A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2010. november 27., szombat

Leesett az első hó, téli viszonyok

Budapesten pénteken este az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésének megfelelően 11 óra körül változó intenzitással, sokszor rendkívül erős havazás kezdődött; a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) folyamatosan takarítja az utakat, hajnalban a közösségi közlekedés elindult – közölte a társaság szombaton hajnalban az MTI-vel.

A társaság arra kéri a járművezetőket, hogy fokozott figyelemmel, körültekintően vezessenek.

Az éjszaka folyamán elérte Pest megye déli részét is a havazás. A kora reggeli órákban gyengén esik a hó Táborfalva, Örkény és Hernád településeken.

Kérik a magánház tulajdonosokat, a társasházak üzemeltetőit, hogy az ingatlanjaikhoz tartozó járdákat tisztítsák meg a hótól és síkosságmentesítsék a gyalogos balesetek elkerülése érdekében, de a havat ne az úttestre tolják.


Ócsán különös körültekintést igényel a közutak rossz állapota miatt a vezetés. Ugyanis a tél beállta előtt nem lettek kijavítva az úthibák. Így gyakran előfordul, hogy a hófedte úttest mély gödröt rejt. Fokozott veszéllyel jár a településen még az is, hogy a gyalogos és a kerékpáros közlekedés szintén az úttestre szorul a nagyfokú járdázatlanság okán. Rendkívül síkosak és balesetveszélyesek lehetnek még a buszmegállók, ha nincsenek takarítva, és igen csak óvatosan kell fellépni a kiépítetlen helyeken a busz lépcsőire ott ahol még a sár, a latyak csak tovább rontja a helyzetet. Számítani lehet a késésekre és a hosszabb menetidőre.

Kérnek mindenkit, hogy készüljön fel a megváltozott viszonyokra és fokozott óvatossággal, körültekintéssel közlekedjen. A kerékpárosok pedig pótolják az előírt világító és fényvisszaverőket, mert az elhúzódó reggeli és kora esti sötétségbe észrevehetetlenné válnak. Egy-egy ilyen esetben kiszabott rendőri intézkedés meghaladhatja a tízezer forintos összeget.


Az OMSZ citromsárga riasztást adott ki a Közép- és Nyugat-Dunántúlra, ahol – elsősorban a Bakony térségében – gyenge hófúvás is várható. A havazás a meteorológus szerint a nap folyamán fokozatosan megszűnik, a lehullott hó a sík vidéken olvadni fog.

*

6 megjegyzés:

  1. Majd megint szarnak a hóeltakarításra mondván nincs pénz.Persze,ha laptopra meg új bútorra költik.Majd bevezetik a hóadót.

    VálaszTörlés
  2. de azért azt sem illik elfelejteni, hogy rengeteg autós társunk spórol a téli abroncson! mondván arra már nem telik!

    s.w.

    VálaszTörlés
  3. Mint ahogy a bringásoknak világításra.
    Azoknak is csak a világításra, a biztonságra nincs pénzük. Ha meg elütöm, még engem szednek elő azok a rendőrök, akik amúgy nem törődnek vele.

    VálaszTörlés
  4. Na akkor neked sincs téli gumid! Egyből a mutogatás! Nekem nem mond azt, hogy ha 50-el mész nem veszel észre egy bringást! Mert, ha nem akkor menjél felülvizsgálatra, mert akkor gondok vannak! Inkább azt magyarázd el, hogy ócsán a mellék utcákban-melyek tudjuk, hogy jobb kezesek- miért van annyi macska elütve? Miért nem tud megállni? A rendőrökről meg annyit, hogy hallottam már azt is hogy megbüntettek már részeg bringást! Ha már valaki autó tulajdonos akkor legyen pénze karbantartani, ill. az évszaknak megfelelő állapotban tartani!

    s.w.

    VálaszTörlés
  5. Nincs teljes egészében igazad.A macskákat én is sajnálom,de ha az a bringás éppen a balkezes utcából vágódik ki eléd,mert fogalama sincs a szabályokról,cseszheted a téli gumit és az 50 métert.Ami pedig a kivilágításukat illeti,az kötelező.Egy bringás lámpa 1000 ft.A karbantartás a bringásra is vonatkozik lámpa és láthatósági mellény formájában.Az nem mentség,hogy az autósnak kell látni őt.Látni és látszani,ha hallottad már valahol.Egyébként,meg nem értem ezt a macska jobb kéz dolgot.Elsőbbsége van a jobbról érkező macskának?:)

    VálaszTörlés
  6. jobbkezes utcákat csak azért írtam, mert általában 30-40-el többel nem megyek, és ennél a sebességnél meg lehet állni, bárki, bármi ugorjon ki eléd!

    s.w.

    VálaszTörlés