A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. október 9., vasárnap

Négymilliárdos adósság "Lajos" megyében ( - a NAV jelzálogot jegyeztetett be, de az ócsai ingatlan "tiszta" marad)

Egyelőre három ingatlanjától kénytelen megválni a Pest megyei önkormányzat, hogy törleszthesse négymilliárd forintos adósságát. További két ingatlanjára pedig jelzálogot jegyeztetett be a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) - tudatta a megyeháza sajtófőnöke.

 

Ambrus András elmondta, hogy Pest megye pénzügyi helyzete tavasz óta nem változott: továbbra is 4 milliárd forintnyi adósságot kellene törlesztenie, de folyamatosan csökkenő bevételeikből még 56 intézményük fenntartására is alig futja (legnagyobb hitelezőként a közétkeztetést végző HunGast Kft. húsvét előtt éppen a jelentős tartozás miatt állította le a főzést a megye több középiskolájában, illetve szociális intézményében; a szerződésbontásról jelenleg is folynak a tárgyalások).
   
A megyei közgyűlés döntése értelmében az intézményi kiadások erőteljes visszafogásával (például feladatok összevonásával), a kihasználatlan ingatlanok eladásával, valamint központi források megszerzésével próbálnak takarékoskodni, illetve pénzt szerezni - tette hozzá a sajtófőnök, hangsúlyozva: a közgyűlési tagok közül továbbra is csak a főállásúak jutnak hozzá havi járandóságukhoz, a többiek nem.
   
A megye 2,5 milliárd forintra nyújtott be igényt az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe került önkormányzatok számára kiírt pályázaton, de a döntés egyre csak húzódik (eddig csupán kétszer 180 milliós visszafizetendő bértámogatáshoz sikerült hozzájutni), ezért a nagyobb értékű, kihasználatlan ingatlanjaitól igyekszik gyorsan megszabadulni a megyeháza - magyarázta Ambrus András.
   
A volt Rókus kórház fővárosi, Tárogató úti ingatlan-együttesét, amelynek becsült értéke 800 millió-1 milliárd forint között van, évek óta hiába hirdetik, pályáztatják, ezért a közgyűlés legutóbbi ülésén döntött a 221 négyzetméteres tóalmási és a 326 négyzetméteres ráckevei ingatlan eladásáról is. Az előbbi körülbelül 14, az utóbbi 20 milliót érhet.
   
Két további épületre jelzálogot jegyeztetett be a NAV a megyei önkormányzat  191 millió forintot meghaladó adótartozása miatt (mely kiegészül a június 20-ai adóbevallásban szereplő újabb tétellel): az önkormányzat több mint 2 ezer négyzetméteres fonyódi üdülőjére és egy 900 négyzetméteres budapesti, Építész utcai ingatlanra(a megyei katasztrófavédelem volt irodáira. A két ingatlan becsült összértéke körülbelül 260 millió forint - közölte az önkormányzat sajtófőnöke.

Bohács Zsolt és Szűcs Lajos nagy csatában nyert a zenészduó Szikora Róbert és Kiss Zoltán Zéró ellen

Szűcs Lajos többszörös elnök (mint látható) azonban nem érintett a megszorításokban. Fizetését, munkába járását, költségtérítését, autóját és lakhatását, de még elnökségeit sem veszélyezteti semmi. Sőt, még újabb kölcsönök felvétele sem jelent akadályt számára, nem úgy mint más földi halandónak, hiszen ő-szentsége nem fog a devizahitelesek alsópakonyi lakótelepén sínylődni, mert a kormány januárban konszolidálja, vagyis kifizeti a hiányosságokat. Így már lassan csak arra kell összpontosítania, hogy az elmaradt juttatásokat hogyan vegyék fel az érintettek és a koalícióban levők.  (Erről persze a szóvivő, de a mi Lajosunk sem beszél.)

4 megjegyzés:

  1. Teniszezni meg a zavarosban pecázni, ezen túl semmi érdemi nem telik tőle.

    VálaszTörlés
  2. Ez egy szereplési vágyban szenvedő bájgúnár.
    Feltörekedett, de intelligenciát már nem tudott vásárolni magának, mert az távol áll tőle.
    Érdemit sem tud nyújtani képességbeli hiányai miatt.
    Ennyi telik tőle.
    Tipikus eset.

    VálaszTörlés
  3. Miből lesz a cserebogár?
    Parasztgyerekből.

    VálaszTörlés
  4. Én meg azt gondoltam, hogy kis szűcsből.

    VálaszTörlés