A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2010. november 19., péntek

Bukodi és társai (károlyság)

Közismert, hogy az önkormányzati munka hatalmas felelősséggel jár. Ha itt téved az ember, egy város sorsa múlik rajta. Ezért az "óriási" felelősségért nem is olyan kevesen vállalnák a megpróbáltatást. Mint a választási eredményeket olvasva ismerté vált, tudhatjuk kik kockáztatnak itt helyben. Kockáztatnak minket, a városlakókat.
Ugyanis mint köztudott Ócsa vezetése, és képviselő-testülete korábban már nehéz helyzetbe sodorta a várost, amikor sikerrel eladósította azt és a közös tulajdonunkat. Ezzel meg is határozták a jövőt és a fejlődés útját, ami abból áll, hogy hitelt és adósságot törlesztünk, adózunk mindenért s cserébe semmit nem kapunk. Nem is fejlesztünk. Így állunk most, amikor Bukodi Károly a volt vezérszónok a kompetens polgármester. Ő nem mondhatja, hogy nem tudott semmit, és hogy csak örökölt egy előzményt a druszájától. Nem mondhatja, mert ő volt a farok, mely csóválta azt a bizonyos kutyát. Mint korábban is szó volt róla, a testület az ő irányítása alatt állt akkor is, - szintúgy, mint jelenleg. Így nincsenek új csodák. Ezért ma, Bukodi Károly, ahogy a Dabas Rádióban is lenyilatkozta, csupán az egyetlen kötelező bizottságot alakította meg. Aztán még van pofája azt mondani az éterbe, hogy az első testületi ülésen az alpolgármestert megválasztották. Ez nem igaz. A másodikon választották meg. Az elsőn a tiszteletdíját és a saját költségtérítését határozták meg, mert az volt számára a legfontosabb. Így az elszegényedett Ócsa a lehető legmagasabb pénzbeli juttatást biztosította az első rendű Bukodi Károly részére. Ez állítólag itt a gyakorlat a korelnök Dönti Károly szerint. A költséghatékonyság helyett. Ezért havonta több mint félmillió forintot vág zsebre a polgármester. Szép kis szegénység. Ez az idei pár hónapra tekintve összességében a jutalmak nélkül is közel 2 millió forint kiadást jelent a városnak és ugyanennyi bevételt a Károlynak. Ha most ehhez hozzátesszük, hogy a semmiért fizetett alpolgármester, aki társadalmi megbízatásban úgy kap havi 300 ezer forint feletti összeget, hogy ehhez az is elég, ha néha bemegy a testületi ülésekre, akkor biza az már jelent valamit. Ez az idei évre szintén közel 1 milliós költségvesztést hoz. A két főkolompos együtt így összességében már az idén kb 3 millióba fájhat a városnak. A jövőt tekintve ez azt jelenti, hogy éves szinten közel ennek a négyszeresét veszik ki a kasszából. Vagyis 12 millióba fog kerülni jövőre ennek a két embernek a fenntartása.
Sebaj, gondolhatnánk, hiszen mint az elején említettem, hatalmas a felelősség rajtuk. Ezeken a jól fizetett embereken múlik ugyanis a sorsunk és a jövőnk. Rajtuk áll, hogy kapunk városi hírmondót, vagy útfelújítást. Ők szabják meg, hogy hol kátyúznak, és hol nem, vagy mely utcarész kap járdát, mely városrész nem. Rajtuk múlik, hogy járhatóak e az utak, vagy sem, hogy van e sóra pénz, avagy nincs. Ahogy a pénz hiányra hivatkozva tűnnek el dolgok, és szolgáltatások. Talán ezért nem futja további szelektív hulladék gyűjtőkre és pályamunkákra. Tehát Ócsa nehéz helyzetben van és ezt számításba kell venni. Ez bizony felelősséggel jár. Mi ezt fizetjük nap mint nap, és nem csak a polgármester és társai juttatásai által.
Fizetjük úri huncutságaikat, a laptop vásárlásukat, az állítólagos munkába járásukat, bizonyos költségátalányt és miegymást.
Bukodi Károly törekvő ember. Most is törekedett lekenyerezni a képviselőit egy olcsó ajánlattal. Be is kért párat, hogy a legjobb notebookokat vegye meg a képviselőinek. Borítékolom, hogy a helyi (városi) honlapot kezelő Computerfutár alig több mint 3-3,2 milliós ajánlatát véve alapul befutó lesz a dolog. Állítólag a legolcsóbb és legkedvezőbbet figyelembe véve, hozták meg a döntést Bukodi javaslatára, mondván, hogy négy éve is kaptak hordozható számítógépeket a képviselők. Ezeket a laptopokat azonban nem szedték be és osztották újra, vagy adták oda az iskolásoknak. Nem. Ennyire azért nem áll szarul a város. Erről kuss van. Ezt megengedhetjük magunknak. Ezt megengedhetik maguknak a városatyák. Vesznek részükre ismét új és jobb, még drágább, korszerűbb gépeket az idén, úgy mint korábban. Így van akinek már kettő is jut. Legalább jut a családnak, vagy a gyereknek is, akiről a szórólapon említést tettek a választások idején. Ők fejlődnek, a paraszt meg marad. Kit érdekel a város ezek közül, mikor a felelősség súlya egy fikarcnyit sem nyomja a vállukat. Ebben az ügyben annyira egységesek, társak tudnak lenni. Ezért ők a Bukodi és társai. Ezek képviselnek minket.
Valóban minket képviselnek ezek?
(Arra azért még keresem a választ, hogy a 8 képviselőhöz miért 12 gépet igényelt a Károly.)
*

3 megjegyzés:

  1. A harmadik tolvaj a Szűcs,aki a háttérből irányít mindent.

    VálaszTörlés
  2. Tulajdonképpen mondhatja, hogy nem hazudott a rádió interjúban, mert az elsőt alakuló ülésnek hívja, a másodikat meg az első ülésnek... nem tudom értitek-e? :) De ha így van, akkor megint hazudott. Az, hogy 1 hónap alatt teljesítették az elvárható minimumot az nem meglepő, csak az a baj, hogy 2-3-vagy több holnap múlva is a minimumot teljesítik. Évek óta a minimumot teljesítik.

    VálaszTörlés
  3. Olvasom az okosságot, és hallom a sok szarságot, amit művelnek az önkormányzatiság nevében, ott a Bajcsy szponzorált épületében.
    Ideje lenne azonban ezeknek a helyi bohócoknak megrázni fejükön a csörgősipkát, és a Nemzeti Együttműködés Rendszere szerint elkezdeni velük érdemben dolgoztatni. Tudomásul kell venni, hogy Bukodi Károly seggén kívül is van élet. Nem oda kell nyalni, mert nem rajta múlt hogy ott vagytok. Igaz a laptoppal nincs kontaktus a szavazóval. Ez nem egy fórum ahol okoskodunk a választópolgárral, hogy neszójábe!! - hanem tudomásul vesszük a döntését akkor is, ha nem tetszik. A mostani kiköltekezés viszont nekünk a többségben levőknek nem tetszik.
    Az orbáni hivatkozás a felhatalmazásról Bukodi Karcsira, Horváth Tomira, és Szűcs Lajcsira is érvényes, rátok képviselőkre nézve pedig a kiszabott munka elvégzése kötelező. Ha segítség kell csak szóljatok: társadalmi összefogás keretében készek vagyunk szponzorálni az ócsai Fidesz frakciót egy vödör vazelinnel, a béka könnyebb lecsúszásának érdekében, ma már ellenünkben hozzátok a határozatokat a simlis Döntivel, meg az áruló Gallaival egyetemben.

    VálaszTörlés