A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. június 19., vasárnap

Rémálom ( - jobbszél)

Az MSZP elnökének fejében álmodott a nyomor: míg Orbán a Nemzeti Múzeum lépcsőjén világgá kiáltotta, hogy amiképpen Bécstől vagy Moszkvától, úgy Brüsszeltől sem tűrjük el a kioktatást, azalatt a Kálvin téren tankok bukkantak elő a metróépítés gödréből. Most világossá vált egyszeriben, miért nem fúrhatták az oroszok az alagutat. Mert az már nem Moszkvába, hanem Brüsszelbe vezet. A harckocsikon belga és EU-s felségjelzés. Néhányból flamand, másokból vallon katonák tekingettek ki, átkiabáltak egymásnak, de nem értették a választ. Kiderült, azt hiszik, Egyiptomban vannak, és Mubarak ellen kell harcolniuk. A Duna piszkosszürke szalagjában többen a Nílusra ismertek rá. Mesterházy eufórikus hangulatban fogadta őket.
-„Fölindulnak testvéri tankok” – szavalta József Attilával, és megölelte a felszabadítókat. – Oda lőjetek! – mutatott a múzeum timpanonjára, amely mögött Gyurcsány rejtőzött, magát gyerekekkel elsáncolva. („Ha lelövik a Fletót, ráesik a Viktorra, és én maradok egyedül”, gondolta vidoran.) A harckocsik átgázoltak a tömegen, kihajtottak a Kossuth Lajos utcára, aztán befordultak a Pilvax-közbe. Még időben érkeztek: éppen Mesterházy szónokolt, előtte két részből álló tábla – piros-fehér-zöld és kék, EU-csillagos – közepén fehér betűkkel: haza és sza (ez nem nagyon látszott a fehér alapon), valamint badság (ez messziről is kivehető volt a kék háttérben).
Mi lehet az a badság?, tanakodtak a szemtanúk. Talán a bad (rossz) angol szó egy magyar képzővel? A hazát úgyse nagyon merik felvállalni, a badság jobban jellemzi őket. De mit jelenthet a sza? Kifejezheti az MSZP lényegét?
-„Dünnyögj egy új mesét, fasiszta kommunizmusét!” – verselt újra József Attila, mire a druszája óva intette:
- Nono! Ilyesmivel nem viccelünk! Ez ma már kétszer három év börtön!
Ébredj, magyar! - kiáltottak rá. Kinyitotta a szemét, hát már megint a bilibe lógott a keze. Valami puhát és meleget markolt. Már értette, hogy folytatódik valójában a sza.
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése