A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. június 26., vasárnap

Járvány ( - jobbszél)

A halálos áldozatokat követelő német hasmenéses járvány oka sokáig tisztázatlan volt. Eleinte a spanyol uborkára, majd általában a zöldségekre gyanakodtak, aztán (lapzártakor) éppen a növényi csírákban vélték megtalálni a német hatóságok a bűnöst. Képzeljük el, milyen cifra magyarázatok születnek majd akkor, ha neadjisten hozzánk is begyűrűzik a kór a nyugat újabb jótéteményeként.
Látszólag egymástól független, de tömeges esetek fordulnak elő. Még az is felmerül, hogy Esterházy Péter regényei terjesztik, de azt a vizsgálatok gyorsan kiderítik, hogy még senkinek sem volt ilyesmi hosszasabban a kezében, így nem lehet felelős ennyi megbetegedésért. A Jobbik szerint Alföldi Róbertet kell gyanítani a pandémia hátterében, de a miniszter hosszas beszélgetés és vizsgálódás után ezt cáfolja. Alföldi ugyan sokféle mételyt terjeszt, de ezek kizárólag szellemi érintkezés útján terjednek és bár okozhatnak fizikai rosszullétet (hányinger, undor), nem hozhatók kapcsolatba az EHEC baktériummal. A Népszava oknyomozó újságírója kideríti – és cikkét a nagyobb hírügynökségek mind átveszik –, hogy valójában Orbán Viktor kotyvaszt biológiai fegyvert felcsúti birtokán.
Természetesen a miniszterelnök is megszólal, és határozottan bejelenti, hogy amiként legyőzzük a munkanélküliséget és az államadósságot, úgy vívunk sikeres háborút a hasmenés ellen is.
Az igazság aztán Gyurcsány Ferenc blogjáról derült ki. A volt kormányfő először csak óvatosan utal rá, hogy a Demokrata Pártba esetleg ezeket az apró kórokozókat is föl lehetne venni, növelve a tagságot. Másnap aztán beismeri, hogy régi vágya teljesült egy olyan baktériumtörzs kitenyésztésével, amely minden körülmények között rá szavaz, és valójában az MSZP-n belüli Gyurcsány-platform híveinek kézfogásával terjed az új bacilus. Ezt Gréczy Zsolt sietve cáfolja, így ettől kezdve a dolgot tényként kezelhetjük. A hír hallatán Szanyi Tibor javasolja Gyurcsány karanténba zárását, amit a Parlament elsöprő többséggel megszavaz, s így rövid időre helyreáll a nemzeti egység.
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése