A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. október 3., hétfő

Balesetet szenvedett a jelentős késésben levő ócsai járat ( - polgármesteri nem törödömség)

Ma délután 14 óra 20 perc magasságában az Ócsáról 12:20-kor induló 2523/10 járatszámú Volánbusz, Budapest külterületén balesetet szenvedett.

A baleset következtében a buszon tartózkodó utasok közül 4 fő utas és a buszgépjármű-vezetője sérült meg.
A beleset bekövetkeztének kiváltó oka, hogy az M 0 autóúton korábban ismét baleset volt. Ezért a forgalom visszatorlódott. Az autósok többsége ilyenkor szabadulva a halálútnak is tartott nullástól, Dunaharaszti, vagy Alsónémedi, - Ócsa irányába kerülnek. Ez a kerülés hatással van Ócsa ki-, és bemenő forgalmára. Így nem ritka a torlódás, vagy a dugó az M 5 autópálya és Budapest-Soroksár irányába. 

A ma fél egy előtt induló Volán járat is ebben a dugóban araszolt még délután fél 3 előtt, amikor egy, az autóútról menekülő, balra nagy ívben kikanyarodó teherautó belevágódott a menetrend szerinti járatába. Az ütközés a busz bal elejét leamortizálva, közel másfél - két métert lökött rajta oldalirányba. A becsapódás következtében a buszon tartózkodók közül négy személy szorult orvosi ellátásra. Őket elsősegélyben a kiérkező mentőhelikopter személyzete látta el, majd mentővel a Merényi Gusztáv kórházba szállították. Mindegyikük ócsai lakos.  A kivizsgálások után a sérültek az este folyamán hagyhatták el az egészségügyi intézményt.  Első megállapítás szerint, mindegyikük 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A késésben levő Volán járaton a baleset idején már csak páran tartózkodtak, mert a dugók következtében jelentős késéssel közlekedő buszról az utasok többsége már leszállt. Ezek közül többeket a szemből érkező ellenjárat visszahozta szállította Ócsára. Ők feladták a bejutás. Nekik szerencséjük volt, ahogy azoknak is, akik szintén korábban leszálltak a járatról és gyalogosan folytatták az útjukat a város felé. Pusztán a busz mellett kitartó maradék utassal történt a baj.  Ezért is volt kevés sérült.

A bekövetkezett baleset azonban több dologra ismét fényt vetít.  
- Mint jelen esetben is jól látszik, Ócsáról a közösségi közlekedéssel a fővárosba jutás nem egyszerű. 
- A buszjáratok legalább annyira pontatlanok, mint a vasút. Rendszeresek a késések és a menetrendi idők be nem tartása. Ezáltal Ócsáról roppant neméz megbízhatóan, és pontosan a munkahelyekre eljutni.
- A pontatlanság okán már több lakossági panasz és megkeresés történt, kérve az önkormányzat és a polgármester segítségét. Ezekben a segélykérésekben a kiszámíthatóbb, pontosabb és gyakoribb járatokat, valamint a gyorsabb eljutást kérték. 
- A polgármester (Bukodi Károly) azonban ezeket a megkereséseket mindig visszautasította, mondván, hogy a közösségi közlekedés szerinte megfelelő és jó. Bukodi Károly kijelentése azonban megalapozatlan, hiszen soha nem járt utána ezeknek. Saját bevallása szerint sem ismeri a menetrendet és nincs tudomása a pontatlanságról sem. Ő maga hosszú évek óta gépkocsival közlekedik, így nem érintet az egészben.
- A mai baleset bekövetkezte és annak időpontja, valamint a balesetes járat száma tényszerűen megörökítette és emlékezetessé tette, hogy a 25 km-re levő fővárosba jutás busszal is több mint egy órát is kitesz.  Ez minden, csak nem elfogadható. Vagyis nem normális. Aki pedig ennek ellenkezőjét állítja, az sem lehet az. 
- Bukodi Károly azonban minderről nem kíván tudomást venni. Minden eddigi ezzel kapcsolatos felvetést lesöpört az asztalról. Legutóbb az alsópakonyi lakótelep létesítése kapcsán összehívott lakossági fórumon kifogásolták ezt, de a polgármester akkor is elutasította a járatbővítést és a rövidebb útvonalon való közlekedtetést.
- Mindebből jól látható, hogy Bukodi Károly nem képviseli a lakosság érdekeit a közlekedés vonatkozásában sem. Nem kíván tárgyalni a közlekedési szolgáltatókkal, hogy a járatok eljutási sebességén javítson, hogy a késéseket megszüntesse, vagy hogy új irányban egy biztonságosabb vonalon, gyorsjáratú buszokat közlekedtessen a Volán.
- Sajnos a mai baleset ismét rámutat arra, hogy Ócsa városvezetése nem a lakosság érdekeit szolgálja, hogy az itt élő polgárokat csak másodrangú kiszolgáltatottnak tekinti. Vagyis a polgármestert nem érdekli, és nem foglalkoztatja a városban élők sorsa.

Mi ehhez csupán annyit fűznénk hozzá, hogy jobbulást kívánunk a balesetet szenvedő honfitársainknak.
*

11 megjegyzés:

  1. Ezt a chipses bohócot,csak a havi felmarkolható apanázs érdekli.
    Igénytelen és nevetséges kerti törpe.

    VálaszTörlés
  2. Elég szomorú, hogy a polgármester úr, nem foglalkozik a városlakók problémáival. Mióta elvégezte a kereskedő iskolát, és elhelyezkedett területi képviselőnek, azóta autóval közlekedik, és lenézi a tömegközlekedőket. Ezért a nemtörődömség. Kár volt ennyire felemelni, mert ebből a magasságból már nem látja meg a régi cimborát, meg az egyszerű embert. A pénz és a pártpolitika befolyásolja. Majd ha kikopik az önkormányzatból, akkor talán vissza vedlik régi önmagába.

    VálaszTörlés
  3. Szia 17:47!
    Lehet, hogy igazad van? Akkor még 3 évig ütközhetnek a buszok, de ha megnyeri a 2014-es választásokat te is vegyél inkább autót.

    VálaszTörlés
  4. Csak az itt élőkön múlik,hogy ez a garnitúra eltakarodjon még a hivatal környékéről is.

    VálaszTörlés
  5. Nem egészen értek egyet az előttem szólóval, mert ezt a garnitúrát nem a nép választotta. Nem a véletlen műve volt, hogy csupán egy később érkező szavazóhelyi cédulák összeszámolása és beérkezése után kerültek nyerő pozícióba a most élen járók.

    VálaszTörlés
  6. Miért nem jelented fel Őket választási csalásért?

    VálaszTörlés
  7. Majd ha végeztek a gyurcsótánnyal.
    A következők ezek lesznek. Keller már jegyzetel.

    VálaszTörlés
  8. Nem kizárt a történet. Legalább is ezekről elhiszem. Összefogott a csipet csapat, hogy okos Károlyból papíron polgi mester legyen. Ennyi pénzért tartja a hátát és a száját is. Már most mosolygok a három mákvirágon, mert azt hiszik nem lesz bukta és mindent "okosan" csinálnak.
    Fiúk, én körbe néznék a saját házam táján:))

    VálaszTörlés
  9. Minden szép és jó de mi mikor kapunk egy járható útburkolatot? Vagy meg kell várnunk, hogy újra felszedjétek a térköveket és talán abból jut nekik/nekünk is?!...

    VálaszTörlés
  10. Jaj Tamáska!
    Nekem nem szükséges, de mondom, hogy már előre mosolygok rajtatok:))
    A mai világ csodálatos technikai vívmányai...:))

    VálaszTörlés