A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. június 4., szombat

Nemzeti emléknap ( - a trianoni targédia napja junius 4.-e)

Ócsán, más önkormányzatokhoz, vagy a jobboldali szellemiség, a nemzeti egység megtestesítésének jegyében nem tartanak központi ünnepséget.  Csupán a Jobbik kezdeményezésre, annak elnökének szervezésében kerül sor megemlékezésre.

Kérem, aki tud, jelenjen meg és tegye tiszteletét a Kettős-keresztnél tartandó megemlékezésnél. 

Bezzeg vannak más példák, mert Izrael még az ENSZ által kijelölt határokat sem fogadja el, nem hogy a szétszakítást.


Sem Bukodi Károly, sem Szűcs Lajos, vagy az önkormányzat kulturális bizottsága nem tartotta fontosnak a Nemzeti emléknap központi, városi szintű megtartását. A Jobbikon kívül úgy látszik nincs más párt, vagy szervet, ami ezt fontosnak tartaná.  Csak tudnám, hogy mi köti le a helyi fideszesek figyelmét, intenzitást vagy kapacitását azon túl, hogy a megye mellett bábáskodnak, vagy adókat szavaznak a lakosság nyakába.

Szomorú dolog ez.

Egyeseknek Anna Frank és a holokauszt sugallata nyilván fontosabb és célravezetőbb mint a magyarság tragédiája, vagy sorsa.  (Máris befészkelte magát ide.) Arra, vagyis a zsidóság kétes és vitatott történéseire még akkor is biztosítanak egyesek teret, támogatást és pénzt, ha ezzel a magyarság öntudatának, a nemzeti egységnek, az öntudatra ébredésnek vetnek gátat hazánkban.  Az idegen érdekek, a gallicizmus még mindig kifizetődőbb és előbbre való egyes döntéshozóknak,  mint a magyarság. És ha már erről van szó, és megkérdeznek, hogy gallicizmus, vagy hungarizmus, akkor én érző, és öntudatos magyarként az utóbbit választom.  Az izraelita érdekeket pedig képviseljék a zsidók, a saját fegyverrel és falakkal, az ENSZ határozatokkal szemben biztosított határok mentén.

Ma az önfeláldozásunk és önpusztításunk napja is ez. Nincs Európában, vagy azon túl sem még egy nép, aki így elfogadná az önfeláldozást, vagy így elhallgatná, eltitkolná nemzeti tragédiáját, feladná nemzeti egységét. Szégyen és gyalázat a mai politikusoktól, a tanároktól és a vezető elittől, a városvezetéstől, hogy az idegen érdekek kiszolgálása még ma is fontosabb számukra, mint a nemzet összefogása, egysége és ennek méltó megemlítése. Június 4.-e erre hivatott.
A mai nap a nemzet emléknapja: Nemzeti emléknap.   Tessenek erre felkészülni és ekként viselkedni.

Szomorú dolog ez a történet.
*

1 megjegyzés:

  1. Az amerikai Jake's Comedy Corner On this day szerint june 4th 1920: Hungary loses 71% of its territory and 63% of its population after going on a radical no carb all-water diet.

    VálaszTörlés