A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. június 11., szombat

Bohózat ( - gyurcsányi érdek-védelem, egyenruhás bűnözés, erőszakos bohócok)

Rendbontó, vagy bohóc szolga?
Eljött a bohócok ideje. Visszavonják a szavazatukat a rendvédelmi dolgozók szakszervezeteinek aktivistái, amit az Orbán-kormányra leadtak. Minden nagyobb közvéleménykutatás nélkül állíthatjuk, hogy ezek a szavazatok nem fognak hiányozni Orbánéknak. Mert eredetileg sem oda adódtak. Elég, ha ezen szakszervezetek tüntetési és sztrájkolási hajlandóságát mérlegre tesszük, mondjuk az utolsó parlamenti ciklusban.

A létező szocialista rögvaló az utolsó tartalékait viszi az utcára a szakszervezeti mozgalom képében. Azokat a kedvezményezett és privilegizált rétegeket, akik csak tőlük várhatták jólétük fenntartását.

Füttyös bohóc ( - inkább nem dolgozik)
Heil! - nyugdíjasok, vagy állományi tagok?
 


 Mozgalmasabbá lett az utcakép, és ez kifejezetten tetszik a parlamenti ellenzéknek. Nemrég maguk hirdették meg – legbőszebben a vesztét érző kádköves –, hogy egy zászló alá kell sorakozniuk az Orbán Viktorral elégedetleneknek. Aligha véletlen, hogy a tüntetések némelyikén már harsányan vesszenorbánoztak… Tömeget fölheccelni munkásmozgalmi alapismeret. És demagógia. A lakosság szimpátiájára apelláló rendőrök önbizalma elgondolkodtató: azoktól várnak most együttérzést, akiket néhány esztendeje még magukból kivetkőzve ütöttek-vertek-lőttek? 

Többükét elítélték (- ma is állományban, vagy nyugdíjban a pénzünkből)

 A kérdés inkább az: kiket nyer meg a kormány azzal, hogy ezt a meccset lejátssza? Vannak sokan.

Azok, akik nem mentek vagy nem mehettek el inaktívnak, s akik ezt az országot a vállukon hordják.
Azok, akik utálják azt az arcátlanságot, amivel Szima Judittól, Árok Kornélon át, Kónya Péterig mindenki beszélt és fenyegetett az első pillanattól fogva. Akik utálják azt, hogy a rendvédelmi dolgozók nem tudnak fegyelmezetten tüntetni. Sőt a tüntetés szervezői sem tudják kézben tartani őket! Sőt, előre megjósolják, hogy kicsúszik a kezükből az ellenőrzés. Akik utálják, hogy egyenruhások a hazáért, a nemzetért, meg a társadalomért hozott áldozataik nevében fenyegetik, fenyegethetik a hazát, a nemzetet, meg a társadalmat.

Akár akasztanának is (- a narancs már lóg,, vajon kiket tennének bitóra még)

Egyszóval a demokráciát és a köztársaságot, aminek a védelmére felesküdtek.

Ismét szabadlábon ( - nem is rendvédelmis, már rég leszerelt, s leszerepelt)

Támadás a nemzet, s annak jelképe ellen ( - ez nem rendvédelem)
Minél radikálisabbak lesznek, és minél tovább mennek el a szakszervezetek, annál kevésbé lesznek támogathatók. Persze lendíteni tudnak a válságon. Görögország remekül el van ezekkel a dolgokkal, de ettől még sem a fizetése, sem a nyugdíja nem lett több senkinek.


Itt nem ők tüntetnek (- ők csak lövik a tüntetőt)

Bohócok ideje:  - egy nagy politikai és kommunikációs meccs. Ki nyer majd vele?

A jobbikosokat ennél kevesebbért is lefogják anno
A Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) pénteki közleménye az államfőt idézve a fenntartható nyugdíjrendszer irányába tett szükségszerű lépésnek nevezi a nyugellátást érintő alkotmánymódosítást.

A változtatás értelmében: "az általános öregségi nyugdíjkorhatár betöltését megelőzően folyósított nyugellátás törvényben meghatározottak szerint csökkenthető és szociális ellátássá alakítható, munkavégzésre való képesség esetén megszüntethető". Az indoklás szerint ez lehetőséget ad a már fennálló nyugellátások átrendezésére úgy, hogy az öregségi nyugdíjkorhatárt be nem töltött nyugdíjasok "a társadalombiztosítási vagy a szociális rendszer keretében, illetve a munkaerőpiacra való visszatérés lehetőségének megnyitásával a megélhetésükhöz hozzájáruló juttatásban részesüljenek" .

Az alkotmánymódosítás ezenkívül kimondja, hogy nyugdíjat az kaphat, aki betöltötte az általános öregségi nyugdíjkorhatárt. Ugyanakkor törvény rendelkezhet arról, hogy a korhatárt még el nem érők - az indoklás szerint például a 40 évnyi munkaviszony utáni nyugdíjba vonuló nők - is részesülhessenek nyugdíjban.
 *

2 megjegyzés:

  1. Nehogy már nap-mint nap életveszélyben legyen a rendőr, a tűzoltó a munkahelyén! Ki az a hülye, aki ezt beveszi?
    Mutasson már valaki még egy olyan munkakört, ahol szolgálati lakást, üzemanyag hozzájárulást, ingyenes utazást, rövidített szolgálati időt, magas túlórapénzt, korkedvezményes nyugdíjat és magas, akár több százezer forintos ellátást kap a dolgozó 20 - 30 év után?
    Én a kontinensen nem láttam még ilyen sokrétű és összevont juttatási formát.
    Ráadásul ezek az életerős emberek nem csak kimerítik az amúgy is hiányos nyugdíjkasszát, hanem kijátszák a törvényeket és még feketén adózást megkerülve jogsértőn vállalnak pénzszerző elfoglaltságot. Most akkor azok tiltakoznak akik becsapják a társadalmat, megfejik az államot és a többség kárán élősködnek.
    Nincs miről beszélni.
    Vagy elfogadják a parlamenti többség döntését, vagy leszerelnek és más, kedvezőbb munkakörülményeket biztosító helyet választanak maguknak.
    A FIDESZ-KDNP vezette országból is ellehet menni, nem kell ehhez a Gyurcsótány segedelme. Elég volt az előző kormányból és az ő seggüket nyaló azonosítatlan, emberekre támadó, szemkilövő rendőrökből!
    Húzzanak el, ha valami nem tetszik. Érvényesüljenek máshol, éljenek meg másból.

    VálaszTörlés
  2. no látjátok, épp ezért kell a sok rendőr ki az utcákra. Nem irodába, nem nyugdíjba, nem járőrkocsikba, hanem ki a terepre, ahol történnek a dolgok. Az utcára.

    VálaszTörlés