A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. október 15., szombat

Ismét hazudtak Szűcsék, de bezzeg most nincs szociális vészhelyzet ( - fűtésről beszéltek, miközben fagyoskodtak a gyerekek)

Pest megye: lesz fűtés a középiskolákban - ígérték szeptemberben


A Pest megyei Önkormányzat fenntartásában működő középiskolákban lesz fűtés a szezon kezdetére - közölte a hivatal szóvivője, miután a sajtóban megjelent, hogy több intézmény is adós a számlák kifizetésével. Az önkormányzat több szolgáltatónak is tartozik. 

Ambrus András, a Pest megyei önkormányzat szóvivője az InfoRádió megkeresésére megerősítette, hogy a hivatal fenntartásában működő középiskolákban lesz fűtés a szezon kezdetére.
Ambrus András arról is beszélt, hogy több megyei fenntartású intézményben kikapcsolták a telefont, néhol az internetet is.

Szűcs Lajos a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének elnökeként már január óta részt vesz az új önkormányzati törvény előkészítésében, és reményei szerint 2012 januárjától a megyei intézmények átkerülnek az állam fenntartásába. Úgy véli, hogy ez lehet az egyetlen megoldás a kialakult helyzetre.
A 19 megyében összesen mintegy 740 megyei fenntartású intézmény működtetését veheti át az állam a kormányhivatalokon keresztül. Ha a kormány valóban szanálja a megyéket, akkor a becslések szerint nagyjából 120-160 milliárdos adósságállományt vállal át.

Nekünk ásványvízre és kávéra sem telik  - "a múlt bűnei miatt ment tönkre a megye"én itt se voltam

Októberben, fűtés nélküli iskolában tanultak


Ócsán ma mínusz 4 fokra ébredtek az itt élők. Szűcs Lajos kisbirtokos is, ha az estét nem egy testvérvárosi szállodában, vagy a távoli keleten, esetleg Kínában töltötte.  Gyömrőn sem lehetett sokkal melegebb. Az viszont biztos, hogy Szűcs Lajos a megye nehéz helyzete ellenére napjában egyszer legalább melegvízben mosakodhat. Persze nincsenek így ezzel azok az ellátása alatt levő gyerekek, akik Gyömrőn a szociális célokra igénybe vett, volt grófi kastélyban kénytelenek elviselni a megyei elnök gondoskodását. Nekik bizony nem jutott a melegségből. Az ígéretek ellenére ott fáztak, mert őket nem kerülték el a negatívok.

A megyei önkormányzat tartozása miatt fűtés és melegvíz nélkül maradtak egy gyömrői iskola diákjai. A polgármester úgy tudja, a megyeháza egy körlevélben hírzárlatra kötelezte az intézményvezetőket. (Ez Ócsán sem ismeretlen, csak itt telefonon, szóban utasítják a fejesek a hivatalból az intézményvezetőket.)

A Teleki Kastélyban működő általános iskolában fűtetlen tantermekben tanultak a gyömrői diákok. Az intézményben májusban kikapcsolták a gázt, mivel az intézmény fenntartója, Pest Megye Önkormányzata nem fizette a gázszámlát. (Ahogy az étkeztetést, a szociális ellátásra szorulókat se.)

Gyenes Levente (Gyömrő 2000 Kör) tájékoztatása szerint az egyik szülő jelzéséből szereztek tudomást arról, hogy hidegek a radiátorok az intézményben, ahol – úgyis mint a helyi polgárvédelmi szolgálat parancsnoka – azonnali bejárást tartott a szervezet tagjaival. A tantermekben és a kollégiumi szobákban napközben 15–19, míg a folyosókon csupán 13 fokot mértek – tette hozzá a polgármester.
Az épületekben meleg víz sincs. A gyerekek elmondása szerint éjjel még hidegebb van, és csupán lavórban, hideg vízzel tudnak
mosakodni. A súlyos helyzet 174 tanulót érint, akik közül 50 kollégista. (Ez  most bezzeg nem szociális vészhelyzet.)

A polgármester úgy tudja, a megyeháza egy körlevélben hírzárlatra kötelezte az intézményvezetőket.

Kabátban fagyoskodva az iskolában - ez nem vészhelyzet (bezzeg Szűcs megkapja a pénzét)
Szűcs Lajos helyett ismét csupán Ambrus András, a megyeháza sajtófőnöke magyarázkodik, aki elmondta: nincs érdemi információja arról, hogy milyen módon és mikor gondoskodnak a gyömrői intézmény gázszolgáltatásának visszaállításáról, de tárgyalásban állnak a Tigázzal. 
Hozzátette: nem tud olyan körlevélről, amely hírzárlatra kötelezné az intézményvezetőket.

Pest megye összesen 130 millió forinttal tartozik több gázszolgáltatónak, az adósság több mint egy tucat iskolát is érint – tette hozzá a sajtófőnök, aki szerint megnyugtató megoldást az intézmények átadás-átvétele hozhat.

Addig is hiteletekből próbálják tömködni a süllyedő zászlóshajó egyre táguló lékeit.
 
A katasztrofális helyzetbe sodort Pest megyei gyermekotthonok és iskolák kapcsán a kormánypárton kívüliek és a szülők is felháborodtak. Többek számára máig érthetetlen, hogy Szűcs Lajos még zavartalanul élvezi a párt és politikustársai bizalmát. Kész csoda, hogy ócsai ingatlana előtt még nem tüntettek az éhen-, s fagyban tartottak hozzátartozói, az uniós humanitárius mozgalmak.
Még szerencse, hogy ez csupán a magyarokkal esett meg, mert különben itt lenne a CNN és BBC.

18 megjegyzés:

  1. Most biztosan megint hazudsz, lejáratod az elnökök elnökét a megyét és fals információkat közölsz.
    A gyerekek valójában statiszták a Szűcs sem valós személy és ez az egész a te agyad szüleménye.

    Már értem, miért nem illeszkedsz be ebbe a remek közösségbe te gyütment.

    VálaszTörlés
  2. Szűcs jólétben él, és virul, míg az iskolákban hol a tankönyvre nem jut, hol ebédre nincs pénz, máskor meg a fűtés számlát viszi el a Lajos megélhetése.
    Ahhoz, hogy Szűcs a megszokott magas színvonalon élhesse mindennapjaiban, az iskolák, a gyerekekkel hozatnak áldozatot. A megye alá tartozó ellátottak ezért hol éhezéssel, hol pedig a fagyoskodással vezekelnek.
    Szűcs Lajos nagyon elfoglalt ember. Több szövetség elnökeként nem képes ellátni megyei tisztségét. Nem is foglalkozik vele. Ezért rendre dőlnek ki a csontvázak a hivatali szekrényéből.
    Ideje lenne valóban Kínába mennie, mert ott cselekedeteit legalább megfelelően honorálnák.

    VálaszTörlés
  3. Miért két hozzászólásban írtad ezt a baromságot? Nagyon átlátható! Azt hiszed, ettől hihetőbb ez a komcsi duma?

    VálaszTörlés
  4. Ha valaki szóvá teszi, hogy nem jól mennek a dolgok, netán a gyerekeknek az étkeztetése nincs rendben, fáznak, mert nincs kifizetve a számla és így nincs fűtés, kérdezem, ez miért "komcsi" duma?
    Miért van az, hogy halljuk, látjuk, tapasztaljuk a sok törvénytelen és embertelen dolgot, mégis leragadunk annál, hogy ez csak a "komcsik" bűne?
    Amikor a felelősök megvannak, látszanak és tudjuk, hogy most a Fidesz van hatalmon, akkor miért tereljük mindig másra a szót? A "komcsik" közül aki bűnös, azt megfogja találni a jelenlegi hatalom és nyilván utol fogja érni a törvény.

    VálaszTörlés
  5. Azért találtatik komcsi dumának, mert Viktor királyságban erről nem helyes beszélni. Fej a homokban és a probléma megoldva.
    Aki nem áll be a sorba és nem bólogat az csak egy komcsi lehet.
    Eközben audit lizingelünk havi százezrekért, lézerblokkolóval, mert a választók állítólag ezt akarták (lásd Lázár)
    De lehet ez is a mocsok komcsik akciója volt, hogy jól lejárassák.
    Mostanában, csak az olyan bugyuta szöveg az elfogadott, hogy az idei évet a megfontoltság és az óvatosság jellemzi. Meg, hogy merjünk nagyot álmodni.
    Ezek sem különbek az elődeiknél.
    Megy a duma a szerencsétlenkedés, eközben ők köszönik, jól elvannak.

    VálaszTörlés
  6. Gondolod, hogy a "komcsizás" az előbbre visz bár miben is. Szerintem nem. Addig, amíg ily módon próbálunk meg megnevezni felelősöket, szerintem nem is fogunk előbbre jutni soha sem. Mindig csak általánosságban beszélünk, különböző jelzőkkel illetve embercsoportokat, szerintem csak a gyűlöletet táplálja és nem visz előbbre.
    Ettől nem lesz fűtés az intézményekben, nem lesz étel a diákoknak és az otthonokba kényszerült embereknek.

    VálaszTörlés
  7. Az nem is érdekli őket. A lényeg a saját vagyon gyarapításán van.
    Nem is kell messzire tekinteni ez ügyben.
    Helyben is megtalálhatóak ezek az együtt érző emberek.
    Kapzsi, pitiáner, a hatalomhoz minden áron ragaszkodó azzal visszaélő egyének.
    És, most nem a gyűlölet, hanem a megvetés beszél belőlem.

    VálaszTörlés
  8. Lehet, hogy a jelenlegi hatalomnak éppen ez a ki nem mondott célja, hogy inkább így reagáljunk bizonyos problémákra, mert legalább nem azzal foglalkozik a lakosság, hogy mennyi tragédia, megszorítás és reménytelenség közepette kell élni.
    Miközben ők ebből a sok rosszból, keserűségből nem éreznek semmit, a luxus lakásaikban, a luxus autóikban és luxus utazásaik közepette.

    VálaszTörlés
  9. 22:46
    Sajnos, teljesen igazad van. Ez a szomorú valóság. Remélem nem tart sokáig a "királyságuk", amit hatalomtól ittasan igen keményen és ellentmondást nem tűrve gyakorolnak. Azt, hogy a választásokig, hogyan bírja ki az ország lakossága, csak félve merek rágondolni.

    VálaszTörlés
  10. Körbe lehet nézni, és lehet személyeskedni, hogy ne csak általánosságokról essen szó. Szűcs a megyei elnök többek közt. Semmit nem csinál ingyen. Halmozza az állást és a pénzt. Közben nem foglalkozik a dolgokkal. A megye és intézményeinek pénzét elteniszezte. Az állami kvótát másra fordította. Ezért nem volt pénz tankönyvre. De az ebédbefizetéseket is másra, jórészt a hivatala fenntartására költötte. A villany és fűtésszámlákat meg nem fizette, hogy ő és ebbéli bűntársaik megkaphassák az illetményüket. Mert lemondani valamiről, mindig csak másnak kell. A megyében élőknek az alapellátásról, a fűtésről, az evésről és az oktatásról, míg a Szűcs félék mindent akarnak, és semmiről nem hajlandók lemondani, a saját luxusukat sem hajlandók visszafogni.
    Horváth szintén egy ilyen alak. Ő csak 3 helyen tartja a markát, míg Szűcs öt helyütt. Horváth is egy drága sport autóban virít, és az ócsaiak bőrét nyúzza. Drága laptopokat visz haza, fiatal nőket smúzol, de ebben alul marad, mert Lajos többet töcsköl máshol, mint otthon. Bukodi szintén ennek az alomnak a tagja. Ő a legpitiánerebb figura, amolyan lóti-futi gyerek. Őt rángatják, lökdösik, és tolják előtérbe. Neki sem főiskolája, sem diplomája. Örüljön a polgármesteri bohóc címnek, és menjen a porodra. Ezért tömik a zsebét. Persze ő is töm mást, de hát a havi fél millióból jól meg lehet élni. Ócsa pedig ezektől sínylődik.

    VálaszTörlés
  11. És az a vicc vagy inkább nevezném szomorúnak, hogy ha ezeket leírod, akkor mocskolódsz és lejáratsz.
    Mennyire kell pitiánernek lenni ahhoz, hogy valaki a havi több százezres illetménye mellé, még az ötezer forintos nyelvpótlékára is igényt tartson, miközben szarban a város és az ország?
    A Szűcs beszél az idei évet érintő óvatosságról, miközben újabb elnöki posztot tölt be.
    Kire vonatkoznak a nyilatkozatai, mert úgy látszik ő magára nem.
    Most akkor, ki járat le kit?
    Már-már nevezném pofátlanságnak, amit tesznek.

    VálaszTörlés
  12. Pitiáner, irígy, szánalmasan tehetetlen bagázs! Hecceljétek csak egymást!

    VálaszTörlés
  13. Igazad lehet, mert én a Bukodi daliás kiállására vagyok irigy.

    VálaszTörlés
  14. Úgy ahogy mondod! Majd meglássátok, hogy október 23.-án milyen szép beszédbe kezd mindenki előtt.

    VálaszTörlés
  15. 17:03
    Kár, hogy a leírtakról csak ezek a szavak jutottak eszedbe. Azt hiszem ez az írás mutatja a jellemed is. Szeretném remélni, hogy nem vagy meghatározó személy a település életében.

    VálaszTörlés
  16. 17:03
    Ez nem valami átlátható fidesz duma akart lenni?

    VálaszTörlés
  17. Az a hír járja város szerte, hogy ennek a fontos embernek, kell, hogy ennyi pozíciója legyen, mert a család minden tagjának külön álló lakást vásárolt, és annak bizony a rezsijét ki kell fizetni. Ha a hír igaz, akkor bizony érthető ez a nagy mennyiségű vállalás.

    VálaszTörlés
  18. Több megbecsülést ennek a tisztességes embernek.
    Mégis csak a tenisz szövetség elnökéről van szó.

    VálaszTörlés