A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. június 10., péntek

Szlovákia miatt nem kap újabb hitelt Görögország? ( - karakterisztika)

Szlovákia ugyan nyitott a Görögországnak nyújtandó mentőcsomag tárgyalása irányába, viszont feltételei vannak, mondta a Reuters hírügynökségnek a szlovák kormány egyik forrása, amit a kormányszóvivő megerősített. 

Szlovákia akadályozása miatt az euróövezet miniszterei valószínűleg nem tudják majd jóváhagyni a második mentőcsomagot, írta a német Handelsblatt napilap, amely egy magasrangú uniós forrásra hivatkozott. Pozsony az első, 110 milliárd eurós görög pénzügyi mentőcsomagból sem vette ki részét.
Ez a helyzet viszont más az egy évvel korábbi formális hozzájáruláshoz képest, ugyanis az utóbbit, több mint 60 milliárdot, az Európai Stabilitási Alapból (EFSF) fedeznék, amelyet Szlovákia is támogatott és a saját pénze is benne van

A Handelsblatt szerint a második segítségterv Nagy Britanniának sem tetszik. London ellenzi, hogy az új kisegítés egy részét, konkrétan 11 milliárd eurót az Európai Bizottság elkülönített pénzalapjából vegyék el.

A görög válság egyik oka, hogy a korábbi baloldal meghamisította a valós gazdasági helyzetét, látszat jólétet tartott fent, aminek sem reális gazdasági, sem pénzügyi fedezete nem volt. A gazdaság bedőlt, az életszínvonal leromlott, az ország eladósodott.   
A hiány pótlását hitel formájában az Európai unió és az IMF biztosítja, különböző feltételek és elvárások alapján.  Az uniós alapok hozzáférhetőségét a tagság hagyja jóvá. Most ehhez nem adta hozzájárulását északi szomszédunk. 
Szlovákia szigorú(bb) feltételekhez kötné a Görögországnak nyújtandó újabb hitelcsomagot.
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése