A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. február 9., szerda

Rosszul dönt a képviselője, hibás az önkormányzat? - Sebaj a városlakó megfizet érte(d)

Úgy néz ki, hogy vesztésre áll az önkormányzat a kommunális adó kivetésének ügyében.

A helyi Fidesz támogatásával Ócsa város Önkormányzat Képviselő-testülete 2010. december 26.-án alkotta meg a helyi adókról szóló 22/2010. (XI.26.) sz. önkormányzati rendeletét.   (Bukodi Károly polgármester, Horváth Tamás alpolgármester, Buza Ernő, Dr. Gallai Zoltán, Kardos Zoltán képviselők.)

Az önkormányzat képviselő-testülete így a „bukodisták” szavazatával kivetették a kommunális adót a város lakóira. Tették ezt az ellenzékbe szorult képviselők tiltakozása, valamint a Szervezeti és Működési Szabályzat (SzMSz) ellenére, ami kimondja, hogy köteles kikérni a lakosság véleményét.

Inczeffy Szabolcs, Dönti Károly képviselő és mások is többször is jelezték, hogy ez így nem lehetséges, mert ellentétes az SzMSz-el és sérti a 46. § (1) bekezdés b) pontjában rögzített rendelkezést, mely szerint lakossági fórumot kell tartani különösen "az önkormányzat által bevezethető új helyi adónem bevezetését megelőzően", valamint, nem tett eleget az SzMSz 67. § (7) bekezdésében megállapított alábbi kötelezettségének sem:
,,A polgármester a lakosság széles kórét, jelentős rétegét érintő előterjesztés (kivéve ármegállapítás) megtárgyalása előtt köteles kikérni a lakosság, a társadalmi szervezetek véleményét. "  foglaltakkal.

Azóta is visszatérőn szóváteszik, hogy a megerőszakolt szabályzat ellenére nem változtatnak az adónem bevezetésén. Azt képviselői indítványra sem vonják vissza. Sőt, most sem, amikor már a Kormányhivatal is rámutatott a szabályszegésre. (Ügyiratszám: 30PM-139/1/2011.)

Így az adóra szavazók tudatosan szembehelyezkedtek a működésüket szabályzó egységes előírással, és annak rendelkezéseivel. Ezzel a tudattal szavazták meg, tuszkolták át, nyomják le az emberek torkán a kommunális adót.
Utolsó mentségként a városlakók nem éppen virágzó helyzetére tekintettel, valamint az előírások áthágása okán, három ellenkező képviselő a Kormányhivatalhoz volt kénytelen fordulni segítségért.

A Kormányhivatal az önkormányzati rendelet előterjesztésének szabályszerűségére vonatkozó észrevételükkel kapcsolatosan megkereste az Önkormányzat jegyzőjét, aki a következő tájékoztatást adta.

Az említett adónem ismételt megállapítására az önkormányzat anyagi helyzete miatt került sor. Tekintettel arra, hogy a magánszemélyek kommunális adója a település életében történetileg nem tekinthető új adónemnek, ezért a polgármester úr eltekintett a rendelet-tervezet beterjesztését megelőző, SzMSz-ben előírt lakossági tájékoztatás rendjétől.

Tehát a jegyző a polgármesterre hivatkozik, miközben a törvényességi-, jogi hátteret maga a jegyző biztosítja. Jelen esetben a jegyző sem tartotta szükségesnek a lakosság összehívását.
Ezért most levélváltás zajlik az önkormányzatunk jegyzője és a Kormányhivatal közt a jogszabály-értelmezések terén.

Mert hiába a helyi szabályozás, ha azt nem veszik figyelembe, mondván, hogy annak semmi értelme, mert a lakossági fórum, a véleménykikérés nem befolyásolja döntéshozatalukat, hogy a lakosság pénzére szükséggel tartanak.  Vagyis hiába a rinya, mindenképpen át akarják erőltetni az adót. Tehát a képviselőim jóvoltából akkor is fenntartják a kommunális adót, ha előtte végig hallgatják a lakosság érveit, panaszait, vagy a tiltakozást. Ezzel a döntéssel, mint szabálysértő lépéssel, csak elősegítették, meggyorsították a pénzszerzési folyamatot és megkímélték magukat egy nyűgös, de előírt procedúrától. Minek hallani a nyöszörgést, ha anélkül is végrehajtható az elképzelés. Csupán az SzMSz-el kell szembehelyezkedni. A választó most nem számít.

A mostani állás szerint tehát hiába marasztalják el az önkormányzatot (az ismert döntés okán), a városatyáink nem mondanak le abbéli terveikről, hogy velünk foltoztatják be azt a lyukat, amit maguk szagattak ki a költségvetésből.  Amennyiben az ismert képviselők, továbbra is ragaszkodnak a kommunális adóhoz, akkor a tavaly ősszel rájuk szavazó városlakó most fizeti meg az összes eddigi és ez utáni rossz és hibás döntések árát. A milliós iroda felújítást, a laptopokat, a maximális illetményt, a drága vízdíjat, a bukott pereket, és még sorolhatnánk a rendszeres pénzherdálást. Így továbbra is a helyi választó fizeti a megyei zeneiskola helyi tagozatának támogatását, a rendezetlen utak okozta javításokat, a lassú közlekedés magas jegyárát, és mindent, ami az elmaradottságunkkal jár. Ez esetben azonban ajánlatos lesz nem elfelejteni jelen tisztségviselőinek az előző foglalkozásukat, mert pár év múlva még szükség lehet rá, és nem biztos, hogy ahhoz jár majd a nyelvpótlék, és a költségátalány, meg a fizetési maximum. 
*

53 megjegyzés:

  1. Ez megint jóra sikeredett. Köszönöm a tájékoztatást a magam nevében. Hidd el nagyon sokunknak tele a hócipője a vezetéssel. Nem ezért szavaztunk rájuk. Nem ezt igérték. Én kérek elnézést, mert biztam bennük. Tisztelettel: Kovács Ferenc

    VálaszTörlés
  2. Igazad van abban, hogy "cefi - macska" képviselő a "az igazság bajnoka" (a magán életét most hagyjuk, közszereplő, többet kell elviselnie) hát nem mutatott példát, nikor fizeti be az általa elherdált laptop árát? Addig jobb, ha meg sem szólal, persze van bőr a pofáján az előbbi címben tetszelegni. Négy segély kijönne belőle, ez nem gond? A Bukodiné, a Török, a Dönti nem vette meg a laptopot? Mire fel játszák az agyukat, ugyanúgy egyhangúlag szavaztak. A Bukodinéék ráadásul "élve a helyzetükkel" 100 millió forintért adták el a földjüket a befektetőnek, akkor bezzeg, a szavajárásotokkal kuss volt, mennyit látott ebből a település, de persze a laptop kellett neki a lovak mellé!

    VálaszTörlés
  3. Ne kertelj, ha tudsz valamit a két fiúról, akkor add közre, itt mindenki ezt teszi.

    VálaszTörlés
  4. Az összes képviselő megszavazta a laptopot, ezt tudjuk. Egyik sincs védve, amit jól csinálnak azért le a kalappal bármelyik előtt, amit meg rosszul, azt meg számonkérjük. Nincs kivétel!

    A laptopját ellopták képviselői munkája közben, ezt még a Fideszes képviselők is megértették annak idején. Egyébként nem hiszem, hogy azt a 20.000-t amennyiért odaadták a laptopokat, nem tudta volna kifizetni.

    Annak idején miért nem közölted nagy "jóltájékozottságodban", hogy ki és mennyiért adta el a telkét? Egész biztos lehetsz benne, hogy sokan melléd álltak volna. Mint ahogy most is igazat kell, hogy adjak neked a laptopokkal kapcsolatban: egyhangúan mindenki megszavazta.

    Ez hiba volt, szerintem már ők is tudják. Amit viszont jól csinálnak, és amivel a lakosság érdekeit védik, azért nehogymár hibásak legyenek.

    Szebb Jövőt!

    VálaszTörlés
  5. Bármikor kifizethetné, ha lenne erkölcsi tartása, dehát.. mit dolgozott képviselőként amikor ellopták, szeretném tudni, csak nem az ülés közben?
    Egyébként nézd vissza az elmúlt évekre hányszor volt egyhangú a szavazás! Ha köpsz az egyikre, itt ez dívik, ne emeld talapzatra a másikat, ugyanolyanok, persze ha nem köt szoros érdeked hozzá.

    VálaszTörlés
  6. 20:37 Petike Sieg Heil, te kis komcsi

    VálaszTörlés
  7. Fo-lak, te ostoba! A panelnyomorból pár éve idemenekült, identítászavarú okoskodó!
    Talán nem ártana tudnod, hogy városunk jelenlegi helyzetének legfőbb előidézői azok a képviselők, akik 10-14 éve döntéseikkel elindították a lejtőn a települést és ma is a testületet boldogítják. Pazarló, értelmetlen pénzszórásuk, a rendkívül drága kamatra felvett hitelből megvalósított beruházás eröltetése -0 minőségű belső úthálozat- és elvtársaid 8 évig tartó normatíva csökkentése kényszerítette döntéshozóinkat az egyetlen túlélési lépés meghozatalára. Ezek a "képviselők" fröcsögnek ma, ezek rohangálnak minden meghozott határozat ellen a kormányhivatalhoz, amely 99%-ban elutasítja beadványaikat.Persze erről a "tárgyilagos" bejegyzéseid hallgatnak.
    Tudatlan hozzáállás bármiről is csak a jelen eseményeiből ítélni. Minden összefügg a múltal! Ezt nem látni nem hiba, bűn!

    VálaszTörlés
  8. Tik kire szavaztatok, ha egyik sem különb a másiknál?
    Aztán meg a heil sieg hogy jön össze a komcsizással?
    Kicsit zavarodottak vagytok. Beszívtatok az ócsai vadkendertől? Mi folyik nálatok?

    VálaszTörlés
  9. Ekkora hülyeséget! Méghogy az Inczeffytől képviselői munkája közben lopták el a laptopot!? Magyar te már megint túlokoskodod magad! "Egyszerű" lakásbetörés volt, tehát az otthonából lopták el. Közben ő állítólag testületi ülésen volt. Kérdés, miért nem volt nála a munkájához kapott laptop?! Persze, ha főokos Petike így érti a "munkája közben"-t, akár igaza is lehet. Kíváncsi lennék a biztosító mennyit fizetett érte? És kinek? Mert, hogy az önkormányzatnak semmit, az tuti. Pedig annak a tulajdona volt.

    VálaszTörlés
  10. Ha nem tudod a történetet, akkor kár ide írogatnod, azt gondoltam a Tamás legalább felvilágosított egy -két dologról. Olvasgasd a testületi jegyzőkönyveket, egész sokat meg tudhatsz belőle.
    Már megint félrevezetsz, nem testületi ülésen volt mikor ellopták tőle, hanem a Magyar Kultúra napi ünnepségen tavaly. De ez is szerepel a jegyzőkönyvben, meg az is, hogy kérte, tekintsenek el a kifizettetésétől, ami meg is történt. Ha valaki hibás, akkor az, aki elfogadta a kérvényét.

    Nem értem te semmiről nem tudsz? Úgy állítod be magad, mintha neked mindenről lenne tuti infód, aztán rá kell jönnöm fogalmad sincs az egészről.
    Biztosítás sem volt a laptopon, persze ez is a jegyzőkönyvben van. Az önkormányzati laptopot neki kellett volna biztosítnia... ez is vicc.

    Aztán ha fennhangon állítod, hogy az Önkormányzat tulajdona a laptop, akkor szóba kerülhet, miért értékelhette 20.000 forintra a laptopokat ugyanaz a 3 cég, amelyiktől az újra kértek ajánlatokat? Miközben egyébként a hirdetési oldalakon 60.000 forintért megy ugyanaz a gép még 4 évesen is...

    A netbullkodás korai még, nincsenek választások.

    Szebb Jövőt!

    VálaszTörlés
  11. azt nem árt a mindent szétverőknek végiggondolni,hogy mi lesz, ha jön a csődgondnok, mert folakéknak ez is mosolyt csalna az arcukra, pedig cumi lesz minden ócsainak ha komcsi ha nem

    VálaszTörlés
  12. Más most cumiztat a Fidesz a Bukodi Horváth csapattal.
    Kamatatal és adóval, meg loptokkal.

    VálaszTörlés
  13. Divat a régiekre az elődökre kenni mindent. De kérdem én, ha ezek a jófiúk, és látták a kakit maguk elött, miért léptek bele? Nincs pénz a kasszában, elvagyunk adósodva, de azért, ami jár az jár? Mennyivel különb ez a hozzáállás, mint az elmúlt nyolc év hozzáállása?

    VálaszTörlés
  14. Ugyan ők vannak, csak az ültetési sorrend változott. Négy éve a Fidesz vezeti a várost az orránál fogva.

    VálaszTörlés
  15. Én nem értek az ilyenekhez, de nem lehet esetleg valamilyen módon új Önkormányzati választást? 4 évig kell szopnom hülye idióták miatt? Nem értem, hogy az ilyen Bukodi féléknek, és seggnyalóinak miért jó az, ha csődbe juttatják ezt a városnak nevezett SZÉNYENTANYÁT. Azt sem értem, hogy tud az ilyen dolgai után belenézni az ócsaiak szemébe, hogy tud ilyen tapló lenni valaki a saját szűkebb környezetével, lakóhelyével szemben. Főleg, hogy ő is innen származik. Beleszarik a saját fészkébe. Biztos büszkék lennének rá a szülei! Normális az ilyen???

    VálaszTörlés
  16. A jegyző (úr???) fenyegetőzni nagyon tud, nem is ért máshoz, közben a Kormányhivatalra meg szarik? Ki ő?

    VálaszTörlés
  17. Arrogáns,nagyképű Napoleon szindromában szenvedő seggdugó.

    VálaszTörlés
  18. Semmi extra,egy mezei közalkalmazott.Te tartod el,ezért cserébe a nagy arc.

    VálaszTörlés
  19. Bocsánat, de akkor engem megtévesztettek ezek a fiúk. Azt mondták, hogy a Bukodi jó lesz.

    VálaszTörlés
  20. A Bukodi jó is, csak a hülyeségben, de abban felülmúlhatatlan!

    VálaszTörlés
  21. Fo-lak! Hogyan lehetséges, hogy ocsmány blogodról rendszeresen tőrlöd a nem veled szimpatizálók véleményét, miközben ilyen, személyiségi jogokat sértő megjegyzéseket nem moderálsz? Nem félsz, hogy személyed ismeretében "visszanyal a fagyi"?!

    VálaszTörlés
  22. Melyre gondolsz, "fagyi" ?

    (Miért is érzed ocsmánynak? Egyeseknek teljesen más véleményen vannak és teljesen más értékek alapján tartanak dolgokat ocsmánynak.)

    A blog moderálása mint tudjuk Ócsa város lapjával kapcsolatosan, drága dolog. Ott ha jól emlékszem 450 ezerről volt szó. Itt jó pár ember összefogása ellenére sem érünk fel ahhoz, hogy kitöröljünk egyesek által vélt felvetéseket.
    A törvénytelen, jogsértő tartalmat lehetőségeinkhez mérten eltávolítjuk. Mint elhangzott, közel félmillióért is csak 20-30 perces idő-vallumban határozta meg a tartalom törlést a Computerfutár, - ha jól tudom. Ha tévednék, akkor javíts ki. Aztán azt se feledjük, feledjük, hogy ez nem egy fizetett szolgáltatás, tehát továbbra sem lesz 24 órás moderálás. Kulturált hozzászólásokhoz nem is szükségeltetik. Feltételezem, hogy nem is lesz rá szükség.
    Azért a felvetéshez az is hozzátartozik, hogy a fideszesek már korábban egyszer-kétszer sikeresen beavatkoztak a fórum életébe, amit aztán egy sajátos pitbullal tépettek szét. Be is szüntették az éretlenségre hivatkozással.
    Most akkor idéznék egy vallomásból:
    "Ócsa fórumára egy ócsai tisztviselő hívott, hogy derítsem ki, kik becsmérlik undorító módon őt és családját. Ott Biomechanoid nicken megkezdtem szokásos provokatív kommunikációmat. Ami kiderült: A Fidesz Pest megyei közgyűlési elnöke, Szűcs Lajos egy gengszter, aki az ERECO hulladékfeldolgozónak való telekeladási projekt támogatásáért előbb 50 milliót kért, majd meggondolta a magát, és 400 milliót, vagyis a telekár felét akarta a tulajdonosoktól, különben az ócsai fideszes önkorm. képviselők nem támogatják a projektet, amelyhez egyébként testületi döntés kellet. A tulajdonosok ellenálltak a zsarolásnak. A helyi MSZP-s képviselők, - azt gondolván, hogy névtelenségük megmarad - különböző nickeken gyalázatos kommenteket nyomtak a jegyző és családja ellen a község internetes fórumán. Helyenként beszállt a Fidesz megyei elnökének néhány samesze is, amiért a telektulajok nem adták meg neki, amit kért. Ócsán végül nem épül semmi, az önkormányzat hitelből éldegél, amíg kitart. Tevékenységem során felderítettem azon személyeket, akik névtelenül aljaskodtak. Találkoztam néhány maffiózóval, és meggyőztem őket..."
    Nem folytatom. A jelenség ismert. Kérem ennek mellőzését, és a távol tartást. Emlékeztetőül még megjegyezném, hogy a rendőrségi vizsgálat még nem zárult le az adatlopás, és a személyes adatokkal való visszaélés ügyében.
    "Mint azt bizonyára tudod, csupán egy telefonomba kerül, hogy megkapjam az adataidat."
    Egyébként ne feledd, én is tudom mindegyikőtök adatait, mivel ...
    Baráti segítség volt. A barátom egyébként Fideszes, de családja miatt...

    Szóval visszatérve a kiinduláshoz, mire gondolsz "fagyi"?

    VálaszTörlés
  23. Magyar Péter 02.09. 23.28. szánalmas bipsi vagy. Én a Gede fivérekét olvasom. Kíváncsi vagyok szombaton ott leszel-e, megismerlek ha igen, de rajtad csak röhögni lehet.

    VálaszTörlés
  24. Kicsi petike milyen sieg heilről beszélsz február 9-i 23.28 hozzászólásodban, hol olvastál ilyet, álmodtál? Várom a válaszod.

    VálaszTörlés
  25. igen a 02.09 20:56-os bejegyzésben álmodtam.

    Már bipsi is vagyok? :))

    Kicsit betegek vagytok. :) Náci, kommunista és zsidó is egyben... :)

    Cigány mikor leszek?

    Ha olvasnád a Gede testvérekét, akkor többet rá sem néznél a Fideszre, pláne nem a helyiekre...

    Kicsit több odafigyelést srácok, ne csússzatok szét! Csak egy valamiről vitázzunk már rendesen, de hát alkalmatlanok vagytok még erre is!

    Átfordulunk személyeskedésbe, de ezzel a témát nem tudjátok megkerülni!

    Az új kifizetendő 1.5 milláról írjatok már pár mondatot ide, minden hónapra jut majd egy per? Még a 6.5-öt sem fizette ki a város, de máris itt az újabb. Lesz még több is?

    VálaszTörlés
  26. fo-lak 10.20:30
    Megneveznéd az idézett "vallomás" pontos és mindenki számára elérhető forrását? Addig ugyanis csak a szokásos hiteltelenség látszatát kelted.

    VálaszTörlés
  27. Látod Péter (kettővel ezelőtt) megint a teljes tájékozatlanság, mint az általad istenített, de közben az önkormányzat által nem pályázható két pályázat esetében is. Az egész 1,5 milliós per egy 1993-as testületi döntés, telekeladás, következménye. Persze ha egykicsit is utána érdeklődtél volna tudhatnád, dehát minek az, ha alap és tények nélkül lehet vádaskodni, így sokkal kényelmesebb. Persze a tudatlanság nálad állapot. Ha a könyvtárban elolvasnád a jegyzőkönyvet láthatnád kik voltak akkoriban a testületi tagok: Darócziné, dr.Kocsis János, Bartos Sándor, dr. Kozma Elek, Sebők János etc., sorolhatnám. A maiak közül egy sem volt képviselő, még a "szentek" sem (Cefi-Macska, Török), nekik ebből csak a sár jut (ti: fizetés) amit Te kétkézzel, szájjal alaptalanul szórsz rájuk.

    VálaszTörlés
  28. jaj,de megvan sértődve már megint valamelyik.Arról,még egyik sem adott felvilágositást,hogy mi szükség volt új laptopok beszerzésére a régieket,miért áron alul értékesitették,kik vették meg őket?A Bukodi irodájába,miért kellett új bútor?És tették ezt akkor,mikor nincs pénz a kasszában és a lakosságtól áldozat hozatalt kérnek adó formályában.Még ők vannak megsértődve,ha az ember számonkéri rajtuk,mire költik adóforintjainkat,Ehhez kell,hogy jó vastag bőr legyen a képükön.Pofátlanság helyett bocsánatkéréssel tartoznak,minden itt élő becsületes adófizatőtől.

    VálaszTörlés
  29. Névtelen druszám, sorold már csak tovább a többieket! Meg rakd hozzá a jegyző nevét is. És aztán rakjál már valami konkrétumot is a dologba, hogy mi is az a bizonyos 1993-as testületi döntés? Csupán, hogy neve legyen a gyereknek és ne tűnj hiteltelen sárdobálónak. Konkrétumokat!
    Ebből eddig csak egy volt a hozzászólásodban, az pedig az előtted szólót erősítette, abban, hogy újabb 1,5 millát kell kártéríteni a pénzünkből.
    Én úgy tudom, hogy a városnak nincs pénze, ezért darabokban fizet. Csakhogy a laptopok kifizetése nem okozott nehézséget, míg itt egy nem 1993-as ügyről beszélsz és hogy ezt is elaprozzák, mert a károsult többre tartott igényt, de azt hiszem a Bukodinak sikerült megegyeznie a másfélben. Ezért "csak" ennyi.
    Te miként tudod?
    És akkor most végül kétszer kell majd megint 1,5 millát kifizetni? Mert ez a pénztartozás nem '93-as. Ki tudja helyesen?

    VálaszTörlés
  30. Tisztelt Névtelen jóember! Te, aki 2011. február 11. 11:33 -kor a forrást kéred, és hiteltelenségről emelsz szót.

    Amíg másokkal ellenben egy fantom névvel sem képviseled személyed, és még egy valós alak látszatát sem kelted, addig másra sem és főleg arra nem vizionálhatod a hiteltelenség képét, aki elérhetőn nevesítve vállalja a sorait és szavát.

    Kérlek add meg az elérhetőséged és ha akkor is hitelesnek tűnsz, segítek kérdésedben.

    VálaszTörlés
  31. Milyen email címre jelentkezhetek?

    VálaszTörlés
  32. Segítség Magyar Péter 2011. február 11. 0:00 hozzászólásához.
    "Az új kifizetendő 1.5 milláról írjatok már pár mondatot ide, minden hónapra jut majd egy per? Még a 6.5-öt sem fizette ki a város, de máris itt az újabb. Lesz még több is?"

    Íme,az említett kifizetésről a város honlapjáról a Határozati javaslat

    2. napirend

    Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testülete

    1. Vida Istvánné peren kívüli egyezség ajánlatát elfogadja.
    2. Felhatalmazza a polgármestert a pert megszüntető megállapodás aláírására és az abban foglaltak végrehajtására.

    Határidő: azonnal

    Felelős: polgármester


    Nos akkor ennyit a kételyekről. Tegnap óta ott van.

    VálaszTörlés
  33. Ezt biztos nem a város honlapjáról írtad ide.

    VálaszTörlés
  34. Miért nem mész fel és nézed meg, hitetlen. Lusta vagy?

    VálaszTörlés
  35. Ő nem lehet hitetlen,azok már hazamentek.Bezárt a hivatal.

    VálaszTörlés
  36. Aki tudja fo-lak "megadott" emailcímét, kérem segítsen, hogy hol keressem. Az ő segítőkészségében nem bízhatok.

    VálaszTörlés
  37. Amiről mesélsz barátom, az valóban egy 1993. évi történet és 1,5-1,8 milliós kifizetés, de az már a múlt. Ez a mostani az, amikor a nyelestelek kialakítást nem engedte az önkormányzat, illetve a jegyző nevében a hivatal. Hogy elkerüljék az újabb megszégyenülést, most egyezkednek. Hacsak nem az iskola okozta sérelem után fizetnek. De az biztos, hogy folyamatosan bukják a lóvét, vesztik az ügyeket és évek óta a kártérítések megfizetésére adózunk. Szép kis kompánia. Csak a vérünket szívják.

    VálaszTörlés
  38. Te nagy okos, az is itt van az oldalon kiírva.
    Kevesebb gáncsoskodást, több figyelmet komám!

    VálaszTörlés
  39. Hitetlen, itt az oldal,
    http://www.ocsa.hu/index.php?id=462
    és hogy mikor rakták fel
    Frissítve: 2011.02.10, 15 óra 39 perckor.

    Megint csak a felesleges szájtépés körültekintés nélkül. Mert ez "biztos nem a város honlapjáról írtad ide." Menj már...

    VálaszTörlés
  40. Nem csak a vérünket, a pénzünket szívják.

    VálaszTörlés
  41. Akar valaki könnyen pénzt keresni?Csak perelni kell a várost.Tuti a siker:)

    VálaszTörlés
  42. ez a blog pedig megmarad napjaink lenyomatának.

    VálaszTörlés
  43. Én tudok jobbat, hogy mit szívjon a városvezetés!

    VálaszTörlés
  44. A blog elérhetősége a Linkajánló alatt van, de így egyszerűbb: fo-lak@altavizsla.hu

    VálaszTörlés
  45. Szívemet melegség járta át ezt a posztot elolvasva.

    VálaszTörlés
  46. Lesz itt még cifrább ügy is! ... Szerintem ez a fórumozás is meg fog szünni 1-2 év múlva. Elég csak annyi, hogy iktassák törvénybe, hogy az IP címeket meg kell őrizni 5 évig. Vagy a regisztrációhoz kell egy visszaigazoló SMS! ... Oszt nem lesz olyan marha - aki ezek után bírálni mer bármilyen "hatalmasságot" is a "kicsinysége" miatt. :)))

    VálaszTörlés
  47. Valami erősebb dolgot kell majd kitalálni, mert a két álltalad emlitett lehetőség kijátszható. Egyébként egyetértek mondandód lényegével.

    VálaszTörlés
  48. Húúha! Megint jön majd a fekete (narancs?)autó azokért, akik le merik írni a véleményüket? Nesze neked demokrácia! Népköztársaság leszünk megint, vagy még mindig azok is vagyunk, és a mostani elnevezés csak álca? Kár, hogy nagyon sok embernek fáj az igazság, és inkább hisztizik, fenyeget, büntet, stb...! Ilyen tulajdonságokkal nem nagy lesz valaki, hanem inkább szánalmas!

    VálaszTörlés
  49. Már itt is vissza akar nyalni a fagyi.

    VálaszTörlés
  50. Nem értem, az itt blogolók közül miért csak egy-két emberben merül fel az igény arra, hogy súlyos vádakat tényekkel bizonyítson a megjelentető! Vagy tényleg csak a hecc kedvéért, merő szórakozásból vádaskodik itt mindenki? T.H.

    VálaszTörlés
  51. Mire gondolsz?
    Mik a vádak?
    Ki vádaskodik?

    VálaszTörlés