközi ifjúsági fesztiválra.

Legutóbb pedig 2010 novemberében járt a Megyeházán ningxiai delegáció; a küldöttséget dr. Szép Tibor főjegyző fogadta, aki a közgyűlés szerepéről, feladatáról tájékoztatta a kínai partnert.

Menni kéne Lajos
*

4 megjegyzés:

  1. Hmm... Lajcsi, Lajcsi!
    Nem tudom visz-e magával egy-két (vég)kielégített nőivarú munkatársat, vagy ott majd kap egy szelet sárga suncit? Vagy, lehet, hogy a modern kornak megfelelően annyira összemelegedett a földrajztanárral, hogy őt utaztatja?

    VálaszTörlés
  2. Mindig a kisembereken akarnak spórolni. Az álláshalmozó Szűcs, és a hasonszőrű alpolgármesterünk meg tömi a zsebét. A Fideszes szavazók jóvoltából jövőre a képviselőknek havi bruttó 750 ezer forint lehet a fizetésük.

    VálaszTörlés
  3. Megérdemlik.
    Sokat letettek már az asztalra és még többet elvettek onnan.

    VálaszTörlés
  4. Lajos!
    Tényleg itt az idő!
    A viszont nem látásra

    VálaszTörlés