A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. június 16., csütörtök

Nesze neked ötmillió (- kisbíró)

Ma kaptunk Kisbírót.

 Az egész újság múltidőben van. Értsük úgy, hogy fáziskésésében. Abszolúte nem aktuális.  Erőteljesen érződik rajta, hogy a szerkesztő-írók nem itt laknak és nem a közösséggel élnek. 
Kidobott pénz az egész.
Még akkor is, ha a képviselői interpelláció hatására igyekeztek összeszedni magukat a tartalmat illetően.
Viszont nem számoltak be június 4.-ről, és most nem feltétlenül az helyi rendezvényre, hanem elsősorban a Nemzeti Összefogás Napjára, mint országos eseményre gondolok. Bár egy helyi laptól elvárható lenne a helyi események tudósítása is. Főleg ha a városlakó pénzéből van fizetve.
Helyette van egész oldalas Anne Frank, ami már nagyon erőltetettnek és soknak tűnik szittya lelkemnek.
Moldován Ágnes és Fülöp Krisztina munkássága lehet megfelelő Horváth Tamás elvárásainak, de nem elég egy ötmillióba kerülő, közpénzből fenntartott városi hírforrásnak. Különösen nem egy olyan kisvárosnak, ami tele van adóssággal, ahol minden fillér számít, mert itt  nincs helye a pocsékolásnak. Nem ezért adózunk és nem erre van a különadó sem. Ez a munka, ez az újság pedig nem más, mint pénzkidobás, pénzpocsékolás. Nem éri meg a pénzét az sem aki erre költ, nem még maga a Kisbíró.  Ez egy fricska az önkormányzat részéről nekünk és egy rossz bizonyítvány a Kulturális Bizottságnak, hogy ehhez még a nevét és a pénzünket adja. Nem beszélve arról, hogy ráadásként egy lapszám máris kimaradt, annak ellenére, hogy az önkormányzat a rávalót biztosítja. 
Szóval nem vagyok az egésztől feldobva.  
Csak magamat ismétlem hónapok óta.
Szomorú a történetben, hogy a helyi kulturális bizottság pedagógus tagja és tagsága nem képes a rájuk bízott feladattal megbirkózni és egy normális lapot összehozni a két fizetett és szerkesztő ellenére sem. A több hónapos nyögvenyelős történet és a mostani szám jól mutatja, hogy minden erőfeszítés és próbálkozás ellenére ez az ötmillió elpocsékolt pénz lesz és az újság így  marad.

Jó lenne, ha Horváth Tamás felruházott cenzor és Bukodi Károly polgármester is szembesülne ezzel, és az összes eddigi kritikával a közpénzköltést-felhasználást illetően.
*

3 megjegyzés:

  1. Mit vársz ezektől?
    Azzal kezdték, hogy megszavazták a legmagasabb fizút, nyelvpótlékot. Lenyúlták a számítógépeket, és akkor érdemi munkát még nem is végeztek. Nekik ezt jelenti a hivatali munka. Két pitiáner bohóc.

    VálaszTörlés
  2. Könyörgöm, köztiszteletben álló pedagógus, Bukodiné felügyeli az újságot, bízzunk benne!

    VálaszTörlés
  3. Itt mindenki köztiszteletben áll?

    VálaszTörlés