A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. június 3., péntek

Csődhelyzet után határozatképtelenség Pest megyében ( - Szűcsnek átkéne értékelnie szerepét)

Pest Megye Önkormányzatát a pénzügyi-gazdasági csődhelyzet után a közgyűlés morális szétesése is elérte.  

Szűcs Lajos túlvállalta magát. Elnöki szereplése jobbára a teniszre és a tetszelgésre korlátozódik érdemi vagy előremutató lépések helyett. Imád megnyitókon, átadásokon megjelenni és tetszelegni, olyan esetben is, amikor ehhez sem neki, sem a megyének, vagy a pártjának nincs semmi köze. 
A megye és a városunk gondjaival érdemben nem foglalkozik annyi pozíciót halmozott már fel és tölt be, aminnyit felsorolni is sok, nem hogy tisztességgel becsülettel ellátni. A pénz és az önfényezés érdekli csupán.  Szomorúan látjuk, tapasztaljuk, hogy szűkebb otthonát, azt a kisvárost, ahol él, lakik és nagyrészt alszik, hagyja tovább sodródni, segítség és beavatkozás nélkül. Eddig csak a kisváros segítette ki őt és a megyét ahol elnököl. Mi városlakók járulunk már hozzá a megyei zeneoktatáshoz, az iskolai étkeztetéshez, a megyét érintő elbocsájtások áldozatainak megsegítéséhez és sok egyébhez. A Szűcs Lajos vezette megye Ócsa városát még annyiban sem segíti, vagy támogatás, hogy a megyei feladatokat saját maga finanszírozza és nem terheli meg vele az otthonát, és azt a közösséget, melyben lakik. (Azért nem írtam hogy él, mert Szűcs Lajos nem él együtt Ócsával. Ide csak aludni, szerepleni és pénzért jár.)  A gondok azonban nem csak jelen helyén és pozíciójában, hanem a megyében és a megyei önkormányzatban, a közgyűlésben is jelentkeznek.
 
A fideszes többségű önkormányzat a május 28-ai közgyűlésen nem tudta érvényesíteni a közintézmények megszorító intézkedéseit érintő elnöki akaratot. A május 30-ai megismételt ülésen pedig már a határozatképességet sem tudta biztosítani a kormányzó frakció.

 
Ellenzékiek köre azt javasolja Szűcs Lajos elnöknek, hogy az intézmények működőképességének biztosítása érdekében haladéktalanul kezdjen egyeztető tárgyalásokat a közgyűlés képviselőcsoportjaival.
*

3 megjegyzés:

  1. Sziasztok!

    Nem tudja valaki a Szücsi lakcímét Dabason?

    VálaszTörlés
  2. Nem inkább Ócsán?

    VálaszTörlés
  3. Úgy tudom már oda költözött.
    De az ócsai cím is jó lehet.
    A kedves sűrűn csukló anyukájáé is jöhet.

    VálaszTörlés