A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. október 30., vasárnap

Egy év alatt felére csökkent a Fidesz-KDNP támogatóinak aránya ( - Ócsa is oda van)

A Tárki Társadalomkutatási Intézet 2011. októberi pártpreferencia-kutatásának adatai szerint az elmúlt egy évhez hasonlóan tovább csökkent a Fidesz-KDNP támogatottsága, miközben a bizonytalanok aránya továbbra is nagyon magas: a kérdezettek több mint fele nem tud pártot választani, vagy titkolja választását.

A felnőtt lakosság körében továbbra is jelentősen vezet a Fidesz-KDNP a többi parlamenti párt előtt, noha az elmúlt egy évben folyamatos olvad a támogatottságuk: tavaly november óta felére csökkent a kormánypártok szimpatizánsainak aránya. Eközben, szintén az előző egy év alatt az MSZP és az LMP tábora – kis kilengések ellenére – lényegében stagnál, a Jobbiké viszont megduplázódott, csakúgy, mint a bizonytalanoké – derül ki a Tárki Társadalomkutatási Intézet 2011. októberi pártpreferencia-kutatásának adataiból.

A Fidesz-KDNP szavazótábora a teljes felnőtt lakosság körében a szeptemberi 24-ről októberre 23 százalékra, az MSZP-é pedig 10-ről 11 százalékra módosult. Eközben a bizonytalanok és nem válaszolók aránya sem változott: szeptemberben a kérdezettek 51, októberben pedig 50
százaléka tartozott ide, azaz továbbra is minden második választópolgár bizonytalan, vagy nem árulja el pártválasztását.

A pártválasztók körében a kormánypártok támogatottsága a szeptemberi 50-ről 46 százalékra csökkent, míg az MSZP-é lényegében nem változott, 21-ről 22 százalékra módosult, így a két párt támogatottsága közti különbség októberben tovább csökkent. Ebben a hónapban lényegében két kormánypárti szavazóra egy szocialista választó jut akár a teljes népesség, akár a pártválasztók körében. Ugyanez az arány egy évvel ezelőtt, tavaly novemberben még 5:1-hez volt a Fidesz-KDNP javára. 
 A Tárki 2011. októberi adatfelvétele még az MSZP-frakció kettéválása és a Demokratikus Koalíció megalakulása előtt történt.

 Helyi viszonylatban is erősen visszaesett a Fidesz támogatottsága. Ezért a kudarcért a városvezetés és a Fideszes többségű képviselő-testület minden lehetőséget megragadt. Nem hagytak ki eddig egyetlen népellenes célkitűzést. Sikerrel elkótyavetyélték a laptopokat, hogy aztán újakra bootoljanak. Áterőltetek a népnyúzó kommunális adót.  A választási ígéretekkel szemben egymás után hozták a rossznál rosszabb döntéseket. Olyan projektekbe fogtak, amiből semmi előnye nem, csupán kára származott a lakosságnak. Így nem is csoda, hogy a helyi Fideszes vezetés támogatottsága megcsappant.
A felmérés természetesen nem reprezentatív, és az önkormányzat döntése értelmében a közpénzből történő MÁV aluljáró felújítási munkálatainak befejezése előtt, de a Lakatos-ház eltüntetése után történt.
*

8 megjegyzés:

  1. Ebben nincs semmi meglepő.
    Csak meg kell nézni a város vezetésének ténykedését és, hogy mennyire érdekli őket a válság kezelése.

    VálaszTörlés
  2. Miről beszélsz, te szerencsétlen?!

    VálaszTörlés
  3. Az óvatosságról és visszafogottságról, ami az idei évben jellemzi megyei és városi vezetőinket.
    :-)

    VálaszTörlés
  4. Arról, hogy a helyi válságot a Fideszes honatyák gerjesztik. Ez az ócsai plebsz dőzsöl a város vagyonából, miközben azt elherdálják. A pór népet meg anyagilag lehúzzák. Az egyszerű munkásembereket megvezetik, hogy többségi felhatalmazásosukkal saját tőkéjüket gyarapíthassák!

    VálaszTörlés
  5. Engem érdekelne az a siker, amit az ócsai fideszesek elértek.

    VálaszTörlés
  6. Honda civic, laptop, maximalizált illetmény nyelvpótlékkal stb..
    Vagy nem ezekre a sikerekre gondoltál?

    VálaszTörlés
  7. Az országos fidesz még csak úgy ahogy, de a helyi társulata botrányos. A két főkolomposa álláshalmozó és pénzéhes. A Bukodi gyerek valamikor rendes volt, de amióta ezzel a két gyüttmentel barátkozik olyan lett mint ők. Beképzelt és pofátlan. Az apját, Kuksit jól ismertem - igaz, komcsi volt, de rendes ember - a fiára ma nem lenne büszke. A rendszerváltás óta fidesz szavazó voltam, de ha bebizonyosodik, hogy az ezen a blogon írt disznóságok csak negyede is igaz, sem én, sem a családom többet a fideszre nem szavazunk.

    VálaszTörlés
  8. Biztos, hogy rendes ember volt, mert úgy tudom, hogy a Gönczi (apukával) üzletelt régen, még amikor a kocsmája meg volt. Ez bizony némi kétséget ébreszt bennem. Ez a másik jó ember, most is ott van a közelében, mert betették a szabadidőközpontba mindenesnek, "mindenáron".

    VálaszTörlés