A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. október 13., csütörtök

Népszámlálás ( - általános ismérvek)

Még néhány nap áll rendelkezésére – október 16. éjfélig –, hogy INTERNETEN keresztül (a www.enepszamlalas.hu oldalon) teljesítse népszámlálási adatszolgáltatási kötelezettségét. A számlálóbiztos segítségével azonban papír kérdőíven még október 31-ig is válaszolhat a kérdésekre!

Az internetes kapu október 1-jén 0.00 órakor megnyílt: www.enepszamlalas.hu, és október 16-ig áll rendelkezésre. Itt a lakáskérdőíven szereplő internetes belépési kód és az azonosító beírásával kezdődhet az online válaszadás. A válaszokat az eszmei időpontra (2011. október 1., 0.00 óra) kérjük megadni,. Amennyiben valaki illetéktelenek tekintete elől rejtett módon kíván online válaszolni, választhatja a jelszóval védhető eljárást.  

Lényeges, hogy mindenki maga döntheti, el, hogyan tölti ki a kérdőíveket: elektronikus úton, önkitöltéssel, vagy a számlálóbiztos segítségével – de háztartásonként minden személyre azonos módon. 

A számlálóbiztos feladata az ívek időben való eljuttatása.

Az előttünk álló hétvége az utolsó alkalom arra, hogy létrejöjjön a kapcsolatfelvétel számlálóbiztosok és azok között, akik eddig nem találkoztak a népszámlálási adatszolgáltatói borítékkal. Aki még nem kapta meg ezt a borítékot, amely az internetes válaszadáshoz szükséges kódot is tartalmazza, nagy valószínűséggel számíthat rá, hogy a pihenőnapokon felkeresi a számlálóbiztosa. 

A számlálóbiztos magát a népszámlálási igazolvánnyal igazolja, amelyen szerepel a neve és aláírása, az azonosítószáma, valamint a kártya hátoldalán a település jegyzőjének az aláírása.

A népszámlálási igazolvány kizárólag a számlálóbiztos személyazonosságát igazoló fényképes igazolvánnyal (személyi igazolvány, jogosítvány, útlevél) együtt érvényes.

Amikor a számlálóbiztos becsönget, saját biztonságuk érdekében győződjenek meg róla, vajon igazolványán az a név és sorszám szerepel-e, mint az adatszolgáltatói boríték bal felső sarkán.
*

3 megjegyzés:

  1. Na végre! Valami másolt cikk, ami tárgyilagos. Csak azt tudnám, hogy ezen a blogon eddig miért nem szerepeltek ilyen másolt cikkek, csak uszító, fél(re)magyarázatott tartalmazó, hazug állítások! Blog "gazda"?
    számlálóbiztos

    VálaszTörlés
  2. Sajnos a hivatalban hiába jelentkeztem számlálónak. Számomra nem osztottak munkát.
    A FÉG egykori irodai dolgozónak hoppon maradt része sem kapott feladatot. A sok helyi tanár, aki amúgy is jól keres, meg fű alatt bekerült. Nekünk is jól jött volna az ezzel járó százezres meló. Tehát nem kell itt érzékenykedni számlálóbiztosként, amikor amúgy van panasz elég.

    VálaszTörlés
  3. Most és itt van rá lehetőséged, hogy a hazugnak vélt állításokat cáfold.

    VálaszTörlés