A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. június 28., kedd

Meghívó és előzetes ( - képviselő-testületi ülés)

Ócsa Város  Önkormányzat Képviselő-testülete ma 16 órai kezdettel tartja havi soros ülését.


A tervezet napirendben szerepel  az önkormányzati tulajdonú társaságok beszámolója, az egyházi kezdeményezésre tervezett családi napközi kialakításáról, és majdani létrehozásáról, valamint egy tájékoztató az önkormányzati kötvényekről és a város hitelállományáról.
Aztán helyi (népi) kezdeményezésre június 4.-e városi emléknappá nyilvánításáról döntenek a képviselők és a NAGÉV Cink Kft javaslatáról, hogy az Ócsát az M5 autópályával összekötő, kivezető utat nevezzék el az általuk javasoltak alapján a tűzihorganyzási technológia magyarországi alapítójáról,  Hammerstein Péterről.
Ezt követően előrejelzetten döntenek az ócsai kötvények okiratainak módosításáról, az OTP LP megtakarítások felhasználásáról, az Ágasház tetőfelújításáról. 
Még napirenden szerepel egy újabb község testvér-városi kapcsolatfelvétele. Ez a romániai Kolozs község lenne, bár ennek éves költsége és fedezet még nem biztosított a költségvetésben.
Aztán a Kormányhivatal által kiállított újabb intő önkormányzati javítása a jegyző által, és a tavalyi rendelet visszavonásával. 
A zárt ülés megkezdése előtt még egy képviselői interpelláció várható, ami részben gazdasági, részben jogi- és személyi tárgyú, de az egyik városi fenntartású céget, vagyis a közöst érinti.

A város dolgai iránt érdeklődők a nyitott üléseket szabadon látogathatják. Aki kedvet, érdeklődést mutat, vagy betekintéssel kíván élni a testületi munkával kapcsolatosan, azt szívesen látják.
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése