A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. december 1., csütörtök

Értéknövelő beruházás a MÁV javára ( - csendben intézték, hányadék)

Nem volt átadó ünnepség, nem jött Szúcs Lajos, nem mondott beszédet a helyi polgármester és nem volt itt egyetlen tévétársaság sem, hogy megszólaltassa Horváth Tamást. De még a MÁV illetékesei sem tartották arra méltónak az egészet, hogy egy szalaggal, vagy egy védőkorlát felállításával biztosítsák a közpénzből renovált vasúti aluljáró átadását.

A kutya sem foglalkozott vele

Csendben, majd hogy nem fű alatt zajlott minden. Horváth Tamás volt az ötletadó, és a figyelemfelhívó, miszerint a város egyik legfontosabb teendője (a Lakatosház bontása után) a MÁV aluljáró felújítása. Természetesen mindkét eset a városi pénzének felhasználásával történt. A különbség csupán annyi, hogy a Lakatosház önkormányzati tulajdon volt, ezért pusztulásra ítélték, az aluljáró meg a vasúttársaság tulajdona, így érdemesnek tartották arra, hogy a lakossági keretből közel 4 milliót elköltsenek rá. Az, hogy ebből az összegből nem az idegentulajdont, hanem a közösségi tulajdont gyarapítsák, eszükbe sem jutott. 

Semmi sem igaz - hiteltelenség
A megadott határidőt sem tartották. Nem volt meghívó és ünnepség sem. De nem is ez volt a lényeg. Inkább az, hogy erre mit tudnak elszámolni. Az, hogy ezt az összeget értelmesebben, célszerűbben is ellehetett volna szórni, a kutyát sem érdekli. A lényeg, hogy ez valahogy összejött. Ebben most legalább akkora lehetőség rejlett, mint a bontás elszámoltatásában.

Az aluljáró előtti rész már nem fontos- rendezetlen és járdázatlan rakodórész
Igaz, az átadás óta nem foglalkozik már ezzel a önkormányzat, vagy a közterületfelügyelet, de hát ez sem fontos már. Máig egyetlen egyszer sem takarították még ki. A hányás, a vizelet hetek óta ott lapít a mélyben, a fal mentén. Mintha semmi nem változott volna. Talán a festett háttér. Mindez ponton 4 milliós lakossági közteherviseléssel. 

A felírat nem riaszt vissza senkit - tojnak rá
Horváth Tamás, túlfizetett alpolgármester és Bukodi Károly szintén zenész polgármester, valamint Horváth Zoltán megbízott főépítész mind ebben a látták a városi jövőt. Talán ez ihlette őket erre az idegentulajdonú beruházásra. A gyümölcsöző életet és a jó dolog ebben rejlik, nem pedig  egy korabeli vályogház megmentésében. A Lakatosház felújítása helyett inkább a vasút elfuserált földalatti átkelőjébe öltek és temettek több milliót. 

A közel 4 milliós befektetés átadása óta történt. - vizelettel szennyezve
A MÁV tulajdonát képező aluljárót a lakosok alig használják. A közeli talponállóból szoktak csupán ott szükséget intézni. Ezért az összepiszkított közlekedőt a jobb érzésű emberek mindvégig elkerülték. A MÁV nem is foglalkozik a létesítménnyel. 

Hányadék, de máig nincs feltakarítva - már nem fontos
Még a hetvenes években lepasszolta a fenntartását. A jelenlegi városvezetés, meg ahelyett, hogy ezt visszaadta volna a  pályamérnökségnek, inkább átvállalta annak költséges és értelmetlen üzemeltetését, a rendbehozatalát.  Így a forgalmas felszíni átkelést továbbra sem érezték fontosnak. 

Továbbra is a síneket használják, nem mennek le - elválasztó kerítést továbbra sincs

Továbbra sem biztonságos ráadásul túl drága bicikli támasztékért ennyit áldozni
A Székesi utcai átjáró kiépítése továbbra is várat magára. Az Üllői utcai fejlesztést, ahol amúgy is rendekkel nagyobb és balesetveszélyesebb az áthaladás, továbbra is rendezetlen marad. A lakosság pénzéből erre már nem telik. Ezek a dolgok túl egyértelműek és átláthatók.

A forgalmas balesetveszélyes átjáróval sem foglalkozik a hivatal - erre szándék
Hiába éri és érte már ezzel kapcsolatosan számos kritika az önkormányzatot, nem foglalkoznak vele. A  jelenlegi vezetés  sajátos szemszögéből nem válik láthatóvá a valós társadalmi probléma. 

Itt is az aluljárót megkerülve, a sineket használják az átkelésnél - akadály, kerítés az nincs

Bukodi Károly polgármester az Ócsai Kisbíró 10. számában erre hivatkozott a felújítással járó kiköltekezés kapcsán:   
"A gyalogosaluljáró 12729/1964 szám alatt kiadott közigazgatási bejárási határozata alapján a gyalogosaluljáró és lépcsők világításáról, takarításáról és az aluljáró járófelületének fenntartásáról - beleértve a hozzá csatlakozó lejáró lépcsőket és gyalogjárókat is - a Községi Tanács tartozik gondoskodni".  

A Bukodi-féle gondoskodás csak 3,6 milliós üzlet erejéig volt érvényes - a napitakarításra nem vonatkozik (hányadék)

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése