A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. június 19., vasárnap

Alföldi Róbert és csapata nyerte a POSZT fődíját ( - mi meg csak homofóbok és megvethető heterók maradunk)

A szakma és a közönség fődíját is elnyerte Alföldi Róbert rendezése, a Vadászjelenetek Alsó-Bajorországból az idei Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) versenyén. A darab egy második világháború utáni német közösséget mutat be, amely kiveti magából homoszexuális tagját. 

 A benevezett versenyprogramba 15 előadás közül az Alföldi vezette Nemzeti Színház Vadászjelenetek Alsó-Bajorországból-nak ítélte oda a legjobb előadásnak járó fődíjat a XI. POSZT szakmai zsűrije. Ugyanezt a produkciót ítélte a legjobbnak a közönségzsűri is. Martin Sperr német színész-drámaíró darabja egy bajorországi közösséget mutat be, ahol a falubeliek kiközösítik, majd levadásszák a falu homoszexuális tagját. Az előadás újszerű rendezési ötletekkel teszi életszerűvé a történetet (itt olvashat bővebben az előadásról).

Martin Sperr: Vadászjelenetek Alsó-Bajorországból
Rendező: Alföldi Róbert - Nemzeti Színház, Budapest

 
 A Pécsi Országos Színházi Találkozón próbára tették a nézők fizikumát, sok volt a rasszista szereplő, volt egy meleg orosz is, és imitáltak szexet, legalább kétfélét. 
 
Ne basszunk már szekéren! – hangzik el Mohácsi János, a XI. Pécsi Országos Színházi Találkozó legjobb rendezőjének két versenydarabjában is az éles mondat, amely az eddigi talán legpolitikusabb POSZT jelmondata is lehetne. Alföldiék tartoltak. 
Alföldi, aki ilyen-olyan orális szexet kívánt a riporternőnek, mint amit az Ember tragédiájában összerendezett

A gyűlölködés lélektanáról szól a Nemzeti Színház Vadászjelenetek Alsó-Bajorországból című előadása. A közönség soraiban kiosztott sör és fasírt elsőre gegnek tűnik, pedig tétje van. Kinek van hozzá gyomra, hogy az emberi lélek borzalmait sramlizenére ünnepelje? Alföldi Róbert rendezőként egy utálattól fröcsögő falu közepére ülteti a nézőket.
 
Liberálisan kificamodott rendezés, egyedi felfogás, különös szemlélet. 
A Nemzeti igazgatója hat díjnak örülhet a pécsi színházi találkozón.
*

7 megjegyzés:

  1. Miért mindig a buzikat futtatják?

    VálaszTörlés
  2. A kérdés az, hogy kik tolják ezt a köcsögöt?

    VálaszTörlés
  3. Zsenikéim!
    Milyen dráma (színpadra szánt irodalmi alkotás) "elégítene ki" benneteket?

    VálaszTörlés
  4. Suttyo! Neked mi a dráma?

    VálaszTörlés
  5. Hallottam egy darabról, mely szintén egy közösségről szól. Ez a közösség a közvagyont pofátlan módon lenyúló Polgármestert és slepjét veti ki magából.

    VálaszTörlés