A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. október 18., kedd

Katasztrofális helyzetben a megyei gyermekotthonok és iskolák ( - Szűcs köszöni jól van, de nem tudja ki a felelős)

Ma ismét hidegrekordok dőltek meg az ország területén. Mégsem történt változás Pest megye  18 közoktatási intézményében a fűtést illetően. Továbbra sincs megoldva október közepén a hideg tantermek fűtése. Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Hivatal lapít az ügyben, akár a felelős elnök, Szűcs Lajos.  

A jobb érzésű politikusok, polgármesterek felháborodással értesültek arról, hogy Pest megye több oktatási intézményében hónapok óta nincs fűtés, a bentlakásos intézményekben pedig meleg víz.

Kabátban kell ülniük egész nap, a kollégiumokban pedig még a lányok is hideg vízben kénytelenek  mosakodni, avagy fürdeni! Az önellátás nehéz, a gondoskodás, meg a megye feladata. Az elnök mégis cserben hagyta őket.


Egyes országgyűlési képviselők szerint ilyenekkel akarják bizonyítani kormányzati szintről, hogy miért lenne fontos az intézményesített államosítás, amihez Szűcs egy ideálisan érzéketlen politikai partner a Fidesz oldalán, de ez az egész eljárás többek szerint sem más, mint egyszerű vagyonelkobzás. 
Azonban a helyi önkormányzatokban is megvannak ehhez a sajátos társpartnerek. (Lásd Horváth és társai.) Most ezek az emberek a legkiszolgáltatottabbakon, a gyerekeken demonstrálnak.

Ezért a Jobbik felszólítja a szülőket és szervezeteket, hogy tegyenek feljelentéseket. Ezekben a szülőket a Jobbik mindenben támogatja, mivel a mozgalom szerint ez a kiskorúak veszélyeztetése. 

Vajon Szűcs Lajos, a Pest megyei közgyűlés elnöke is hidegben dolgozik, fürdik?

Nem úgy tűnik, hogy hideg lenne az irodában, és hogy fázna a megyei elnök.
Fel kívánják hívni az országos közvélemény figyelmét arra, hogy Pest megyében nagy baj van, hagyján hogy nincs a gyermekeknek családjuk, még az állam is cserbenhagyja őket, mert az intézményekben nincs rendes közműszolgáltatás. Mi lenne ha a büntetésvégrehajtási intézményekben lenne ez a helyzet? - tette fel a kérdést Csanádi Gábor, majd meg is válaszolta: - hatalmas, parlamentig érő felháborodás, de ebben az esetben nincs ilyenről szó.

Nem elég az ígéret, amit Szűcs Lajos tett, hogy a magyar állam átveszi az irányítást a télre - folytatta-, mert addig akár a gyerekek meg is fagyhatnak. A Jobbik Pest megyei frakciója augusztusban felterjesztési joggal élve elfogadtatta a közgyűléssel, hogy a kormány konszolidálja a megyét, de csak a vagyonmegállapodást írták alá. Ez nem konszolidáció, hanem vagyonfelélés - mutatott rá Csanádi Gábor. Szeptember másodikán büntetőfeljelentést tettek hűtlen kezelés, és kiskorú veszélyeztetése miatt. A politikus szerint elő kell keríteni a felelősöket, akik ebbe a helyzetbe manőverezték a megyét.


Sajnálatos azonban, hogy a településeken élők nem állnak ki gyermekeik jogaiért, nem emelnek szót a hidegbe kényszerített gyerekekért, és nem védik azok érdekeit azáltal, hogy még panaszt sem tesznek a helyi önkormányzatok jegyzőinél, vagy magában az iskolában, az igazgatóságon.  

Ma a 18 intézményből csak 3-ban tartottak rendkívüli szünetet.  15 helyen még mindig több ezren fáznak. iskolába járni azonban kötelező. Érdeklődve várjuk az állami szervek (ÁNTSZ) közbelépést.
*

3 megjegyzés:

  1. Köszönjük lajoska!
    Anyádnak fázik-e a picsája?

    Köszönjük viktor, köszönjük fidesz!

    Nem húznátok az anyátok picsájába?

    VálaszTörlés
  2. Kinek is az embere Szücs Lajos?...nem a FIDESZÉ?

    VálaszTörlés
  3. De, elvitte magát nyaralni, miközben ez a krízishelyzet volt.

    VálaszTörlés