A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. október 2., vasárnap

Egy villamosjegy árából két hetet nyaral egy svájci ( - csárdahír)

A svájci frank árfolyamának megugrása miatt a svájci állampolgárok vagy azok, akik fizetésüket svájci frankban kapják egyre előnyösebb helyzetbe kerülnek.


Tegnap megkaptam a melegétkezési utalványomat és vásároltam belőle egy Michelin-csillagos éttermet Németországban.” - mesélte mosolyogva Günther Hansli, svájci karosszérialakatos lapunknak. A piacok is egyre érzékenyebben reagálnak a magas árfolyam miatt az alpesi mikrofolyamatokra is, például múlt hétfőn 10%-kal csökkent az euró a svájci frankhoz képest, mivel fizetésnap volt egy graubündeni kismutató- és óralap-üzemben.

Sok zürichi döntött úgy, hogy ebben a hónapban inkább gyalog jár munkába, hiszen egy villamosjegy árából két hetet nyaralhatnak Olaszországban, Görögországban pedig akár házat is vehetnek. A svájci jegybankban is egyre nagyobb gondot okoz a frank felvásárlása, mivel gyakran a hazai forgalomba már nem jut a devizából, így kénytelenek frankutalványokat kibocsátani, amiket a későbbiek során be lehet cserélni a postán a fizetőeszközre.
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése