A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. október 19., szerda

Nincsenek csodák - Tudtad? ( - 20 éve polgárőrként tevékenykedik)

Tudtad, hogy kisvárosunk prominens személye, Szűcs Lajos polihisztor, polgárőr, védi és biztosítja mindennapjaid nyugalmát?
Szűcs Lajos, Pest megye és a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke, maga is 20 éve polgárőrként tevékenykedik.

  
- 20 éve Ön is megalapította a Szövetség Ócsáért Faluvédő Egyesületet. Polgárőrként első kézből láthatja, hogy mi változott a polgárőrség megalakulása óta a településen?

- A kezdeti nagy lendületből a nagyon kirívó emberek, akik ebből bármiféle előnyt szerettek volna kovácsolni, azokat a polgárőrök kivetették maguk közül. Fontos változás még, hogy az emberek elfogadták, sőt, még meg is köszönik, ha a polgárőrök tevékenykednek valahol.  A település rendezvényein folyamatosan jelen vagyunk, de volt már rá példa, hogy kisebb, családi ünnepségeken is kérték a segítségünket.
Amikor megalakult az Országos Polgárőr Szövetség, az már egy következmény volt, hiszen sok helyi kis szerveződés jött létre, amelynek a kezdeti célja csupán az volt, hogy megpróbáljuk megvédeni magunkat. Az elmúlt 20 évben igen nagy fejlődésen ment keresztül a polgárőrség, hiszen törvényileg is rendezték a helyzetét. Eleinte minket sem néztek jó szemmel a rendőrök, külön harcot kellett vívni azért, hogy elfogadjuk egymást. Ma pedig már eljutottunk odáig, hogy közös járőrözés és közös feladatellátás is van. Mégis a legfontosabb kiemelendő talán az, hogy a polgárőrök mindenhol a saját szabadidejükből, önkéntesen, mindenféle anyagi ellenszolgáltatás nélkül végzik ezt a tevékenységet. A mai politikai helyzettől eltérően egyik társadalmi csoportot sem félemlítik meg, hanem mindenben segítik. Azért járőröznek, hogy megvédjék az embereket és a településük értékeit.

Most nyugodjon meg minden helybéli, hiszen jó kezekben van. 
Még az is lehet, hogy egy hideg sötét, ócsai estén Szűcs Lajossal futhatunk össze, aki éppen a polgárokért áll őrségben. Ez aztán a biztonság.
*

13 megjegyzés:

  1. Nekem sántít ez a történet. Nehezen tudom a Szűcsről elképzelni, hogy mindenféle anyagi ellenszolgáltatás nélkül végzi ezt a tevékenységet.
    A Veresegyházi asszonykórusnak egyébként nem tagja az ürge?
    Lassan, már csak az hiányzik a repertoárból.

    VálaszTörlés
  2. Valaki még tudja követni,hogy hol tevékenykedik?

    VálaszTörlés
  3. Össze kéne kötni kötni őket és kivesszőzni a városból.

    VálaszTörlés
  4. és még örülhetne hogy ennyivel megúszta

    VálaszTörlés
  5. Nézem, csak nézem azt a buflák, mongoloid idióta fejét, és azon tűnődöm mért büntet bennünket ennyire a sors vele?! Jobbat érdemelne a falu is, meg a környék is. Lehet, hogy amilyen a király olyan a nép, vagy amilyen a nép olyan a király?

    VálaszTörlés
  6. Ennyi szarházit.

    VálaszTörlés
  7. Az elnök úr oda is csak feliratkozott, (választásoknál jól jött, hogy elmondhatta, lám ő még itt is tevékenykedik.) de soha nem tett semmit. Lehet, hogy így jobban jártak a polgárőrök.
    Azt hiszem sokkal jobban jártunk volna mi is, ha egyáltalán Ócsa meg sem ismeri a nevét, mert ennek a településnek, nyomon követhetően csak ártott, kárára volt.

    VálaszTörlés
  8. Vajon még meddig engedi ez a kormány, ezt a lelketlen, gátlástalan pusztítást.

    VálaszTörlés
  9. Nem csodálkozom, hogy nem számít a megye vezetésének, az iskolákban történő pusztítás, amikor a Városházán a felújított kis könyvtárszerű teremben, a polcokon, "könyvmintájú dobozok" voltak a könyvespolcon, könyvek helyett.

    VálaszTörlés
  10. 20:30
    Kikre gondolsz?

    VálaszTörlés
  11. Válasz az ennyi szarházi hozzászóláshoz.
    http://www.femina.hu/hirhatter/kepviselok_ber_lazar_masodik

    VálaszTörlés
  12. Szerintem ő rájuk gondolt

    VálaszTörlés
  13. Közben az elnök "Úr" az egyetlen aki felveszi a milliós javadalmazását.

    VálaszTörlés